Na wyjeździe #3

22 października 2013 18:15
kaska_45

moze ta babcia juz w prosektorium lezy a pogrzeb za miesiąc bo dzieci na wczasach, trzeba muchy odganiac itp, no bo inaczej nic do glowy mi nie przychodzi:)dlatego spokojna, tylko zapomnieli dopisac:)

ahahahah!!! az oplulam monitor!
22 października 2013 18:18 / 2 osobom podoba się ten post
No ja też się uśmiałam z bardzo łagosnej babci he,he
Dziś spędziłam cudowny dzień pod Bramą Brandenburską.Pojechałam 20 km metrem i 2,5 km zu fuss :).Zlazłam się jak głupia,ale ,że kocham zwiedzanie ponad wszystko to nie narzekam .Pogoda cudna,dzionek szubciutko zleciał,jestem happy :).
22 października 2013 18:30 / 1 osobie podoba się ten post
Ja bym wyczaiła, kiedy mają wstęp wolny i na Museuminsel się przeszła, a szczególnie Pergamon - tam są zbiory ze starożytności, sztuka islamska i azjatycka.

http://pl.wikipedia.org/wiki/Wyspa_Muze%C3%B3w_w_Berlinie
22 października 2013 18:35
wichurra

Ja bym wyczaiła, kiedy mają wstęp wolny i na Museuminsel się przeszła, a szczególnie Pergamon - tam są zbiory ze starożytności, sztuka islamska i azjatycka.

http://pl.wikipedia.org/wiki/Wyspa_Muze%C3%B3w_w_Berlinie

No własnie czaję się tez na Museuminsel,chyba raz w miesiącu mają jakąs promocję,muszę doczytać.Mam plan zwiedzania ułożony na cały pobyt,ale Brandenburger Tor musiał być nr.1 :).
22 października 2013 18:46
Niestety nie wyczytałam, żeby mieli jakieś promocje, czy dni bez płacenia wstępu. No ale tam, to warto i pełną sumę zapłacić.
I jeszcze Weihnachtsmarkt-i mają najfajniejsze ponoć w całych Niemczech:) Byłam na dwóch i było fajnie, ale w innych miastach nie byłam, więc nie mam porównania.
22 października 2013 19:08
Wczoraj w niemieckiej telewizji był jakiś program o inwazji obcokrajowców na Niemcy, szczególnie chyba chodziło o Rumunię i Bułgarię. Mój dziadek był zbulwersowany, że to nie dobrze, że tylu obcych przyjeżdża, że tyle Niemców nie ma pracy, a obcokrajowcy pracują. Pytam go, dlaczego ktoś tę pracę daje obcokrajowcom, a dziadek swoim ulubionym zwrotem" Ich weiss nicht". Już nie chciałam kontynuować i pytać, dlaczego on polską opiekunkę zatrudnił a nie niemiecką:))
22 października 2013 19:13
margaretka82

ja też chc posluchac a co :) 

Malina puść mi na pocztę - adres masz w profilku :) 

Prosze tak ładnie :)

Margaretka Ty taka młoda będziesz takich świnstw słuchała? jak chcesz?

22 października 2013 19:14
Hymmm, wczoraj w zdumienie wprawilo mnie pewno wydarzenie.Otoz odwiedzila PDP corka z mezem, akurat bylismy w porze kolacji.PDP niby zapytala czy sie przylacza , ale nie chcieli.Widzialam , ze maz corki chetnieby cos podgryzl ,ale . . .
Po naszej kolacji wsponmiany pan gdzies wybyl .Po pol godzince pojawil sie z kolacja dla siebie i zony.
Czy zdarzaja wam sie podobne sytuacje?
22 października 2013 19:25
doris4

Hymmm, wczoraj w zdumienie wprawilo mnie pewno wydarzenie.Otoz odwiedzila PDP corka z mezem, akurat bylismy w porze kolacji.PDP niby zapytala czy sie przylacza , ale nie chcieli.Widzialam , ze maz corki chetnieby cos podgryzl ,ale . . .
Po naszej kolacji wsponmiany pan gdzies wybyl .Po pol godzince pojawil sie z kolacja dla siebie i zony.
Czy zdarzaja wam sie podobne sytuacje?

Nie zdarzyla mi sie taka sytuacja,ale moim zdaniem zachowali sie nie bardzo ladnie.A jezeli juz,to mogl przyniesc dla wszystkich.Ach,ktoz zrozumie Niemca?
22 października 2013 19:28
wiewiorka

Nie zdarzyla mi sie taka sytuacja,ale moim zdaniem zachowali sie nie bardzo ladnie.A jezeli juz,to mogl przyniesc dla wszystkich.Ach,ktoz zrozumie Niemca?

Wlasnie niby juz nie mlody :)))))))))))))))   a bywa czesto zdziwiony.
P.s. mloda jestem duchem :)))))))))))))))))   i tej wersji bede sie trzymac .Hahaha.
22 października 2013 19:46
Oj:) Doris4 :) Co tam u Ciebie?
22 października 2013 20:20 / 4 osobom podoba się ten post
ivanilia40

No ja też się uśmiałam z bardzo łagosnej babci he,he
Dziś spędziłam cudowny dzień pod Bramą Brandenburską.Pojechałam 20 km metrem i 2,5 km zu fuss :).Zlazłam się jak głupia,ale ,że kocham zwiedzanie ponad wszystko to nie narzekam .Pogoda cudna,dzionek szubciutko zleciał,jestem happy :).

Ja też byłam dziś na zwiedzaniu. U nas w mieście jest przy rynku , taka szafka z ksiażkami używanymi. Chcesz wziać do domu i poczytac to bierzesz, jak przeczytasz to odnosisz. Jak masz jakies ksiażki , nie potrzebujesz ich to idziesz do szafy i wkładasz. Bardzo mi się to spodobalo i pytam Syna wczoraj czy ma jakies ksiażki do wywalenia. A miał az 4. Więc ja Ci je bach do torby, ładna pogoda , okularki na nos, fajki do kieszeni + zapalniczka , słuchawki na uszy i dawajjjjjj do szafki ruszylam :))))))) 

A obok na ławeczkach siedza ludzie , ja do szafki i wkładam książki.
Zamknęłam i z uśmiechem poszlam na spacer po Starym Mieście ;) 

Poczułam się jak Matka Teresa od Książek :))))))) 
Uratowalam aż 4 przed wyrzuceniem :))))))))) 

22 października 2013 20:22
margaretka82

Ja też byłam dziś na zwiedzaniu. U nas w mieście jest przy rynku , taka szafka z ksiażkami używanymi. Chcesz wziać do domu i poczytac to bierzesz, jak przeczytasz to odnosisz. Jak masz jakies ksiażki , nie potrzebujesz ich to idziesz do szafy i wkładasz. Bardzo mi się to spodobalo i pytam Syna wczoraj czy ma jakies ksiażki do wywalenia. A miał az 4. Więc ja Ci je bach do torby, ładna pogoda , okularki na nos, fajki do kieszeni + zapalniczka , słuchawki na uszy i dawajjjjjj do szafki ruszylam :))))))) 

A obok na ławeczkach siedza ludzie , ja do szafki i wkładam książki.
Zamknęłam i z uśmiechem poszlam na spacer po Starym Mieście ;) 

Poczułam się jak Matka Teresa od Książek :))))))) 
Uratowalam aż 4 przed wyrzuceniem :))))))))) 

"Matka Teresa od Ksiazek"......Zaj...ty tekst:):):)
Na marginesie film"Matka Teresa od kotow" bardzo mi sie podobal:)
22 października 2013 20:27 / 1 osobie podoba się ten post
Malina

Margaretka Ty taka młoda będziesz takich świnstw słuchała? jak chcesz?

Oj mloda nie młoda :) 

Chcę posluchac o dupci maryni :P 

22 października 2013 20:37
margaretka82

Oj mloda nie młoda :) 

Chcę posluchac o dupci maryni :P 

muzyka która dodaje Ci sił,tam jest piosenka o kwiatach na str.40