Na wyjeździe #3

24 listopada 2013 20:16
u mnie jest podobnie szkoda mi troche na stica mam w polsce ale zapewniali mnie ze internet jest rozmowy na stacjonarny w polsce tylko ja takiego nie mam a dzieci zeby ze mna rozmawiac to musza do pradziadkow chodzic
24 listopada 2013 20:16
andrea - to spróbuj wejść przez polskie proxy, wtedy ci połączy :)
24 listopada 2013 20:17
wikil

misiek - tutaj gdzie jestem zapytałam czy jest możliwość stałego łącza internetowego, bo to jest pomocne, nawet nie myśląc o sobie, ale o kolejnych opiekunkach, to usłyszałam ze załatwią darmowe rozmowy do PL - gdzie mało kto ma dzisiaj telefon stacjonarny ;/
tv jest niemiecka, austriacka, francuska i 2 czeskie kanały :D

co do ipli, to myślałam że to tylko polsatowskie, a jednak prosze :)

Ludzie! To oni potrzebują nas bardziej, niż my ich i z takiej pozycji trzeba rozmawiać.
Pisałem już o mojej metodzie - "nie? jutro się pakuję".  
24 listopada 2013 20:19
misiekFfm

Ludzie! To oni potrzebują nas bardziej, niż my ich i z takiej pozycji trzeba rozmawiać.

masz racje tylko ja zglaszam problem agencji ona rozmawia z synem a on cala wine na moj tablet zwala i w niedziela pozycza mi swoj laptop
MeryKy

Nie wiem czy zauważyłeś że niemiecka TV jest wszędzie dostępna a polska tylko za pieniądze? Ewentualnie jakieś stare śmieci można obejtrzeć z TVP poza granicami. Trzeba niestety wykupić abonamet żeby oglądać za granicą coś wartego uwagi albo ściągać nielegalnie!

Przynajmniej cztery polskie programy sa dostępne z satelity za darmo.
24 listopada 2013 20:19 / 1 osobie podoba się ten post
misiekFfm

Masz rację tylko pakowanie walizki do nich przemawia :))
pewnie gdybym zdecydowała się tutaj zostac dłużej wywalczyłabym tego neta, szczegolnie że z jedną córką się super dogaduje :) ale nie ma co w mojej sytuacji :P
zmienniczka nie ma laptopa wiec nie potrzebuje neta
24 listopada 2013 20:20
misiekFfm

Przynajmniej cztery polskie programy sa dostępne z satelity za darmo.

A jak nie mają satelity? Wrrrrr...
24 listopada 2013 20:22
wikil

jowitaliber - zresetuj jego router, jak nie wiesz jak, to po prostu odłącz kabel, najlepiej jak PDP nie będzie widział, wtedy może złapie, a jak nie, to mów że nie ty i będzie musiał naprawić, to może i od razu tobie się podłączy :D

edit: przepraszam za 2 odp pod rząd

jak daje mi laptopa to cos przestawiam i sam resetuje zeby znowu polaczyc i jego laptop lapie  a moj tablet nie
24 listopada 2013 20:23
wikil

pewnie gdybym zdecydowała się tutaj zostac dłużej wywalczyłabym tego neta, szczegolnie że z jedną córką się super dogaduje :) ale nie ma co w mojej sytuacji :P
zmienniczka nie ma laptopa wiec nie potrzebuje neta

W większości tutejszych domów u ludzi starszych zmiana umowy z samego telefonu na telefon z internetem powoduje wręcz obniżenie kosztów.
Tu gdzie jestem, żona pacjenta wydzwaniała miesięcznie 60-7-EUR.
Teraz, za 35EUR mają wszystkie rozmowy na stacjonarne za darmo, a ja mam super internet.
24 listopada 2013 20:26 / 1 osobie podoba się ten post
andrea - proxy to takie obejście swojego nr IP który przypisany jest do twojego łącza internetowego, po to żeby np mieszkając w polsce, móc obejść pewne zakazy typu odwiedzanie pewnych stron itp, albo np jakbyś tutaj pisała głupoty i mod dałby ci bana na IP to dzięki proxy możesz nielegalnie pisać dalej :D najlepiej powrzucałabym ci screeny jak to uruchomić, ale niestety ten net tutaj jest tak szajski :( znalazłam tutaj całkiem fajny opis http://blog.zabiello.com/2009/12/12/ipla-spoza-polski może ci to jakoś rozjaśni sprawe, wierze w ciebie że dasz rade! :)

misiek - ja to wiem, no ale nie będę robiła ramadanu jak w tym tyg wracam :)
24 listopada 2013 20:26
misiekFfm

W większości tutejszych domów u ludzi starszych zmiana umowy z samego telefonu na telefon z internetem powoduje wręcz obniżenie kosztów.
Teraz, za 35EUR mają wszystkie rozmowy na stacjonarne za darmo, a ja mam super internet.

Ale trzeba czekać miesiąc na zmiany! A miesiąc bez internetu to miesiąc stracony
24 listopada 2013 20:28
andrea, albo wyłącz przeglądarke, włącz ponownie, wejdz tutaj http://prx.centrump2p.com/
wybierz jakiś link z oznaczeniem PL i później spróbuj wejśc w iple online :) powinno dać rade
24 listopada 2013 20:28 / 2 osobom podoba się ten post
Ogarnij się Andrea i nie becz.
Może jutro przyjdzie listonosz
Ja bym Ci chętnie pomógł, ale nie jestem  b y s t r y  w tych sprawach.
24 listopada 2013 20:29
misiekFfm

Jaka firma obsługuje tel.stacjonarny u Ciebie?