Zmienniczki

17 lipca 2014 11:13 / 3 osobom podoba się ten post
Bywa i w druga strone,ze chcą sie podlizać nowej i krytykują poprzednią opiekunke.Nie warto wdawac sie w takie dyskusje ,bo do niczego nie prowadzą.
17 lipca 2014 11:38 / 2 osobom podoba się ten post
Zależy chyba też od ogólnie pojętej kultury PDP i rodziny.W K.babuszka obu nam systematycznie tyłki obrabiała ,jak tylko się za nami drzwi zamykały:)Tu ani razu nie słyszałam nawet imienia zmienniczki i zero komentarzy-ale to zupełnie inny sort:)Bardzo kulturalni ludzie:)
17 lipca 2014 11:39 / 4 osobom podoba się ten post
Kiedyś jak przyjechałam do PDP zaczął mi mówić i porównywać do porzedniej opiekunki,a nawet do swojej zmarłej żony.
-D... robiła tak ,a moja żona tak.
Podchodziłam ,przedstawiałam się i mówiłam swoje imię i tak w koło, az zrozumiał.
17 lipca 2014 11:44 / 6 osobom podoba się ten post
Tutaj mam tak, że Babcia na poprzedniej zmienniczce suchej nitki nie zostawiła. Ciągle słyszałam , jakie to przejścia Ona z nią miała, jaka to ona była ciągle zmęczona, jak to się jej nic nie chciało robić. Puszczałam to mimo uszu, bo w sumie wiedziałam, że jak wyjadę, to pewnie o mnie też tak będzie mówić, chociaż teraz za mną chodzi i pyta się mnie, czy wiem, ze Ona mnie kocha. Wyjeżdżam za 12 dni i jest problem ze zmienniczką. Babcia pyta czy Iza tutaj wróci... Opowiedziałam, że po co ma wrócić, jak podobno była zła i nic nie robiła..... Babcia wielkie oczy, ona nic takiego nie powiedziała - jej Iza musi tutaj wrócić....!!!!
Iza nie wróci..... znalazła pracę razem z mężem w DE.
17 lipca 2014 11:56 / 2 osobom podoba się ten post
Annika

Tutaj mam tak, że Babcia na poprzedniej zmienniczce suchej nitki nie zostawiła. Ciągle słyszałam , jakie to przejścia Ona z nią miała, jaka to ona była ciągle zmęczona, jak to się jej nic nie chciało robić. Puszczałam to mimo uszu, bo w sumie wiedziałam, że jak wyjadę, to pewnie o mnie też tak będzie mówić, chociaż teraz za mną chodzi i pyta się mnie, czy wiem, ze Ona mnie kocha. Wyjeżdżam za 12 dni i jest problem ze zmienniczką. Babcia pyta czy Iza tutaj wróci... Opowiedziałam, że po co ma wrócić, jak podobno była zła i nic nie robiła..... Babcia wielkie oczy, ona nic takiego nie powiedziała - jej Iza musi tutaj wrócić....!!!!
Iza nie wróci..... znalazła pracę razem z mężem w DE.

I tak to Babcia sama na siebie bicz ukręciła.....
17 lipca 2014 12:06 / 2 osobom podoba się ten post
kasia63

I tak to Babcia sama na siebie bicz ukręciła.....

Dokładnie, tylko ja Jej nie powiedziałam, ze Iza nie wróci, bo ma inną pracę.... Może pomyśli troszkę, zanim zacznie narzekać na inną osobę , bo Dziadek to jest super, On z każdej dziewuszki jest zadowolony , czy to opiekunka, czy Pflege, czy pani do sprzątania, czy terapeutka...
17 lipca 2014 17:31 / 7 osobom podoba się ten post
Mnie znowu będzie zmieniać kobieta z Bułgarii już drugi raz.Muszę tylko pamiętać żeby jej zostawić światło w lodówce tak jak ona mnie zostawiła.
17 lipca 2014 20:27 / 2 osobom podoba się ten post
brydzia

Mnie znowu będzie zmieniać kobieta z Bułgarii już drugi raz.Muszę tylko pamiętać żeby jej zostawić światło w lodówce tak jak ona mnie zostawiła.

hi,hi,hi, ze smiechu oplulam lapka,,,dobre...myslisz ze czegos ja to nauczy;-oby;-
17 lipca 2014 21:08 / 1 osobie podoba się ten post
Nie pluj na lapka bo on nic nie winien a Tobie ma służyć.no zobaczymy jaką będzie miała mine jak zostawię jej to co ona mnie ale najbardziej to podniosło mi ciśnienie jak zobaczyłam w zamrażarce duże opakowanie szpinaku a w środku 6kosteczek.
17 lipca 2014 21:13 / 4 osobom podoba się ten post
brydzia

Nie pluj na lapka bo on nic nie winien a Tobie ma służyć.no zobaczymy jaką będzie miała mine jak zostawię jej to co ona mnie ale najbardziej to podniosło mi ciśnienie jak zobaczyłam w zamrażarce duże opakowanie szpinaku a w środku 6kosteczek.

Badz lepsza Wykrec zarowke w lodowce ha ha
17 lipca 2014 21:16 / 6 osobom podoba się ten post
brydzia

Światła też jej nie zostawiaj-zabierz żarówkę:)A co!
17 lipca 2014 21:16 / 9 osobom podoba się ten post
ORIM

Badz lepsza Wykrec zarowke w lodowce ha ha

Żarówke wykrece a wstawie świeczke
17 lipca 2014 21:22 / 9 osobom podoba się ten post
kasia63

Światła też jej nie zostawiaj-zabierz żarówkę:)A co!

Ja to bym z zemsty lodówkę buchneła:))
17 lipca 2014 21:24 / 7 osobom podoba się ten post
tina 100%

Ja to bym z zemsty lodówkę buchneła:))

i zostawiła tylko żarówkę :)))))))
17 lipca 2014 21:55 / 5 osobom podoba się ten post
bieta

i zostawiła tylko żarówkę :)))))))

ja bym zabrala i lodowke i zarowke i zostawila kartke ze na nastepna zmiane ma zostawic pelna lodowke