Internet w Niemczech

25 czerwca 2014 09:46
Magda?

Jedną z opcji jest przeszukanie tego wątku, tu dowiesz się że potrzebny jest stick, a do niego karta sim. To możesz kupić na przykłąd w aldim, lidlu. tchibo, vodafone itp. Przeszukaj ten wątek a raczej nie powinieneś mieć więcej pytań.

Dziękuję ;) przeglądałem, ale pytanie zadałem ze względu być może się pojawiły jakieś nowe opcje , oferty :) Tak czy inaczej na miejscu się wszystko okaże :)
25 czerwca 2014 09:56
Ands

Dziękuję ;) przeglądałem, ale pytanie zadałem ze względu być może się pojawiły jakieś nowe opcje , oferty :) Tak czy inaczej na miejscu się wszystko okaże :)

Przejrzyj sobie tę stronkę,mają dobrą ofertę
http://www.o2online.de/tarife/o2-go-prepaid/?exclusivId=epo2p_4x6-b_tarife-zum-surfen   ,ale zanim zdecydujesz,sprawdź zasięg.W necie znajdziesz informacje,jakie sieci,które obsługują mobilny internet mają zasieg w miejscowości do której jedziesz.

25 czerwca 2014 09:59
tina 100%

Przejrzyj sobie tę stronkę,mają dobrą ofertę
http://www.o2online.de/tarife/o2-go-prepaid/?exclusivId=epo2p_4x6-b_tarife-zum-surfen   ,ale zanim zdecydujesz,sprawdź zasięg.W necie znajdziesz informacje,jakie sieci,które obsługują mobilny internet mają zasieg w miejscowości do której jedziesz.

Dziękuję :)
25 czerwca 2014 10:03 / 1 osobie podoba się ten post
Ands

Dziękuję :)

Jak będziesz już na miejscu,porozmawiaj z rodziną czy nie założyliby stałego łącza,a dopiero jak odmówią kup sam. Ja już dwa razy wynegocjowalam necik u rodziny. Powodzenia
25 czerwca 2014 10:03 / 1 osobie podoba się ten post
W aldim ma się 5gb za 15 euro a z tego co widzę w o2 ma się tylko 1gb za 15 euro.
25 czerwca 2014 11:12
Andrea orientujesz sie z jakimi oplatami to sie wiaze ? ile za montaz a potem ile do rachunku doliczja ? dzieki za odp
25 czerwca 2014 12:22
Wlasnie wczoraj zaproponowalem rodzine zalozenie internetu na moim pietrze ,nie wiedzac dokladnie ile to kosztuje . Widze ,ze oplaty nie sa duze wiec to bedzie pewnie zalezec od dobrej woli rodziny. Dzieki za dokladna odp
25 czerwca 2014 12:44 / 1 osobie podoba się ten post
MAREK

Andrea orientujesz sie z jakimi oplatami to sie wiaze ? ile za montaz a potem ile do rachunku doliczja ? dzieki za odp

Jeśli mają w domu własny router, to zależy od umowy z dostawcą neta - w niektórych przypadkach można nie płacić za kolejny podpięty komputer.
25 czerwca 2014 12:51 / 1 osobie podoba się ten post
Wstałem. Jutro wyjazd. Na wymianę oleju i filtrów jadę zaraz żeby dotoczyć się bez przygód.
25 czerwca 2014 16:31 / 1 osobie podoba się ten post
Ands

Mam pytanko, najprawdopodobniej nie bede miec u mojego podopiecznego netu , jakie mam opcje, co, gdzie i za ile? :)

Witam jak na poczatku przyjechalam to nie mieli neta i kupili mi bezprzewodowy congstar w  T mobile starter ok 30 eu i doładowanie za 15.starczyło na 10 dni.Od wczoraj mam stałe łacze i widzialam rachunek ok 29 eu miesiecznie plus router i montaz jakies 99. Ale opcja comfort plus.Jak jest router to wiadomo mozna klucz wpisac i korzystac na wielu urzadzeniach typu tablet i telefon.Klucz jest zawsze dolączony do umowy i z tyłu routera tez jest.Kiedys uzywałam Aldi Talk starter za 30 eu i doładowanie za 15 ale musisz zaznaczyć ze chcesz na 30 dni jak aktywujesz wtedy hula przez 30 dni.Jako ze lubie mieć kontakt ze swiatem to w desperacji jak juz neta nie miałam jechałam do mac donalda i tam jest hot spot godzinę za free tylko trzeba się zarejestrować.Także jak widac Mac Donalda tez zawsze musiałam znależć choć niekoniecznie zeby sie tam najeść. pozdrawiam
25 czerwca 2014 16:34
Anais

Czy ktoś sie orientuje ile się w DE czeka na zalożenie neta(mają tel ,chodzi tylko o kabel do internetu),Od tygodnia czekam i net nadal mam bezprzewodowy :(

Nie czeka sie dlugo pare dni.
25 czerwca 2014 16:36
frymusek

Nie czeka sie dlugo pare dni.

Jesli zamówili to powinno przyjsc pismo od operatora z data montażu.To jest na prawde kwestkia kilku dni :)
28 czerwca 2014 10:44
kasia63

Do jutra zeżre ci cale 15euro!!!!Masz nieustawioną taryfę!!!Dlatego sie to okienko w dole ekranu pokazuje,po prawej,co nie?takie male.
To duze okno ALDI TALK MOBILES INETRNET MIT ALDI powinnaś miec na niebiesko.kliknij,otwórz,są 3 oknienka ,na dole masz INNA TARYFA-tzreba tam kliknąć i ustawic wlasciwą.Ale juz chyba to ci sie dzis nie uda ,zeby ustawic na 30 dni na koncie /górne okienko MEINE TARIF/ musi byc 15 euro i naczej nic  ztego.I dopoki nie pokaze się w oknoe głownym ,tym z kółkiem,po prawej na dole napis 30TAGE INTERNET FLATRATE  nie wolno klikac na kółko i właczac netu bo zżera całą kasę!!!!!

Czy ktoras moglaby mi pmoc krok po kroku doladowac aldi talk, kupilam doladowanie, Beata mowila mi zebym doladowala telefonicznie, pieprza tam cos, ale nie slysze nic o internet XL, ja jestem taki gląb, boje sie ze cos spieprze a to Beaty stick i karta, pomocy !!! Wiem ze podawalyscie linki, ale nie moge juz strony otworzyc, ciagne resztka. Jedyne co dobrze dziala to to forum.
09 lipca 2014 18:16
Gabrysia

1. Otwórz Verbindungsassistent  i wprowadź PIN ale NIE WCISKAJ GUZICZKA *VERBINDEN*

2. Wciśnij guzik *Tarifverwaltung* -otworzy ci się nowe  okienko z 3 guziczkami:
-Mein Tarif  (do sprawdzania obecnej taryfy)
-Guthaben Aufladen (na doładowania –wystarczy wpisać 16-cyfrowy nr doładowania i wcisnąć guzik Aufladen)
-Ftaltrates buchen/aendern –to właśnie ten guzik nalezy wcisnąć, aby dokonać zabukowania odpowiedniej taryfy –otworzy się nowe okienko.

3. Odptaszkuj odpowiednią opcję  i zatwierdź.

Dostaniesz najpierw sms-a, że przyjęto zamówienie na opcję XL.  Za jakiś  czas (do 24 godz. ale praktycznie od 10 min. do 2 godz.) dostaniesz następnego sms-a, że uruchomiono opcję XL , która jest ważna od….do…..   i wtedy zdejmą ci 15e z konta.

DOPIERO WTEDY MOŻNA WEJŚĆ W INTERNET !!!  -to tu są właśnie nieporozumienia z tym zżeraniem pieniędzy…..bo jeśli ktoś  się  połączy z internetem wcześniej (przed zatwierdzeniem przez Aldi opcji XL) to płaci Basistarif po 0,24e za MB „na bieżąco” i wtedy nie starcza mu tych 15e na uruchomienie  zamówionej opcji XL.

Jeśli zależy komuś na przedłużeniu dotychczasowej opcji -gł. mcznej najlepiej jest zasilać konto przed upływem terminu np. 28, lub 29tego dnia lub wcześniej . Wtedy automatycznie  przedluza się o następne 30 dni (bo w wymaganym momencie jest dostateczna kwota na koncie) - to naprawdę działa bezawaryjnie !! 

Ważne: nie ustawisz innej taryfy do końca terminu ważności obecnej taryfy – trzeba ją wymówić . Do tego służy guziczek *kuendigen* (możesz to zrobić w każdym czasie…..ale pomimo to będzie obowiązywała do końca terminu – po prostu nie przedłuży ci się automatycznie).

Piszesz:

"Jeśli zależy komuś na przedłużeniu dotychczasowej opcji -gł. mcznej najlepiej jest zasilać konto przed upływem terminu np. 28, lub 29tego dnia lub wcześniej . Wtedy automatycznie  przedluza się o następne 30 dni (bo w wymaganym momencie jest dostateczna kwota na koncie) - to naprawdę działa bezawaryjnie !!"

Ja właśnie jestem na trzy dni przed końcem ważności XL (14,99EUR) i mam zamiar jutro powędrować do Aldiego, by otrzymać ten bon na 14,99EUR.

W takim razie po przyjściu ze sklepu powinienem od razu wklepać te 16 cyfr i nic więcej nie robić? Po skończeniu się mojego dotychczasowego internetu ALDI sam pobierze moją kwotę i przedłuży na 100% tę samą opcję internetową, jaką mam teraz?

Pytam, bo chcę się upewnić, czy wszystko zrozumiałem, co napisałaś.
09 lipca 2014 18:45 / 1 osobie podoba się ten post
betrojer

Piszesz:

"Jeśli zależy komuś na przedłużeniu dotychczasowej opcji -gł. mcznej najlepiej jest zasilać konto przed upływem terminu np. 28, lub 29tego dnia lub wcześniej . Wtedy automatycznie  przedluza się o następne 30 dni (bo w wymaganym momencie jest dostateczna kwota na koncie) - to naprawdę działa bezawaryjnie !!"

Ja właśnie jestem na trzy dni przed końcem ważności XL (14,99EUR) i mam zamiar jutro powędrować do Aldiego, by otrzymać ten bon na 14,99EUR.

W takim razie po przyjściu ze sklepu powinienem od razu wklepać te 16 cyfr i nic więcej nie robić? Po skończeniu się mojego dotychczasowego internetu ALDI sam pobierze moją kwotę i przedłuży na 100% tę samą opcję internetową, jaką mam teraz?

Pytam, bo chcę się upewnić, czy wszystko zrozumiałem, co napisałaś.

Uprzedzam,że raz namówina przez koleżanki tak własnie zrobiłam i nic mi sie automatycznie nie przedłuzyło!Jak się skonczyło stare doładowanie na 30 dni to wskoczyła taryfa na 24 godz.i musiałam sama od nowa ustawić na 30.Od tej pory zawsze robiłam po staremu-czyli doładowywałam i ustawiałam taryfe 30 dniową dopiero jak stare doładowanie sie skończyło.