Są też takie specjalne podstawki chłodzące do laptopów. Ja na kolejny wyjazd zaopatrzę się w taką :-). Tutaj, przy tych upałach, komputer też mi się grzeje.
Są też takie specjalne podstawki chłodzące do laptopów. Ja na kolejny wyjazd zaopatrzę się w taką :-). Tutaj, przy tych upałach, komputer też mi się grzeje.
Hmm, mam laptopa kupionego z "odzysku", ma ok. 4 lat. W ubieglym roku byly upaly, teraz tez sa, no, troche sie ochlodzilo. W mieszkaniu nadal jest mocno cieplo, jestem w centrum miasta. Temperatury w moim lapku nie przekraczaja 60 stopni. Raczej w baaardzo gorace dni oscyluja miedzy 55, a 60 stopni. Nie mam podstawki chlodzacej. Ale czyszczony jest co 3 miesiace, za kazdym razem, kiedy jestem w PL. W sytuacji, kiedy komputer zaczyna sie grzac - pierwsza sprawa - odkurzanie, czesto jest to trudne z uwagi na trudnosc w "rozebraniu" obudowy. Druga sprawa - oszczedzanie, czyli wylaczanie - nie usypianie - wtedy, kiedy nie jest potrzebny, trzecia - jak najmniej programow wlaczonych i jak najmniej stron w przegladarce. Czwarta - rezygnacja z ogladania filmow ! Piata - Skype, szczegolnie z wlaczona kamerka - bardzo podgrzewa laptopa.
Podstawki chlodzace pomoga na czas jakis, ale to nie jest rozwiazanie likwidujace przyczyne. Przyczyna - kurz i zanik pasty chlodzacej.
A do monitorowania temperatury programik:
http://www.almico.com/sfdownload.php
No, ze tak powiem, bankowe sprawy - nie wiem, co masz na mysli, jesli hasla - to nawet bez oddawania do serwisu - bym nie trzymala. Inne, jakies kopie przelewow, cos bardzo osobistego - mozesz na klucz usb przeniesc i wykasowac z dysku. A ja - coz, robie to sama ... Ale co sie umecze, to sie umecze.
Sowa, ja mysle, ze to jakis zbieg okolicznosci. Podalam link do strony, gdzie nic nie powinno sie podczepic. No i ten program nie ma wplywu na polaczenie z netem. Ten blad pojawia sie, ale skoro wyjezdzasz, odezwij sie z PL.
Link do sterownikow:
http://www.driverscape.com/download/teredo-tunneling-pseudo-interface
wszystkie mam sciagnac ktore tam sa?
Witam jeżeli możecie to pomóżcie. Kupiłam w lidlu doładowanie do stica za 15 eu. i starczyło mi na 5 dni podobno coś tam trzeba wyłączyć.. jezeli jest ju ż taka sprawa na forum to proszę pokierujcie mnie gdzie mam szukać. Nie siedzę długo bo znowu mi sie szybko rozładuje internet... .. jestem zupełnie zielona .. pozdrawiam
dziękuję Aniu37 za szybką reakcję.. mam sica i kartę Lidla....
Mnie się też laptop grzał tutaj, bo ja chciałam mieć ładnie i brzydki stół ładnym obrusikiem przykryłam i na to laptop. W końcu wyczytałam, że tak absolutnie nie wolno robić no i poskutkowało, jak na gołym stole leży, to się nie grzeje, a przedtem nawet tę metalową wtyczkę obok wiatraczka miałam aż gorącą, tak się grzał.
Dokładnie, żadnych obrusów :-). Ja jeszcze tak robie, ze jak np. gram w coś lub robię coś takiego, że komputer wtedy szybciej się grzeje, to nie kłade go całego na stole, tylko np. 1/4 wystaje i wtedy jest naturalna wentylacja:-).