22 listopada 2013 10:45 / 1 osobie podoba się ten post
basia63Moja po założeniu protez przesiada się na wózek a potem do fotela rozkładanego ....ale tylko z moją pomocą ....głównie chodzi o to aby tych protez nie zakładać bo to trzeba nałożyć + byty + zdjąc znowu ...sama to ona nawet na bok się nie przewróci ...co do reha . 3x w tyg przychodzi rehabilitant ....jak się da usprawnić to usprawniam .....czas pokaże czy się uda ....była lifta ...ale ktoś kto tu był nie umiał się z nią obchodzić ...babka się wystraszyła i lifte oddano a to jest fajna sprawa i bardzo pomocna ...
W takim przypadku Lift jest bardzo wskazany,ja tutaj tez mam Lift,nie wyobrazam sobie noszenia babci np. do kapieli.
Kochana "ktos kto tu byl ,nie umial sie z nia obchodzic...babka sie wystraszyla i lifte oddano" toz to jakas bzdura:(Sa instrukcje obslugi,jak tutaj przyjechalam tez nikt nie wiedzial o co chodzi,pflegedinst tez,sama doszlam,a babuszka jest normalnie kapana(prysznic,mycie glowy).
Napisalas ,ze babcia na umysle ok,porozmawiaj z Nia,bo inaczej ja Ci dlugiej kariery w tym zawodzie nie wroze,jeszcze troche i Ty bedziesz potrzebowala Lift.
Zniszczysz kregoslup i Cie odesla do domu-tylko pytanie co dalej?Twoja PDP wazy 120 kg. hmmmmmmmm,porozmawiaj,pisze tak,dla Twojego dobra:)