Bardzo ladne kwiaty. Lubia kwiaty najbardziej roze,mialam tyz paproc w donicy ale nie rosnie dobrze. W tym roku ja zlikwidowalam i posadzilam pelargonie.
Ja też lubię kwiaty i krzewy a najbardziej takie, które się rozrastają, zajmują dużo miejsca i zagłuszają chwasty, a tworzą barierę między mną a sąsiadami , na działce szczególnie :-)
Ty kobito to masz gust wszystkie mata ladne ogrody i duzo miejsca na nowe pomysly. Widzialam twoje zdjecia z ogrodu jest ogromny!! Ila czasu to zajmuje a ila pracy przy chwastach. Kcem miec wieksza dzialke to zglosze sie do ciebie o porade.
Bardzo ladne kwiaty. Lubia kwiaty najbardziej roze,mialam tyz paproc w donicy ale nie rosnie dobrze. W tym roku ja zlikwidowalam i posadzilam pelargonie.
Bo paproć lubi wilgoć, ciepło i półcień. Zraszanie liści uwielbia wręcz.
Mnie się zawsze wydawało, że paprocie są z tych bdźiochowatych , mnożą się same i rosną gdzie się da. Ale jak kupiłam w Biedronie ,to zaraz mi padła :/ A kiedyś jeszcze to babcia mówiła,żeby w paprociach nie hasać, bo tam pełno kleszczy. Póki co jedną malutką posadziłam na działce, zobaczymy czy przetrwa :-)
Moja ciotka mówi ,że paprocie jak dobrze rosną tzn.że w domu zgoda jest:)Ale wytłumaczenie kondycji paproci jest inne:)
http://mowimyjak.se.pl/dom-i-ogrod/kwiaty-w-domu/paproc-w-domu-dlaczego-warto-ja-miec,167_61922.html
Bo paproć lubi wilgoć, ciepło i półcień. Zraszanie liści uwielbia wręcz.
Wichurra ....super..pięknie :buziaki1::oklaski1: