Na wyjeździe #3

22 listopada 2013 09:11
Witam z rana,ale sie zmeczylam snem.Jestem bardzo niewyspana:(

Zycze milego,spokojnego dnia.Tym co na wyjezdzie dodatkowo zycze szybko-mijajacego dnia:):):)
22 listopada 2013 09:26
Witam cale Opiekunkowo z Tel Avivu - temperatura 28 stopni, morze cieplutkie....och...dobrze mi:)
Aniu, Anulko, Kacha25 - ciezko mi wchodzic na Skypa, przez Facebook logowac sie to katastrofa - ciagle sprawdzaj czy ja to ja...Odezwe sie dopiero po powrocie do Frankfurtu. Nie wiem tylko o ile przyjade ciezsza bo tu sa takie pyszne rzeczy...ciastka, orzechy, owoce...Nie jem juz zadnych weglowodanow! Buziole dla wszystkich
22 listopada 2013 09:32
Ola55

Witam cale Opiekunkowo z Tel Avivu - temperatura 28 stopni, morze cieplutkie....och...dobrze mi:)
Aniu, Anulko, Kacha25 - ciezko mi wchodzic na Skypa, przez Facebook logowac sie to katastrofa - ciagle sprawdzaj czy ja to ja...Odezwe sie dopiero po powrocie do Frankfurtu. Nie wiem tylko o ile przyjade ciezsza bo tu sa takie pyszne rzeczy...ciastka, orzechy, owoce...Nie jem juz zadnych weglowodanow! Buziole dla wszystkich

Witaj Ola55, no i zzielenialam z zazdrosci!!!, baw sie dobrze, PAMIETAJ..........hahaha, buziaki
22 listopada 2013 09:32 / 2 osobom podoba się ten post
Moja Oma właśnie pojechała do okulisty - a ja z Opą siedzimy przy śniadanku, kawce, on czyta gazetkę, ja przy kompie - jaaaki spokój. Kein Stress. Nie mogłoby być tak codziennie ?
22 listopada 2013 09:36 / 1 osobie podoba się ten post
hogata76

Zycze milego,spokojnego dnia.Tym co na wyjezdzie dodatkowo zycze szybko-mijajacego dnia:):):)

Ha ha ha , Hogatko zebysmy mieli tylko takie klopoty : zemeczenie snem  . Ha ha rozbawilas mnie od rana :) Milego dnia wszystkim :)
22 listopada 2013 09:50 / 2 osobom podoba się ten post
hogata76

Czyżby śniło Ci się ,że biegniesz w maratonie?:)
Tez wstaję zmęczona -to chyba ta pogoda francowata - może nawet nie zmęczona ale jakś taka "spsiała" nic mi się nie chce.....Rozkręcam sie dopiero w okolicach obiadu:)
22 listopada 2013 09:57 / 1 osobie podoba się ten post
Mycha

Bo w naszej pracy "chemia" jest bardzo ważna. 

Wiesz pracuję ponad 14 lat  i tak sobie myślę ...na każdej stelli jakoś ta ,,chemia,,działała ...choć  na ,,prymitywów,, tez trafiałam ....ale z każdego miejsca pracy mam dobre wspomnienia i rodziny utrzymuja kontakt ze mną ...co jest również miłe :) Miłego dnia :)
22 listopada 2013 09:58
Jak ja sie rozkręcę,to będzie czas znów spać,a nie mogę wyspać sie tutaj za nic.Aż się boję kłaść do łóżka.Męczarnia;(
22 listopada 2013 10:02
hogata76

Hmmmmmmmm,no to jest problem:(i jest zdecydowanie za ciezka:(Moja PDP jest tez sparalizowana,w ogole nie wychodzi z lozka,ale to juz inny problem.Tutaj jedna strona sparalizowana calkowicie,a druga ma zanik miesni,bo PDP nie byla rehabilitowana(nie wspolpracowala). Skutek misnie sa jak galaretka:(Jest przykuta do lozka od 7 lat,cewnik i pampers.Tez musze Ja przewracac,bo sama nic nie zrobi,ale wazy 70 kg.Moze ladnie to nie zabrzmi,ale mam duzo latwiej niz Ty:(

Do basi63

Moja po założeniu protez przesiada się na wózek a potem do fotela rozkładanego ....ale tylko z moją pomocą ....głównie chodzi o to aby tych protez nie zakładać bo to trzeba nałożyć + byty + zdjąc znowu ...sama to ona nawet na bok się nie przewróci ...co do reha . 3x w tyg przychodzi rehabilitant ....jak się da usprawnić to usprawniam .....czas pokaże   czy się uda ....była lifta ...ale ktoś kto tu był  nie umiał się z nią obchodzić ...babka się wystraszyła i lifte oddano  a to jest fajna sprawa i bardzo pomocna ...
22 listopada 2013 10:03
Malgi

Basiu, mamy pierwszą rocznicę ślubu, a ja nawet wcześniej, bo już w sobotę jadę (do pracy oczywiście) :-(
Z jednej strony przykro, ale cóż źle trafiłam z poprzednią ofertą i czas mi uciekł... :-(

O kurcze !!!!!!!!!!!! To Ty taka młódka jesteś ....gratulacje !!!!!!!
22 listopada 2013 10:25 / 4 osobom podoba się ten post
Witajcie kolezanki...
kilka dni temu napisalam meila do AniSun... wczorej dostalam odpowiedz... pracuje w Polsce i robi Studium Opiekuna Medycznego... ucieszyla sie... ze o niej wspominamy... pozdrawia wszystkich... ktorzy o niej pamietaja... w najblizszych dniach sie odezwie...
Babcia u ktorej pracowala nie mogla sie pogodzic... ze kolejna Polka szwenda jej sie po katach... wyladowala w Heimie...

Milego dnia zycze:)))
22 listopada 2013 10:32
Powodzenia dla Ani, gdyby potrzebowała testów do egzaminu z lat ubiegłych(tak aby poćwiczyć)to służę pomocą.
Pozdrawiam i dużo :)))))))))))))))))))))))))))))) życzę koleżankom. Miłego dnia :)
22 listopada 2013 10:45 / 1 osobie podoba się ten post
basia63

Moja po założeniu protez przesiada się na wózek a potem do fotela rozkładanego ....ale tylko z moją pomocą ....głównie chodzi o to aby tych protez nie zakładać bo to trzeba nałożyć + byty + zdjąc znowu ...sama to ona nawet na bok się nie przewróci ...co do reha . 3x w tyg przychodzi rehabilitant ....jak się da usprawnić to usprawniam .....czas pokaże   czy się uda ....była lifta ...ale ktoś kto tu był  nie umiał się z nią obchodzić ...babka się wystraszyła i lifte oddano  a to jest fajna sprawa i bardzo pomocna ...

W takim przypadku Lift jest bardzo wskazany,ja tutaj tez mam Lift,nie wyobrazam sobie noszenia babci np. do kapieli.
Kochana "ktos kto tu byl ,nie umial sie z nia obchodzic...babka sie wystraszyla i lifte oddano" toz to jakas bzdura:(Sa instrukcje obslugi,jak tutaj przyjechalam tez nikt nie wiedzial o co chodzi,pflegedinst tez,sama doszlam,a babuszka jest normalnie kapana(prysznic,mycie glowy).
Napisalas ,ze babcia na umysle ok,porozmawiaj z Nia,bo inaczej ja Ci dlugiej kariery w tym zawodzie nie wroze,jeszcze troche i Ty bedziesz potrzebowala Lift.
Zniszczysz kregoslup i Cie odesla do domu-tylko pytanie co dalej?Twoja PDP wazy 120 kg. hmmmmmmmm,porozmawiaj,pisze tak,dla Twojego dobra:)
22 listopada 2013 10:52 / 1 osobie podoba się ten post
hogata76

W takim przypadku Lift jest bardzo wskazany,ja tutaj tez mam Lift,nie wyobrazam sobie noszenia babci np. do kapieli.
Kochana "ktos kto tu byl ,nie umial sie z nia obchodzic...babka sie wystraszyla i lifte oddano" toz to jakas bzdura:(Sa instrukcje obslugi,jak tutaj przyjechalam tez nikt nie wiedzial o co chodzi,pflegedinst tez,sama doszlam,a babuszka jest normalnie kapana(prysznic,mycie glowy).
Napisalas ,ze babcia na umysle ok,porozmawiaj z Nia,bo inaczej ja Ci dlugiej kariery w tym zawodzie nie wroze,jeszcze troche i Ty bedziesz potrzebowala Lift.
Zniszczysz kregoslup i Cie odesla do domu-tylko pytanie co dalej?Twoja PDP wazy 120 kg. hmmmmmmmm,porozmawiaj,pisze tak,dla Twojego dobra:)

Oczywiscie że rozmawiam ...pracuję nad tym ....mam tez pojęcie  bo pracuję 14 lat ....trzeba dyplomatycznie poprostu przekonywać ...rodzina jest gotowa do współpracy .... a z liftą tez miałam do czynienia i wiem ze jest to rzecz nie zastąpiona ....mam nadzieję że pomału powprowadzam zmiany ...już mi się trochę udało ugrać ...czas pokaże ..
22 listopada 2013 10:54
basia63

Oczywiscie że rozmawiam ...pracuję nad tym ....mam tez pojęcie  bo pracuję 14 lat ....trzeba dyplomatycznie poprostu przekonywać ...rodzina jest gotowa do współpracy .... a z liftą tez miałam do czynienia i wiem ze jest to rzecz nie zastąpiona ....mam nadzieję że pomału powprowadzam zmiany ...już mi się trochę udało ugrać ...czas pokaże ..

Zycze,zeby sie udalo:)Powodzenia w rozmowach,moze jednak cos ugrasz?:)Oby:)