Pozwoliłem sobie założyć ten temat z wyłowionych postów. Uważam, że skoro mężczyzn jest na portalu bardzo mało, to może będzie im łatwiej, gdy będą mieli własny wątek. Moderator
Witam drogie Panie Jestem męzczyzną po kursie opiekuna i nawet pracowałem w Polsce ale to co się dzieje w domach opieki to przechodzi ludzkie pojęcie i postanoiłem odejść i poszukać pracy w Niemczech ze słabą znajomością języka niemieckiego i obdzwoniłem kilka agencji i utwierdzono mnie w przekonaniu , że mężczyzn opiekunów niemcy nie zatrudniają . A jak są jakieś oferty dla mężczyzn to bardzo rzadko , zdziwiłem się bardzo ale cóż . Czy drogie wiedzą albo znaja jakąś agencję na początek , która zatrudnia do pracy w Niemczech męskich opiekunów ze słabą znajomościa języka . Będę bardzo wdzięczny a odpowiedzi prosiłbym bezpośrednio na mojego maila , oto on : (usunięto ze względów bezpieczeństwa) Szukam wciąż ale nie ma nic dla mężczyzn , mam bardzo duże doświadczenie z różnymi chorobami wieku późnego , znam elementy masażu i rehabilitacji . Pozdrawiam i dziękuję zaewentualne oferty , czy adresy . Pozdrawiam