Wyłowione z sieci 1

19 lipca 2014 14:31 / 1 osobie podoba się ten post
MeryKy

A wyobrażasz sobie że się dowiadujesz z wiadomości o tym że Twój najbliższy członek rodziny zginął? Z takimi wiadomościami przychodzi policja do domu z tego co wiem? A najpierw to na pewno muszą zidentyfikować bo tam to na pewno tylko szczątki były? 

Nie, nie wyobrażam sobie tego ....zresztą nazwisk ofiar się nie podaje w mediach.
Nie przemawia to do mnie - bo na tej samej zasadzie ani razu nie powinna paść nazwa Sindbad, tylko "autobus liniowy".

Wiesz ile osób cierpi katusze niepewności, jesli spodziewali się bliskich/znajomych na weekend?
19 lipca 2014 14:36
To był z pewnością polski busik, przed chwilka oglądałam na ntv tutaj w DE wiadomości. Pokazany był wrak tego busa a wewnątrz taka tabliczka/jak tablice rejestracyjne pojazdu/ z polską małą flagą i imieniem -Andrzej-.
Potworna tragedia.
19 lipca 2014 14:43
Współczuję wszystkim bliskim ofiar.
Tyle rodzin pogrążonych w żałobie.
19 lipca 2014 14:49
Gabrysia

Nie, nie wyobrażam sobie tego ....zresztą nazwisk ofiar się nie podaje w mediach.
Nie przemawia to do mnie - bo na tej samej zasadzie ani razu nie powinna paść nazwa Sindbad, tylko "autobus liniowy".

Wiesz ile osób cierpi katusze niepewności, jesli spodziewali się bliskich/znajomych na weekend?

Ale tam tylko zginęły 2 osoby i można sobie gdybać. Jak ktoś obejrzy wiadomości to i tak nie bedzie pewny czy to ktoś znajomy zginął czy nie. A w tym drugim zginęli wszyscy więc na 100% podana nazwa przewożnika jest informacją dla rodzin że bliski zginął, a nie robi się tego przez media. Po za tym rodziny, które oczekują już z pewnością wiedzą że coś jest nie tak bo nie wrócili do domu? Jak by to była moja czy Twoja rodzina to byśmy wiedziały że w tym dniu Busem wraca. Więc kogo trzymią w niepewności? Jak na kogoś czekasz to do niego dzwonisz, Czyż nie?

PS Z przed godziny informacja, ze tożsamość wszystkich osób, ktore zginęły jeszcze nie jest znana. Do tej pory tylko 6 osób zostało zidentyfikowanych: http://prawo.money.pl/aktualnosci/wiadomosci/artykul/wypadek;polskiego;autokaru;pod;dreznem;najnowszy;bilans;ofiar,8,0,1584392.html
19 lipca 2014 15:42
Zawsze bałam się busików.
19 lipca 2014 16:08
Mycha

Zawsze bałam się busików.

Mycha, ale przeciez to nie kierowca zawinił w tym przypadku..

Poza tym są busy i busy. Jeździłam całe lata z firmą, która nie uprawia wycieczek po całych Niemczech szukając kolejnych osób do zabrania i która ma wynajęte mieszkania w każdym dużym niemieckim mieście, do którego docelowo dojeżdżają.
Byłam w takim mieszkaniu w Monachium, bo kupuje się tam również bilety. Duże, kilkupokojowe mieszkanie, kuchnia, łazienka, 2 czy 3 pokoje. Kierowcy mają się gdzie wyspać, umyć, zjeść. Nie bardzo jest się do czego przyczepić.
Komfort podróżowania też nieporównywalny z Sindbadem. Można spokojnie nogi wyciągnąć, rozłożyć siedzenia, nawet (jak ostatnio mi się trafiło :)) spać na siedzeniach z tyłu, bo jechały tylko 3 osoby + kierowca.

19 lipca 2014 16:08
Miałam na myśli kierowcę busa, oczywiście.
19 lipca 2014 16:31
ulencja

Ania ale Ty pewnie jedziesz małym busikiem. w takim dużym autokarze raczej nie sprawdzają czy ludzie mają zapięte pasy

Podróżowalam kiedyś prawie 3 lata temu i pilotka w Sindbadzie sprawdzała kazdemu ,czy ma zapięty pas, a za kilka minut był wypadek -stłuczka.Nic nikomu na szczęście się nie stało z pasażerów autobusu.Hamowanie było ostre.

19 lipca 2014 16:39
Tragedia:(Dziadek mi właśnie mówił, że polski bus miał wypadek i myślę sobie, koniec, wracam autokarem, nie narażam się. Teraz wchodzę i co widzę, że to właśnie autokar spowodował wypadek a bus był ofiarą. Skąd wiece że właśnie z tego busa wszyscy zginęli? I teraz naprawdę już nie wiadomo czym tu jechać:(
19 lipca 2014 16:42
efka66

Tragedia:(Dziadek mi właśnie mówił, że polski bus miał wypadek i myślę sobie, koniec, wracam autokarem, nie narażam się. Teraz wchodzę i co widzę, że to właśnie autokar spowodował wypadek a bus był ofiarą. Skąd wiece że właśnie z tego busa wszyscy zginęli? I teraz naprawdę już nie wiadomo czym tu jechać:(

W poprzednich postach są podane linki niemieckie i polskie. I w Bildzie pisze np. że wszyscy z malego busa którzy wracali do domu zginęli. Trwa identyfikacja ofiar.
19 lipca 2014 16:46 / 1 osobie podoba się ten post
efka66

Witam! Tym czy tamtym? Zawsze niebezpieczeństwo istnieje, ale jednak autobus jest bezpieczniejszy. :( 
19 lipca 2014 16:50
MeryKy

W poprzednich postach są podane linki niemieckie i polskie. I w Bildzie pisze np. że wszyscy z malego busa którzy wracali do domu zginęli. Trwa identyfikacja ofiar.

19 lipca 2014 16:52
No niestety ilość ofiar wzrosła do 10. Pierwsza osoba z tych ciężko rannych zmarła w szpitalu.
Podobno ofiary smiertelne to 8 mężczyzn i 2 kobiety.

Autobus (Sindbad): to był kurs do Aachen
19 lipca 2014 17:00
Włączyłam stronkę : http://stream-play.pl./?cat=474 ....może w Teleexpress podadzą najświeższe wiadomości
19 lipca 2014 17:05 / 1 osobie podoba się ten post
bieta

Włączyłam stronkę : http://stream-play.pl./?cat=474 ....może w Teleexpress podadzą najświeższe wiadomości

Pokazywali na ZDF- ie przed chwilą, ale nie widać było żadnych napisów na mikrobusie. Tyle, że był srebny wyraźnie było widać.