Frigga Work Zobacz profil firmy

Zarobki
3 / 5
Warunki umowy
3 / 5
Jakośc obsługi
3 / 5
Dopasowanie oferty
3 / 5
Liczba oddziałów
1 / 5
01 kwietnia 2013 17:25

Zapraszam do dzielenia się opiniami o firmie Frigga Work z Bydgoszczy. Twoja ocena może okazać się bezcenna przy podjęciu decyzji wyborze tej agencji przez inne osoby. Przypominam, że zgodnie z regulaminem forum, jestem zobowiązany usuwać posty o charakterze kryptoreklamowym oraz zawierające treści obraźliwe i krytyczne bez merytorycznego uzasadnienia.

22 sierpnia 2013 20:39
hej kobietki czy ktoras wyjezdzala z friggi work z bydgoszczy a moze slyszalyscie opinie na temat tej firmy ,szukam wszedzie i nie moge znalezc nic o nich a chce sprobowac z nimi wspolpracy.odezwijcie sie.
25 sierpnia 2013 14:31
wdowa2207

hej kobietki czy ktoras wyjezdzala z friggi work z bydgoszczy a moze slyszalyscie opinie na temat tej firmy ,szukam wszedzie i nie moge znalezc nic o nich a chce sprobowac z nimi wspolpracy.odezwijcie sie.

Pracuje u nich.Moja stawka za prace jest rzadna rewelacja ale ok.Sledzę ich oferty i stawki się zmniejszyły Takie to już nie do przyjęcia.Kasa na czas ,oplacaja wszystko co trzeba.Nie oszukuja ale apropo dokumentow np.Pit ,druki ZUS absolutnie kiedy one chcą.Wysylasz maile z prosba,wklejasz przepisy prawa jakie ich obowiazuja i nic.Mysle ,,ze chca ci w ten sposob pokazac  kto tu rzadzi.TY jedno a one drugie.Zawsze grzecznie ; przyslemy ; ale nie wtedy kiedy powinni tylko kiedy chca.Mysle ze tam jakas ksiegowa sie nie wyrabia bo p.prezes nie ma pojecia o przepisach itp sprawach.Nie wiem teraz jakie  tam umowy zawieraja ,bo to moze sie zmienilo .Mnie  w trakcie umowe zmienily.
25 sierpnia 2013 15:06
Panie z frigga work twierdza ,ze druk A1 jest drukiem dla agencji a nie dla opiekunki.A o karcie to mozesz zapomniec .Załatw sobie najlepiej sama,bo po przyzeczeniu ,ze ci zalatwia mozesz czekac zbyt dlugo lub wcale nie dostaniesz.To sa moje doswiadczenia ,niestety praca jest b. ciezka i takie w sumie drobne sprawy powinni zalatwiac.Poza tym co mi sie nalezy o nic przeciez nie prosze.Jest to bardzo nie ok.Powinny w umowie zapisac .Za niedotrzymywanie terminow tyle ityle euro.
25 sierpnia 2013 22:11
dzieki za info.pani w biurze powiedziala ze albo zlecenie albo na dzialalnosc gospodarcza.a na ktorego w miesiacu placa i czy placa w euro.wiesz jaka maja wyjsciowa stawke .pozdrawiam
26 sierpnia 2013 11:37
Tak było ale czy jest jeszcze? nie wiem. Płacili jak się chciało zł czy euro do 10 następnego m-ca.Stawka wyjściowa?-pewnie takiej nie ma.Na logikę ile zapłaci rodzina minus Zus ,itp.Reszta dla opiekunki.Wdowa jeśli byłaś w biurze czyli mieszkasz niedaleko (bo ja nigdy tam nie byłam)wróć tam i pytaj o wszystko.Jeśli pracowałaś już legalnie to wiesz ,ze w umowie zabrania się pewnych opowieści dot. Agencji i umów pod rygorem sankcji.Pozdr.
26 sierpnia 2013 21:15
dzieki.pozdrawiam
28 sierpnia 2013 11:52
Hej dziewczyny,
 
wyjeżdżam jako opiekunka od 20 lat, pracowałam w różnych firmach ale nigdzie tak sobie nie chwalę jak w tej firmie. Babki w friggawork bardzo miłe, opłacają wszystkie składki,ubezpieczenie, wypłata na konto na czas, druk A1, pomagają z dojazdem. Stawka też dobra w porównaniu do innych firm. Mogę Wam polecić tą firmę, ja na pewno będę z nią wyjeżdżać.
 
Pozdrawiam, Lucyna.
28 sierpnia 2013 12:38 / 1 osobie podoba się ten post
Witam ja pracuje dla tej Firmy prawie dwa lata i przez ten czas miałam ciągły kontakt z Friggą, gdy czegoś potrzebowałam lub miałam  pytania. Sami w międzyczasie również dzwonią jak jestem w miejscu pracy. Jeśli chodzi o wynagrodzenie to nie narzekam.  Na początku sprawdzono mój język i doświadczenie, później wysyłano mi oferty pracy na mojego maila i mogłam na spokojnie przemyśleć, która z nich mnie interesuje. Stawki były różne, lżejsze przypadki za 900euro netto oraz bardziej wymagające za 1000/1100euro netto. Pracuję na umowę zlecenie. Opłacają wszystkie składki jak należy od średniej krajowej. Ogólnie jestem bardzo zadowolona ze współpracy – zawsze pieniążki wpłacali w terminie.
28 sierpnia 2013 13:17
witam marysieńko!
 
Całkowicie się z Tobą zgadzam! Frigga Work dba o opiekunki, jest cały czas kontakt telefoniczny i wypłata na czas.
 
Jednym słowem- firma okej! Polecam
28 sierpnia 2013 18:57
wdowa2207

dzieki.pozdrawiam

Wdowa sama widzisz ,ze nie traktuja wszystkie opiekunki tak samo.To jest tak!"nie tankujesz-nie jedziesz,"nie wypłacasz kasy"możesz zamykać agencję. Także to żadne halo ,że wypłacają .Byc moze ,że Lucynie i Marysi przez tel.  jeszcze kołysanki śpiewają.Niestety mnie nie.Teraz widzisz ile można zarobic po dwudziestu latach praktyki,.Stawki niestety absolutnie nie do przyjęcia.Na tym forum powinny wypowiadać się opiekunki ,ktore pracowały lub pracują z tą agencją!!!.Pozdr.
29 sierpnia 2013 10:37
Hej kobietki, ja muszę wam powiedzieć że pracowałam już w 2 agencjach zjmujących się opieką i jako 3 jest frigga.
Jestem bardzo zadwolona , bardzo cenie sobie współpracę z nimi.
Wynagrodzenie jest ok i składki też. Mało tego nawet przysłali mi paczkę z potrzebnymi artykułami o których zapomniałam wyjeżdzając z Poslki. Fajna firma i jeśli tylko podtrzymaja standart działania będę ich polecać!
Na dzień dzisiejszy przybijam im piątkę i niech "tankują tylko dobre paliwo":)!!
pozdr z Kolonii!!

29 sierpnia 2013 11:12
wdowa wyjeżdzasz z friggi? Aż nie chce mi się wierzyć, że stawki takie kiepskie. Jechałaś z inną firmą? Ja wyjeżdżam od 20 lat, pracowałam w wielu firmach polskich i jednej, która zatrudniała mnie w Niemczech. Nie mam dobrego zdania.
Frigga ma dobre stawki i dobre warunki. Same się przekonacie jak trochę popracujecie w tym fachu i pojeździcie z innymi firmami.
 
Pozdrawiam Was dziewczyny!
30 sierpnia 2013 13:54
Lucynka24 Zastanow sie jak to wyglada jesli przeczyta sie Twoja opinie.?Jezdzisz juz od 20 lat z roznych firm i nie masz dobrego zdania.Nagle trafiła Ci sie Frigga .Krotko i zwięzle --byłoby dobrze ,żeby wypowiadały się tylko OPIEKUNKI.A Ty Lucynko tak długo musiałaś czekać .Jednak ważne ,że się doczekałaś. Ja może koshhen prześle dla odmiany pozdrowienia np.pierwsze z Monachium a drugie z Berlina.Może być (czy to świadczy że jestem opiekunką)?
31 sierpnia 2013 16:54
hejka ja pracuje obecnie w drugiej agencji mam ja sprawdzona placa na czas i stelle w miare ale friga do mnie dzwoni i zastanawiam sie czy zmienic sprawdzona firme czy nie .boje sie zmienic na gorsze obecnie mam nieco ponad 1000e.babcia chodzaca.za malo opini.pozdrawiam
Ta witryna wykorzystuje pliki cookies. Wyrażasz zgodę na używanie cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Zapoznaj się z polityką prywatności.