Komputerowe SOS

23 grudnia 2014 07:54
Dzien dobry,kochani,wiem,ze wczesnie,ale mam problem-kursor co jakis czas zatrzymuje mi się na monitorze,żadne kl wie o co chodzi?ikanie w klawiature nie pomaga,nawet próbowałam wyłaczac,ale też lipa.Dopiero jak wyjmę baterie i włoże,znowu działa-ale ile tak można?Moze ktos z was wie o co chodzi z tym kursorem?Teraz też zrobił mi bład w tekscie...
23 grudnia 2014 08:21
Kruszynka ,mam tak często ,ale baterii nie wyciągam -czekam chwile i sam się "odwiesza"
23 grudnia 2014 08:44 / 1 osobie podoba się ten post
kruszynka1964

Dzien dobry,kochani,wiem,ze wczesnie,ale mam problem-kursor co jakis czas zatrzymuje mi się na monitorze,żadne kl wie o co chodzi?ikanie w klawiature nie pomaga,nawet próbowałam wyłaczac,ale też lipa.Dopiero jak wyjmę baterie i włoże,znowu działa-ale ile tak można?Moze ktos z was wie o co chodzi z tym kursorem?Teraz też zrobił mi bład w tekscie...

Wyjmowanie baterii gdy komputer jets włączony nie jest wskazane wręcz bardzo szkodliwe dla systemu.
Myśle ,ze masz wirusa....ściągnij sobie program antywirusowy''Kaspersky'',
jest płatny,ale wersja testowa jest co roku na miesiąc bezpłatna to ci
ładnie caly komputerek oczysci i odrobaczy.
23 grudnia 2014 08:51
Krystynkaa

Wyjmowanie baterii gdy komputer jets włączony nie jest wskazane wręcz bardzo szkodliwe dla systemu.
Myśle ,ze masz wirusa....ściągnij sobie program antywirusowy''Kaspersky'',
jest płatny,ale wersja testowa jest co roku na miesiąc bezpłatna to ci
ładnie caly komputerek oczysci i odrobaczy.

http://www.kaspersky.pl/download.html

Są 4 rodzaje -który polecasz?
23 grudnia 2014 09:04
kasia63

http://www.kaspersky.pl/download.html

Są 4 rodzaje -który polecasz?

Kaspersky PURE 3.0 na teraz a po nowym roku jak juz minie miesiac po jakims czasie mozesz sobie Kaspersky Anti-Virus 2015 pobrac i znowu ci ladnie komputerak oczysci......
Norton jest tez jednym z najlepszych programow antywirusowych i tez
ma miesieczna wersje testowa.Mozna sobie raz w roku Kasperskiego i raz Nortona pobrac i tak dwa razy w roku mozna sobie
komputerek odrobaczyc i do ładu doprowadzic.
23 grudnia 2014 09:16
Teraz mam Avasta i CCLEANER i jeszcze coś,czego wżaden sposób nie moge się pozbyć -zainstalował sie sam z czymś innym a nazywa sie REG CLEAN PRO-wersja płatna i jak próbuję go odistalować to się po ang.kominiukat pokazuje ,że odinstalowaie nie jest mozliwe.Czy przed pobraniem Kasperskiego powinnam te 2 pierwsze odistalować czy zostawić?
23 grudnia 2014 09:20 / 1 osobie podoba się ten post
kasia63

Teraz mam Avasta i CCLEANER i jeszcze coś,czego wżaden sposób nie moge się pozbyć -zainstalował sie sam z czymś innym a nazywa sie REG CLEAN PRO-wersja płatna i jak próbuję go odistalować to się po ang.kominiukat pokazuje ,że odinstalowaie nie jest mozliwe.Czy przed pobraniem Kasperskiego powinnam te 2 pierwsze odistalować czy zostawić?

....REG CLEAN PRO-to moim zdaniem najgorsze gówno.
Pobierz Kasperskiego zostawiając to co masz ,
jak cos sie bedzie dzialo to kasperski cie poinformuje ,ze np. musisz inne odinstalowac...
23 grudnia 2014 09:55
kruszynka1964

Ten kursor się zacina tylko gdy otworzysz przeglądarkę, czy przed otwarciem przeglądarki również, jak np.próbujesz wejść w zdjęcia, czy swoje dokumenty na komputerze?
23 grudnia 2014 09:57
kasia63

Malwarebytsem albo AdwCleanerem przeskanuj.Jak nie usunie to wtedy trzeba będzie ręcznie się z tym męczyć.
23 grudnia 2014 10:24
tina 100%

Malwarebytsem albo AdwCleanerem przeskanuj.Jak nie usunie to wtedy trzeba będzie ręcznie się z tym męczyć.

W lutym jade do dzieci-dam synowi niech pogrzebie,bo w ogóle to mi tak wolno chodzi ,że masakra a sama to juz wolę nie majstrowac:)Niby  sprzatam tym CC i Avast też mam włączony i zawsze pokazuje ze jest wsio ok  a prędkość jest ślimacza:(Teraz chciałam Kasperskiego zainstalowac i komunikat -niepowodzenie....netbook ma tylko 3 lata a zachowuje się gorzej niż ten co w domu mam 15letni....No,ale w sumie czego tu wymagac jak to "Szajsung"hi hi hi i to nie najwyzszych lotów:)Pora na nowy sprzet ,tylko nie mam rozeznania jaki?Bym chciała też netbooka ,żeby mały był ale nie tableta bo ten to na moje oczy całkiem za mały:)Dziecko mi coś chyba poradzi:)No i żeby był lekki:)Ten niby mały a ciężki.
23 grudnia 2014 10:30
kasia63

W lutym jade do dzieci-dam synowi niech pogrzebie,bo w ogóle to mi tak wolno chodzi ,że masakra a sama to juz wolę nie majstrowac:)Niby  sprzatam tym CC i Avast też mam włączony i zawsze pokazuje ze jest wsio ok  a prędkość jest ślimacza:(Teraz chciałam Kasperskiego zainstalowac i komunikat -niepowodzenie....netbook ma tylko 3 lata a zachowuje się gorzej niż ten co w domu mam 15letni....No,ale w sumie czego tu wymagac jak to "Szajsung"hi hi hi i to nie najwyzszych lotów:)Pora na nowy sprzet ,tylko nie mam rozeznania jaki?Bym chciała też netbooka ,żeby mały był ale nie tableta bo ten to na moje oczy całkiem za mały:)Dziecko mi coś chyba poradzi:)No i żeby był lekki:)Ten niby mały a ciężki.

....moze masz za malo miejsca na dysku i dltego nie mozesz go zainstalowac.
23 grudnia 2014 10:33
Krystynkaa

....moze masz za malo miejsca na dysku i dltego nie mozesz go zainstalowac.

Właśnie kurczę ,nie-nawet 1/3 dysku nie ma zajętej:(Takie gówniane sprzęcicho chyba i może rzeczywiście czymś czego Avast nie widzi zafajdane:(
23 grudnia 2014 10:41 / 1 osobie podoba się ten post
kasia63

Właśnie kurczę ,nie-nawet 1/3 dysku nie ma zajętej:(Takie gówniane sprzęcicho chyba i może rzeczywiście czymś czego Avast nie widzi zafajdane:(

.....zrób sobie t,zw Odzyskiwanie.''prywrócenie komputera do wczesniejszego punktu w czsia'', bardzo  pomaga a pozniej spróbuj znowu kasperskiego zainstalowac
23 grudnia 2014 10:41 / 1 osobie podoba się ten post
kasia63

Zanim zainstalujesz Kasperskiego, odinstaluj Avasta:) Przypuszczam ,że w komputerku popodczepiało Ci się trochę Toolbarów.Syn dojdzie Ci z tym do ładu.Będzie trochę dłubania, ale netbook pewnie jeszcze pochodzi.
23 grudnia 2014 10:43
tina 100%

Zanim zainstalujesz Kasperskiego, odinstaluj Avasta:) Przypuszczam ,że w komputerku popodczepiało Ci się trochę Toolbarów.Syn dojdzie Ci z tym do ładu.Będzie trochę dłubania, ale netbook pewnie jeszcze pochodzi.

...mysle ,ze Avast tu nie jest przeszkoda ,on jest za slaby zeby kasperskiemu utrudnil instalacje.