Wyłowione z sieci 1

18 marca 2014 11:17
Aneta48

hej dziewczyny na interii jest dosc ciekawy artykul na temat nas i naszej pracy-biznes informacje temat Problem polskich opiekunek za granica

możesz wkleić linka do tego artykułu
18 marca 2014 11:21
Czytałam go.Jakby to było jakbyśmy 300godz.miesięcznie robiły?
18 marca 2014 11:25 / 1 osobie podoba się ten post
Taaa, zauwazyłam, ze od pewnego czasu duzo w mediach i prasie o naszych problemach pisza, ale tylko pisza, a firemki dalej nas łoją na kase. Niemcy nas potrzebuja, ale jakos zatrudniac nas bezposrednio z pełnym pakietem swiadczen nie chca.
18 marca 2014 11:29 / 1 osobie podoba się ten post
Pies jest pogrzebany tu:
w jaki sposób naganiacz klientów w DE przedstawi naszą pracę. Jeśli przekona ich, ze naszym obowiązkiem jest praca 24/7 to mamy na początku przechlapane i albo uda się to wyprostować albo zjeżdżamy, bo nie damy rady. Jeśli naganiacz jest w miarę normalny i rodzina też, to rozumieją nasze prawo do wolnego.
18 marca 2014 13:14 / 1 osobie podoba się ten post
lena7

Pies jest pogrzebany tu:
w jaki sposób naganiacz klientów w DE przedstawi naszą pracę. Jeśli przekona ich, ze naszym obowiązkiem jest praca 24/7 to mamy na początku przechlapane i albo uda się to wyprostować albo zjeżdżamy, bo nie damy rady. Jeśli naganiacz jest w miarę normalny i rodzina też, to rozumieją nasze prawo do wolnego.

100%racji!!!! ja mialam przeboje bo majac 2pdp w stanie ciezkim i dodatkowo zadnego zrozumienia od agencji(koordynatora nie mialam przyjemnosci poznac pozniej dowiedzialam sie jaka to kanalia)rodzina katastrofa o czasie wolnym zapomniec i pozegnalam sie z ta agencja-teraz pracuje w innej super ludzie!!!!koordynator takze w kazdej chwili moge na nich liczyc a juz na drugi dzien pobytu dzwonili czy mam wszystko zapewnione jak w umowie i oczywiscie przede wszystkim czas wolny(to sie na prawde inaczej pracuje)rodzina zreszta tez wyrozumiala wreszcie trafilam na dobra agencje i bede u nich pracowac jak dlugo zdrowia starczy
20 marca 2014 00:10 / 3 osobom podoba się ten post
margolcia

Czy zostaniemy republiką Rosji?  http://wiadomosci.onet.pl/swiat/przedstawiciel-rosji-w-radzie-europy-w-sklad-naszego-kraju-powroca-kolejne-ziemie/ljy8g    

Kiedy widzę ostatnio tę eskalację strachu przed Rosja Sowiecką, nie sposób, abym nie pomyślał o Prezydencie Kaczyńskim w Gruzji i o Jego tragicznej śmierci..o Smoleńsku, o szyderstwach w Jego stronę..

Oby jednak nie miał racji ..
20 marca 2014 00:13 / 1 osobie podoba się ten post
margolcia

Czy zostaniemy republiką Rosji?  http://wiadomosci.onet.pl/swiat/przedstawiciel-rosji-w-radzie-europy-w-sklad-naszego-kraju-powroca-kolejne-ziemie/ljy8g    

Margolciu...z Mołdawia to może Rosja zrobic co  Krymem i  z Ukraina chyba tak zrobi...ale z Litwa, i Polską może byc cięzko bo jesteśmy w NATO. A tu obowiązuje jakis tam 5 paragraf... Tylko...historia lubi sie powtarzac...tego sie boje. Tusk teraz przekonuje że jestesmy bezpieczni i ...o zgrozo!...GWARANTUJE bezpieczenstwo. Mysle że jesteśmy tzw" przedpolem"...no kogos trzeba będzie poświęcic dla sprawy...prawda...? Jak do czegoś dojdzie...pozwolą nas skonsumowac..
20 marca 2014 07:51 / 1 osobie podoba się ten post
Prowincjusz

Kiedy widzę ostatnio tę eskalację strachu przed Rosja Sowiecką, nie sposób, abym nie pomyślał o Prezydencie Kaczyńskim w Gruzji i o Jego tragicznej śmierci..o Smoleńsku, o szyderstwach w Jego stronę..

Oby jednak nie miał racji ..

Podzielam Twoje zdanie w całosci. Oby jego słowa nie okazały sie prorocze

Asi, my nie mamy nic jestesmy bezbronni jak niemowleta, gołodupcy, po co nam sie mieszac w wojny innych. Za to wsadzanie kija w mrowisko skonczymy kiedys jak zajac z bajki Krasickiego.  
20 marca 2014 09:27 / 1 osobie podoba się ten post
Asik

Margolciu...z Mołdawia to może Rosja zrobic co  Krymem i  z Ukraina chyba tak zrobi...ale z Litwa, i Polską może byc cięzko bo jesteśmy w NATO. A tu obowiązuje jakis tam 5 paragraf... Tylko...historia lubi sie powtarzac...tego sie boje. Tusk teraz przekonuje że jestesmy bezpieczni i ...o zgrozo!...GWARANTUJE bezpieczenstwo. Mysle że jesteśmy tzw" przedpolem"...no kogos trzeba będzie poświęcic dla sprawy...prawda...? Jak do czegoś dojdzie...pozwolą nas skonsumowac..

Historia nieraz pokazała ile warte są takie "pakty" jak przychodzi co do czego. W obliczu wojny i śmierci, wiele narodów grzecznie odmawia pomocy. Mnie najbardziej wkurza, że przez tyle lat płaciliśmy za wojnę w Afganistanie, liżąc dupska amerykanom, a nawet wiz dla nas nie znieśli. Ile kasy na to poszło? A co mamy z tego? - Nic!
20 marca 2014 09:51 / 1 osobie podoba się ten post
opiekun_Janusz

Historia nieraz pokazała ile warte są takie "pakty" jak przychodzi co do czego. W obliczu wojny i śmierci, wiele narodów grzecznie odmawia pomocy. Mnie najbardziej wkurza, że przez tyle lat płaciliśmy za wojnę w Afganistanie, liżąc dupska amerykanom, a nawet wiz dla nas nie znieśli. Ile kasy na to poszło? A co mamy z tego? - Nic!

Geld regiert die Welt!
 Tutaj w De głośno mówią,że EU ani tymbardziej De nie mogą solidnych konsekwencji --sankciji wobec Rosji zastosować bo to uderzy w mniejszym stopniu niż w rosyjską gospodarkę także w ich gospodarkę. Gaz, wstrzymanie eksportu:(
20 marca 2014 10:25
dorotee

Geld regiert die Welt!
 Tutaj w De głośno mówią,że EU ani tymbardziej De nie mogą solidnych konsekwencji --sankciji wobec Rosji zastosować bo to uderzy w mniejszym stopniu niż w rosyjską gospodarkę także w ich gospodarkę. Gaz, wstrzymanie eksportu:(

Właśnie Andżela zapowiedziała zaostrzenie sankcji..nawet mi sie nie chciało czytać jakich. UE "zaostrza" sankcje, a Putin zęby...
20 marca 2014 10:59
20 marca 2014 11:03
Prowincjusz

Właśnie Andżela zapowiedziała zaostrzenie sankcji..nawet mi sie nie chciało czytać jakich. UE "zaostrza" sankcje, a Putin zęby...

"Zaostrza" :(  to już powinno się stać, i nie zaostrzone tylko ostre:(