Wyłowione z sieci 1

19 lipca 2014 13:38
kasia63

Sindbad z opolskiego ,nr tel kontaktowego na 77 sie zaczyna ,o busie nic nie ma...jakby go nie było.Tylko autokar i autokar....

19 lipca 2014 13:44
Weszłam na stronę policji w Dresden - piszą ze minibus był jednak z Polski. Wiadomosć jest z godz. 12 .
To tragedia - tylu ludzi nie żyje , tylu ciężko rannych.
19 lipca 2014 13:45
mozah aM

Weszłam na stronę policji w Dresden - piszą ze minibus był jednak z Polski. Wiadomosć jest z godz. 12 .

wrzuć link ?

dziękuję
19 lipca 2014 13:48 / 2 osobom podoba się ten post
Wrzuć w wyszukiwarkę :Polizei Meldungen Dresden - MeiDresden.com
19 lipca 2014 13:53
http://www.dnn-online.de/dresden/web/regional/specials/polizeiticker/detail/-/specific/Schweres-Busunglueck-in-Dresden-Mindestens-9-Menschen-sterben-1643636409
19 lipca 2014 13:54
Na bildzie są zdjęcia z tego wypadku. Straszne!. Szczególnie to z trumną. Tam piszą że mały bus był z Polski i wszyscy zginęli. Jest tak roztrzaskany przez Sindbada ze nie widać, żadnych znaków i napisów. http://www.bild.de/news/inland/verkehrsunfall/a4-dresden-schreckliches-bus-unglueck-tote-36891872.bild.html
19 lipca 2014 13:57 / 5 osobom podoba się ten post
mam tylko cicha nadzieje ze dojda kto tak naprawde zawinil i wszyscy nastepni kierowcy moze w koncu wyciagna jakies wnioski.Kazdy taki wypadek powoduje ze czlowiek coraz bardiej boi sie jezdzic,a teraz nawet latac.Tu tragiczny w skutkach wypadek autobusu i busa,nad Ukraina zestrzelony samolot-ten swiat oszalal
19 lipca 2014 14:00
Są ogromne rozbieżności co do info odnośnie skąd faktycznie pochodził bus, dla mnie to nie do pojęcia....
Czy to naprawdę tak trudno ustalić ????
19 lipca 2014 14:01 / 1 osobie podoba się ten post
mozah aM

Był to niestety busik polski ....w którymś radiu też słyszałam  że busik z Ukrainy -zwykła kaczka dziennikarska, bo poważne media od początku podają prawdziwie.

Do tej pory nie podano z jakiej firmy lub chiciażby regionu PL był ten bus, nawet choćby info - że nie da się ustalić (chociaż na pewno się da, bo migneła mi z tyłu tablica rejestracyjna). Wszystko kreci się tylko wokół Sindbada....już chyba nawet zadziałalo lobby, bo firma jest chwalona nawet pokazują, że niezrażeni klienci nadal na bieżąco kupują bilety .....to jest najważniejsze??
Tamte 7 osób zupełnie nieważne? ...a ile rodzin się teraz trzęsie !!
Nawet w obliczu śmierci potentat jest najważniejszy :(

ok. 40 osób (częściowo ciężko rannych) samodzielnie wydostało się z Sindbada !!!
Dla mniej wrażliwych:
http://www.bild.de/news/inland/verkehrsunfall/a4-dresden-schreckliches-bus-unglueck-tote-36891872.bild.html

19 lipca 2014 14:12 / 1 osobie podoba się ten post
bieta

Są ogromne rozbieżności co do info odnośnie skąd faktycznie pochodził bus, dla mnie to nie do pojęcia....
Czy to naprawdę tak trudno ustalić ????

Jest na pewno z Polski ale wszyscy zginęli i na pewno nie podają do publicznej wiadomości co to za Bus dopóki rodzin nie zawiadomią i nie ustalą kto w nim jechał. Widziałaś zdjęcie tego Busa?
19 lipca 2014 14:16 / 3 osobom podoba się ten post
Zdjęcia z tego wypadku są straszne. Może ktoś wreszcie pomyśli że dwóch kierowców i pilot to nie wystarczy na dalekie trasy. Kierowcy powinni odpoczywać, a nie kimać gdzieś w luku autokaru. Posiłkowanie sie kawą w czasie jazdy przez kierowcę nie rozwiązuje probelmu zmęczenia. Dlatego tak jak pisze kasia 63 nalezy zwracać uwage kierowcom, zapinać pasy, przypominać i nie bać sie że nasi wspópasażerowie patrzyć bedą na nas z niechęcią. Bo same widzimy jak łatwo o tragedię. Dlatego myślę, że podawanie nazwy firmy z nieodpowiedzialnymi kierowcami nie powinno byc żadnym złamaniem regulaminu. Tu o beżpieczeństwo i życie chodzi. Nasze życie, naszych przyjaciół , znajomych.
19 lipca 2014 14:17
Otworzylam powyzszy link, Taka tragedia, tyle ludzi, Boze ! Nie umiem pisac, wyc sie chce na cale gardlo, dlaczego????
19 lipca 2014 14:19 / 2 osobom podoba się ten post
MeryKy

Jest na pewno z Polski ale wszyscy zginęli i na pewno nie podają do publicznej wiadomości co to za Bus dopóki rodzin nie zawiadomią i nie ustalą kto w nim jechał. Widziałaś zdjęcie tego Busa?

A tego to już nie rozumiem ?????

To kilkaset (albo wiecej) rodzin z całej PL ma się trzęść o swoich bliskich. Wiesz ile takich busików jest na trasie, tym bardziej że to koniec tygodnia i ludzie wracają na weekend do PL?
To nie można podać nawet firmy? ....co ma do tego ustalenie personaliów i zawiadomienie rodzin ofiar?
19 lipca 2014 14:23
margolcia

Otworzylam powyzszy link, Taka tragedia, tyle ludzi, Boze ! Nie umiem pisac, wyc sie chce na cale gardlo, dlaczego????

bo jakis kierowca nie wykazal sie odpowiednia ostroznoscia,zadzialala rutyna.Zal ludzi,rodzin i szlak trafia jak pomyslisz ze harujesz na tej obcej ziemi " i nagle nic,pustka,rozpacz"
19 lipca 2014 14:25
Gabrysia

A tego to już nie rozumiem ?????

To kilkaset (albo wiecej) rodzin z całej PL ma się trzęść o swoich bliskich. Wiesz ile takich busików jest na trasie, tym bardziej że to koniec tygodnia i ludzie wracają na weekend do PL?
To nie można podać nawet firmy? ....co ma do tego ustalenie personaliów i zawiadomienie rodzin ofiar?

A wyobrażasz sobie że się dowiadujesz z wiadomości o tym że Twój najbliższy członek rodziny zginął? Z takimi wiadomościami przychodzi policja do domu z tego co wiem? A najpierw to na pewno muszą zidentyfikować bo tam to na pewno tylko szczątki były?