Internet w Niemczech

20 października 2014 16:36 / 2 osobom podoba się ten post
agama

Własnie chodzi o to że juz sie nie pomyle-nawet przypadkiem:)
Zawsze po doładowaniu,nawet po pobycie w PL ''buchuje''INTERNET XL.Wszelkie inne opcje-rozmowy, SMS,taryfa 24h są zablokowane.
Ale zamówic musze osobiscie-zmiany-tylko poprzez infolinie:)))

Jeny co ja miałam dzisiaj z internetem!! Zamiast przeskoczyć automatycznie to mi pokazywało że mam 24 godzinny a 15 eurasów wcieło. Przełożyłam karte do telefonu i mówi że mam buchnięty XL do listopada. W końcu musialam przestawiać w tym szurniętym aldikowskim asystencie APN. Od rana  sie męczyłam i dopiero się zalogowałam. Głowa mi pęka wrrrr... Już sie bałam że mi sie okno na swiat zamknęło :))
20 października 2014 16:52 / 2 osobom podoba się ten post
Impala

Meryk-nie pożarło mi,bo świadomie zabukowałam taką taryfę,żeby dostep do internetu mieć.
Kasia63-wiem,że teraz muszę najpierw doładować telefon,żeby mieć znowu 15 euro dla taryfy XL.
Dla mnie nowością jest,że w ostatnim dniu nie ma połaczenia z internetem.Mam od kilku lat w Aldi internet i do tej pory tak nie miałam.
Probowalam przekopać się przez te wszystkie informacje,ale to się nie da.Nie mam az tyle czasu,żeby siedzieć i przeglądać 100 stron wpisów.I nerwów do tego też nie mam-już zaczęłam to czytać od pierwszej strony.
Poza tym kiedyś też dostawałam sms-a,że taryfa jest włączona-teraz tego nie dostaję-i nie piszcie mi,że dostaję.Czytać umiem i sms-ów nie mam.Jestem po długiej przerwie w DE i drugi miesiąc doładowuję,i drugi raz mam podobny problem.W ubiegłym miesiącu odczekałam ten ostatni dzień bez internetu i potem załadowałam bez problemu.Tym razem niestety tak nie wyszło.Nie uzyskuję żadnej informacji z sieci.Jak dzwonię na 1155 żeby sprawdzić jaka mam opcje,to mam tylko komunikat,że optymalizują dla mnie sieć(cokolwiek to znaczy) i mają nadzieję,że zrozumiem.I to wszystko.
Dlatego pytam.Od lat 4 mam internet w Aldi i wiem jak się postepuje.Tym razem wszystko jest zupełnie inaczej-nawet niż miesiąc temu.Jestem wściekła-a z nerwów też zamyka mi się racjonalne myslenie.Muszę sobie dać na luz i przeczekać do jutra.Co wcale mojego wk....nia nie zmniejsza.Wręcz przeciwnie.

Na mnie przyszla kolej dzisiaj i też się wściekłam :)  Myślalam że znowu mi pożarło forsę? Miałaś rację! Ja bym sobie życzyła zeby w końcu ten Roaming w Uni zlikwidowali! Amen
20 października 2014 20:59
Rany boskie,chyba wysiada mi notebook,monitor jaśnieje i poziome paski drżą jak kiedyś gdy zaczynał psuć się telewizor,co to może być.A do końca jeszcze mam 6 tygodni!
20 października 2014 21:21
kruszynka1964

Rany boskie,chyba wysiada mi notebook,monitor jaśnieje i poziome paski drżą jak kiedyś gdy zaczynał psuć się telewizor,co to może być.A do końca jeszcze mam 6 tygodni!

Albo sie psuje? Albo potrzeba sterowników od karty graficznej?
20 października 2014 21:31 / 2 osobom podoba się ten post
MeryKy

Albo sie psuje? Albo potrzeba sterowników od karty graficznej?

Mery,ja nawet nie wiem ,co to są sterowniki!
20 października 2014 21:37 / 1 osobie podoba się ten post
kruszynka1964

Sterowniki jak sama nazwa wskazuje do sterowania )))))
20 października 2014 21:43
kruszynka1964

Nie ty jedna,ja też nie-))))
20 października 2014 21:48
kruszynka1964

Hmm, czarnosc widze, czarnosc ... Nie wiem, ilu letni notebook, staraj sie jak najmniej go uzywac. Objawy moga swiadczyc o koncowce zywota karty graficznej. 
Sterowniki - jesli do tej pory dzialalo wszystko dobrze, to nie ma co ich szukac, raczej jest to problem techniczny. Moze sie przegrzewala grafika, albo czas juz sie konczy.
20 października 2014 21:53 / 1 osobie podoba się ten post
kruszynka1964

Sterowniki są to urządzenia które pomagają w pracy Urządzeń np. karty sieciowej czy graficznej. Wszystkie urządzenia i ich sterowniki masz w menadrzeże urządzeń w panelu sterowania. Dałam ci obrazki :)
20 października 2014 22:09
A ja tam nadal internetu na 30 dni nie mam,bo dzisiaj ledwo otworzyłam patrzałki polazłam do laptopa,włączyłam,połaczyłam się z internetem i dopiero pojęłam co za głupotę palnęłam.Tym razem mam kolejne 2 euro mniej przez własne gapiostwo.
Poza tym napisałam maila do serwisu Aldi Talk,w którym roi się od słowa warum i czekam na odpowiedź.A jak mnie nie zadowoli to będę listy pisać.
Tyle tylko,ze rozmawiałam z naszym fizjotrapeutą i niestety on potwierdza,ze Aldi sosuje takie niecne praktyki.Abzocke i tyle.
20 października 2014 22:42
Impala

A ja tam nadal internetu na 30 dni nie mam,bo dzisiaj ledwo otworzyłam patrzałki polazłam do laptopa,włączyłam,połaczyłam się z internetem i dopiero pojęłam co za głupotę palnęłam.Tym razem mam kolejne 2 euro mniej przez własne gapiostwo.
Poza tym napisałam maila do serwisu Aldi Talk,w którym roi się od słowa warum i czekam na odpowiedź.A jak mnie nie zadowoli to będę listy pisać.
Tyle tylko,ze rozmawiałam z naszym fizjotrapeutą i niestety on potwierdza,ze Aldi sosuje takie niecne praktyki.Abzocke i tyle.

He he ,ciekawe czy dostaniesz odpowiedź...też ich kiedyś bombardowałam listami i nic....
01 listopada 2014 09:41
Kochani,ściągnełam Verbindungasistent,kliknełam na flatrate xl,bo chce zmienic taryfe z poprzedniej,teraz klikłam moja taryfa i ...kółko kreci mi sie juz od godziny,co teraz,jak długo,miał ktoś tak?
01 listopada 2014 12:50
kruszynka1964

Kochani,ściągnełam Verbindungasistent,kliknełam na flatrate xl,bo chce zmienic taryfe z poprzedniej,teraz klikłam moja taryfa i ...kółko kreci mi sie juz od godziny,co teraz,jak długo,miał ktoś tak?

Ale zmiana taryfy jak ją "buchniesz" to dopiero od następnego miesiąca. W trakcie innego abonamentu nie da rady nic zmienić. Mnie się ostatnio kręciło pół dnia. Nawet w internet nie mogłam wejść. Cuda z tym Aldi Talk sie wyprawiają :)
Zamknij okno i spróbuj jeszcze raz i zobaczysz czy już coś wykręciło???
01 listopada 2014 13:51
kruszynka1964

Tak,ja tak miałam ostatnio.I powiem,że przez klikanie w internecie NIE udało mi sie ustawić taryfy.Musiałam wyjąc kartę i przez telefon ustawić taryfę.I nie dostałam nawet sms=a potwierdzającego czynną taryfę,ale na ekranie laptopa,w okienku aldika był napis,że mam taryfe na 30 dni.
Przedtem takich niespodziewanych utrudnień nie było.Teraz jest gorzej.
01 listopada 2014 14:05 / 2 osobom podoba się ten post
No melduje,że jednak mam Flatrat exl,bo rzeczywiscie najpierw ustawiła mi sie 24 godzinna opcja ,ale nie zdazyło pożreć kasy.Taryfy za chiny nie mogłam zmienic-zadzwoniłam do mojej koordynatorki,podałam jej Puk,moj numer i ona zadzwoniła Do Medion Mobile i Mam!!!