ATERIMA MED Zobacz profil firmy

Zarobki
4 / 5
Warunki umowy
4 / 5
Jakośc obsługi
4 / 5
Dopasowanie oferty
4 / 5
18 października 2011 17:18 / 1 osobie podoba się ten post
Zapraszam do dzielenia się opiniami o firmie ATERIMA MED z Krakowa. Twoja ocena może okazać się bezcenna przy podjęciu decyzji wyborze tej agencji przez inne osoby. Przypominam, że zgodnie z regulaminem forum, jestem zobowiązany usuwać posty o charakterze kryptoreklamowym oraz zawierające treści obraźliwe i krytyczne bez merytorycznego uzasadnienia.
07 listopada 2011 21:53

znalazłam na forum wpis Ani z 10/2011 nt agencji ATERIMA - i ponieważ własnie za chwilę z niej wyjeżdżam chciałam sprostować to co Ania napisała bo to NIEPRAWDA!!!!


1.Agencja nie istnieje 2,5 roku -data rejestracji w wykazie agencji ministerstwa pracy to 29.03.2011


2.na chwilę obecna w/g moich internetowych poszukiwań i telefonów są 3 oddziały - centrala w Krakowie,oddz.Wrocław i Gdańsk


3.w chwili obecnej są prowadzone rekrutacje dla pań ze słaba znaj języka - tak się załapałam


4.10.11 jadę do Gdańska na rozmowę ,jeśli ktoś jest zainteresowany co i jak to proszę zadzwonic w środę wieczorem,do północy spokojnie -chętnie odpowiem na wszystkie pytania.


5.jadę do Niemiec 1x i zażdałam na meila wzór umowy ale póki co nie wysłali...


6.egzamin z języka przez telefo -w skali 1 do 5 ,gdzie 5 to zero móienia załapałam się na 4,ale sie od miesiąca uczę w domu i te podstawowe odpowiedzi i zwrotu mam w miarę opanowane no i 7 lat temu skonczyłam kurs i w szkole tez sie uczyłam /coś mi tam w główc zostało/


7.mam też zamiar po rozmowie zadzwonic do PIP i PUP z zapytaniem czy z tą agencj ą nie było problemów,w necie śladowe opinie bo za krótko działaja


8.adres strony - www.opiekunki.aterima.pl


9.wygląda uczciwie ale wiecie jak to bywa......


10.jeśli jest ktoś kto jeżdził z tej agencji to proszę o telefon lub info na meila neska58@wp.pl.interesuje mnie zwłaszcza ile rzeczywiście kasy wpływa na konto w kraju po miesiącu pracy?????


11.niecierpliwie czekam na odpowiedzi i pozdrawiam cieplutko wszystkich

07 listopada 2011 22:09
właśnie załatwiam wyjazd z tą firmą -więcej napisałam na POZNAJMY SIĘ - zapraszam do lektury.Jak pojadę i wrócę to postaram się jak najobszerniej opisać jak było.Firma jest nowa na rynku więc w necie szczątkowe ,choć pozytywne opinie,znalazłam tylko 2 ale nie pamiętam na jakich stronach.
08 listopada 2011 11:03 / 1 osobie podoba się ten post

W Aterimie panie odmówiły wysłania wzoru umowy na meila zasłaniając poufnością treści,wcześniej w Aterimie pani obiecała wysłać a inna odmówiła.A same przyznacie ,że w biurze na gorąco trudno dokładnie i z właściwym zrozumieniem taką umowę przeczytać.Przecież nie zawsze tak jest ,że jesteśmy na bieżąco ze wszystkimi przepisami prawa pracy i po fakcie okazuje się ,że wychodzimy na tym niekoniecznie na plus.....Czy ktoś wie,czy takie postępowanie agencji jest zgodne z prawem?

29 grudnia 2011 09:33
Zbieram informacje na temat firmy Aterima czy ktos moze mi cos wiecej o nich napisac kasia63 jak wspolpraca dalej z nimi ci sie uklada jak koordynator czy tez masz niemca a jakz zwrotem za podroz ja dostalam czy ty tez no i najwazniejsze jak z palza

02 stycznia 2012 12:43

odp dla Justy - poki co pojechalm przez znajoma ,wiec nic ci narazie nie moge powiedziec jak z Aterima ale chyba w lutym z nimi pojade to wowczas cos skrobne,pozdrawiam

02 stycznia 2012 20:55

B ardzo dziekuje za odpowiedz wiadomosci na temat tej firmy sa mi potrzebne przekazuje je dalej.

27 lutego 2012 11:20
Witam wszystkich z racji tego ze troche wiecej osob jest juz na forum ponawiam pytanie czy ktos jezdzi z tej firmy prosze o napisanie jsk uklada sie wspolpraca lub ukladala Moge napisac tylko tyle ze ja wyjechalam z tej firmy i jestem zadowolona troche sie balam jak bedzie ale wszystko do tej pory ok ja swoja umowe dokladnie przeczytalam w biurze i wiedzialam na czym stoje .Dzwonilam do biura i pare razy i wszystko mi dokladnie wyjasniono polecam firme szczegolnie tym co zaczynaja.Tam przyjmuja z podstawowym niemieckim
27 lutego 2012 15:58
Czesc dziewczyny do Justa ja tez jezdze z firmy ATERIMA,jak do tej pory jestem zadowolona,nie mam jak narazie zadnych zastrzezen do nich,jak do tej pory rowniez z pelna odpowiedzialnoscia moge polecic ta firme,pozdrawiam.
27 lutego 2012 19:17
Aterima ma tylko nowy szyld, ale osoby prowadzące firmę są profesjonalistkami...znam ponieważ rekrutowały mnie i prawie dwa lata prowadziły mój kontrakt...a potem odeszły z firmy i zalożyły swoją, pod nazwą Aterima.Tak więc nie sa nowicjuszkami i znam je z tego,że mają klarowną politykę prowadzenia kontraktów.Byłam zadowolona..więcej nie powiem,bo nie wolno mi polecać konkurencyjnych w stosunku do mojej- firm:)))
28 marca 2012 06:56
Aniu - dzwonię tam dzisiaj. Zlecenie które miałem prawie zaklepane odeszło do krainy wiecznych łowów, a pracować trzeba.
28 marca 2012 09:51
Janusz daj znac jak i co?
03 kwietnia 2012 08:44
I jak Januszku? Udało Ci się? Przyjęli Cię?
03 kwietnia 2012 18:18
Jak przepytywali?z czego
04 kwietnia 2012 05:58
nie odzywa się, bo jak z nim pogadali, to od razu wzięli go na prezesa!
Portal używa cookies. Wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Zapoznaj się z polityką cookies.