Internet w Niemczech

18 kwietnia 2014 13:46
kasia63

Za namowa kolezanki raz zrobilam tak jak Ty-i du....nic sie samo nie ustawiło ,musialam ustawić jak zawsze...teraz robię po swojemu i jest ok:)

A aktywowałaś w komórce czy w sticku?
18 kwietnia 2014 13:51
emi

A aktywowałaś w komórce czy w sticku?

W sticku,na lapku-zawsze tak robię.
18 kwietnia 2014 13:58
kasia63

W sticku,na lapku-zawsze tak robię.

Ja aktywowałam w komórce, może to robi różnicę. Stan konta też sprawdzałam w komórce.
Nie miałam tego aldikowego sticka, tylko router, który z Polski przywiozłam. Tam nie mogłam znaleźć opcji aktywacji pakietu, 
więc do ładowania i sprawdzania konta, używałam telefonu :)))
18 kwietnia 2014 14:16 / 1 osobie podoba się ten post
kaska_45

ale chyba juz po ptokach jest, bo.....bo ja wczoraj kupilam sticka i niby 10euro juz bylo a za 5 dokupilam, wiec jak juz to rowne 15bylo, niby ta kobietka ze sklepu mowila ze ma byc 30dni, ale jak wchodze w mein tarif to ptaszek jest na 24 na tej opcji jak przelaczam na 30 to wyskakuje komunikat ze nie mzna, e tammmmmmm:)to jak nawet na te 24 stunde jest to na ile to starcza?i czy pozniej neta nie ma wcale czy po prostu b wolno chodzi?

Czasem tak jest, że trzeba poczekać dłużej, miałam tak, ze po 2 dniach dopiero zaskoczyło, tez mi pisało, że nie da się zmienic z 24 na 30 dni, dlatego że zostało to zmienione za pierwszym razem, tylko sie nie zaktualizowało, a ja próbowałam kolejny i kolejny, cierpliwości:)
21 kwietnia 2014 10:26 / 1 osobie podoba się ten post
chce oznajmić, ze aldikowski net tez moze byc do du......:)wczesniej mialam z aldi,tam stick byl u babci juz i doaldowywala corka raz w miesiacu, smigal bez problemu,bylam zadowolona, tu kupilam tez i co?nico, skype nie da rady, strony w zolwim tempie, jajo mozna znieśc, mam tewz sticka z otelo ina nim jade caly czas:)z otelo smiga ale z kolei szybko limit sie konczy,tak zle,tak jeszcze gorzej.
21 kwietnia 2014 10:57
kaska_45

chce oznajmić, ze aldikowski net tez moze byc do du......:)wczesniej mialam z aldi,tam stick byl u babci juz i doaldowywala corka raz w miesiacu, smigal bez problemu,bylam zadowolona, tu kupilam tez i co?nico, skype nie da rady, strony w zolwim tempie, jajo mozna znieśc, mam tewz sticka z otelo ina nim jade caly czas:)z otelo smiga ale z kolei szybko limit sie konczy,tak zle,tak jeszcze gorzej.

Ja też cały czas miałam dobre połączenia na Aldikowym sticku, nawet skyp bez problemu cały miesiąc z kamerka
czasem filmy. Ostatnio doładowałam i kicha. Chodzi jak chce. A jestem w tym samym miejscu.
Od początku nowego doładowania mam problem. Choć są dni , ze działa wszystko ok.Nie wiem od czego to zalezy

21 kwietnia 2014 19:46 / 1 osobie podoba się ten post
Najlepszy mobilny net w DE to O2.Chodzi wszedzie
21 kwietnia 2014 19:59
ORIM

Najlepszy mobilny net w DE to O2.Chodzi wszedzie

A coś bliżej za ile, gdzie się kupuje, jak zarejestrować?
Mnie ten Z ALDI już dobija, od dwóch dni ledwo się kręci.
Nawet opiekunkowe strony pół godz. wskakują.
Masakra, na swięta nie dało sie pogadać z rodzinką.
21 kwietnia 2014 20:02
MeryKy

A coś bliżej za ile, gdzie się kupuje, jak zarejestrować?
Mnie ten Z ALDI już dobija, od dwóch dni ledwo się kręci.
Nawet opiekunkowe strony pół godz. wskakują.
Masakra, na swięta nie dało sie pogadać z rodzinką.

Mozna kupic przez internet,mozna w salonie O2 Rejestracja tak jak Aldika.Musisz poprosic kogos z rodziny niemieckiej.Koszty kozystania takie same.Karta doładowania na kazdej stacji paliw ( juz chcialem napisac CPN ha ha)

22 kwietnia 2014 08:49
ORIM

Mozna kupic przez internet,mozna w salonie O2 Rejestracja tak jak Aldika.Musisz poprosic kogos z rodziny niemieckiej.Koszty kozystania takie same.Karta doładowania na kazdej stacji paliw ( juz chcialem napisac CPN ha ha)

o2 jest sporo droższe od Aldika (odpowiednik Aldikowego limitu 5 GB to 25e/mc).
http://www.o2online.de/handys/prepaid-internet/

Jesli ktoś chce/musi korzystać z sieci o2 - to lepiej sie opłaca LIdl (ta sama sieć o2, to samo pokrycie i parametry techn.), a koszt 15e/mc.

22 kwietnia 2014 09:31
Gabrysia

Jesli ktoś chce/musi korzystać z sieci o2 - to lepiej sie opłaca LIdl (ta sama sieć o2, to samo pokrycie i parametry techn.), a koszt 15e/mc.

Oj, chyba Romana korzystała kiedyś z tego Lidlowskiego i też był do kitu?
22 kwietnia 2014 09:45
MeryKy

Oj, chyba Romana korzystała kiedyś z tego Lidlowskiego i też był do kitu?

Bo o2 też ma "dziury" w pokryciu siecią - podobnie jak Aldik (e-plus).
Generalnie oba mają dobre pokrycie, ale zdarzają się luki .....to wszystko zależy od tego, gdzie jesteśmy :)

Tam gdzie odbiera o2 - będzie działał Lidl,
"               "   e-plus   - będzie działał Aldik
(często w danym miejscu oba działają).

Ale nie zgodzę się z Orimem, ze o2 chodzi wszędzie.

Najlepsze pokrycie siecią w DE ma T-Mobile (i wszystkie korzystające z tej sieci typu Congstar itd) - ale one są przeważnie droższe.

22 kwietnia 2014 10:38
Gabrysia

Lidl to O2 ale tylko siec.Jednak stick oferowany w Lidlu to juz cos czego O2 nie sprzedaje w salonach.Czyli staroc o niskich parametrach 
22 kwietnia 2014 11:35 / 1 osobie podoba się ten post
ORIM

Lidl to O2 ale tylko siec.Jednak stick oferowany w Lidlu to juz cos czego O2 nie sprzedaje w salonach.Czyli staroc o niskich parametrach 

Oj chyba przesadzasz z tą starocią :) :)

Obecnie sprzedawany Stick  ZTE MF667 obsługuje szybkość do 21,6 Mbit/s (HSPA+/UMTS) - parametry sieci na prepaid zarówno w Lidlu jak i w o2 są identyczne: szybkość do 7,2 Mbit/s  ......cyli Stick Lidla i tak jest ponadto = ma duży zapas.

Nie bardzo rozumiem, po co przepłacać i kupować Stick LTE (do 50 Mbit/s) do sieci która i tak nie obsłuży większej prędkości jak 7,2 Mbit.

Chyba, że przechodzisz na abonament - tam LTE jest dostępne ....ale to inna para kaloszy (koszty i comiesięczny abonament)

22 kwietnia 2014 12:34
Dostałam dzisiaj na pocztę bardzo kuszacą oferte pracy.Problem w tym,że trzeba wysłać CV w j. niemieckim.Znalazłam wzory,pobrałam ale nie mogę otworzyć bo musze miec program Office. Poradzcie co mam zrobić.Czy wystarczy wersja próbna tego programu,czy sa jakieś inne darmowe które otwieraja pliki w formacie ''doc''