Wyłowione z sieci 1

19 lipca 2014 09:21
straszne,ja podrozuje sindbadem,od lat
19 lipca 2014 09:36 / 1 osobie podoba się ten post
Bardzo współczuję rodzinom i bliskim ofiar! To ogromna tragedia.
19 lipca 2014 09:41
http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,16348509,Wypadek_polskiego_autokaru_i_busa_w_Niemczech__Nie.html
19 lipca 2014 09:44
reanata

straszne,ja podrozuje sindbadem,od lat

Właśnie.Nieraz dyskutujemy nad przewaga bezpieczności autokarów nad busami.A jak widac nie ma reguły.....Nieszczęśliwy zbieg okoliczności i stało się...Tragedia.
19 lipca 2014 11:09
kasia63

Właśnie.Nieraz dyskutujemy nad przewaga bezpieczności autokarów nad busami.A jak widac nie ma reguły.....Nieszczęśliwy zbieg okoliczności i stało się...Tragedia.

Dziewczyny nie ma reguły.Bo z każdej strony wypadki tu samolot tu bus z autokarem .:(
19 lipca 2014 11:14 / 1 osobie podoba się ten post
kasia63

http://www.sindbad.pl/artykul/wypadek-dn-19072014-0

Nasza Alexia miała jechać dziś do Niemiec....oby jej tam nie było
19 lipca 2014 11:19
Dzisiaj wieczorem miałam jechać z Frankfurtu do domciu. W nocy miała jechać małym busem koleżanka na zmianę. Nie wiem, jaka firma ten mały bus. Jak to zobaczyłam to pomyślałam sobie, że coś nad nami czuwało, bo koleżanka poprosiła, żebym została kilka dni dłużej. Nie było mi to na rękę, bo miałam plany bardzo napięte terminowo, ale po przespaniu nocy jakoś tak bez żalu zmieniłam plany i postanowiłam zostać tych kilka dni. Też bardzo się boję podróży. Nie wiem czy to mój autokar czy nie, ale i tak jestem w szoku. No to musiałam napisać. Żal ofiar i poszkodowanych, zawsze żal. Ludzkie losy są jednak nieprzewidywalne. Pewnie itak bym dzisiaj nie wyjechała, ale nie wiem czy koleżanka dojechałaby. UFFFFFFF!

19 lipca 2014 11:25
ivanilia40

To autokar Sindbad spowodował wypadek.
Pamiętajcie zeby siadać na dole i zapinać pasy!

zawsze jak jadę to jestem jedyną osobą w autobusie, która zapina pasy :/ i czasem się zastanawiam czy aby napewno mi te pasy pomogą :/
19 lipca 2014 11:26 / 1 osobie podoba się ten post
Ma ktoś numer do Alexi? Sprawdźcie tą informację

19 lipca 2014 11:26 / 3 osobom podoba się ten post
ania37

Nasza Alexia miała jechać dziś do Niemiec....oby jej tam nie było

Napisałam do niej sms,jak odpisze dam znać.
19 lipca 2014 11:28
ulencja

zawsze jak jadę to jestem jedyną osobą w autobusie, która zapina pasy :/ i czasem się zastanawiam czy aby napewno mi te pasy pomogą :/

Własciwie to nie wiadomo czy pomogą ale ja tez zauważyłam że mało ludzi zapina pasy.
19 lipca 2014 11:29
frymusek

Własciwie to nie wiadomo czy pomogą ale ja tez zauważyłam że mało ludzi zapina pasy.

...u nas jest to obowiązkiem,kierowca nie ruszy z miejsca jak nie są zapięte wszystkie pasy ...
19 lipca 2014 11:31 / 2 osobom podoba się ten post
ania37

...u nas jest to obowiązkiem,kierowca nie ruszy z miejsca jak nie są zapięte wszystkie pasy ...

Ania ale Ty pewnie jedziesz małym busikiem. w takim dużym autokarze raczej nie sprawdzają czy ludzie mają zapięte pasy
19 lipca 2014 11:33 / 1 osobie podoba się ten post
ulencja

Ja też zawsze zapinam pasy a chociaż kierowcy o tym mówią to wiekszość nie zapina. Często jest tak że pasażerka która obok mnie siedzi też zapina.
Ja się tak boje zawsze tej jazdy aż mi w żołądku wywraca. Nie dość że mi nogi puchną i mnie bolą jak długo jade, to przed każdą moją jazdą napatrzę się na takie informacje jak dziiś. Jedna polska niemka mi powiedziała no to przykryj się kołdrą i nie wychodź z domu. Bo w każdej chwili może sie coś wydarzyć. Życie to nie bajka :(
19 lipca 2014 11:39
kasia63

Napisałam do niej sms,jak odpisze dam znać.

Może lepiej zadzwonić?