Na wyjeździe #5

25 lutego 2014 21:32
Dziewczynki moje drogie, dziś mama podopiecznego przyniosła kolorowe jajka, jakieś pajace i inne dziwne "podarki". Nie było mnie w domu i nie dopytałam co z tym, po co i dlaczego :) Domyślam się, że to ma coś wspólnego z zakończenie karnawału, ale co dokładnie? Jakieś zwyczaje? Bo ja stacjonuje w Niemczech pierwszy raz przy takich okazjach :) Będę wdzięczna za wszystkie wskazówki :)
25 lutego 2014 21:38
anka_ego

Dziewczynki moje drogie, dziś mama podopiecznego przyniosła kolorowe jajka, jakieś pajace i inne dziwne "podarki". Nie było mnie w domu i nie dopytałam co z tym, po co i dlaczego :) Domyślam się, że to ma coś wspólnego z zakończenie karnawału, ale co dokładnie? Jakieś zwyczaje? Bo ja stacjonuje w Niemczech pierwszy raz przy takich okazjach :) Będę wdzięczna za wszystkie wskazówki :)

Zalezy od regionu. A gdzie ty jestes?
25 lutego 2014 21:38
W Hilden, niedaleko Dusseldorfu :)
25 lutego 2014 21:40
No to wszystko jasne :) To region bardzo "karnawalowy" ha ha
25 lutego 2014 21:40
Anka_ego, odezwij sie na mail, do mnie!!!!!Pozdrawiam
25 lutego 2014 21:42
W poniedzialek jest przeciez Rosenmontag, Anka :)
25 lutego 2014 21:45
no i ta wiadomość powaliła mnie, normalnie porażka !

Teraz jestem zła!

25 lutego 2014 21:45 / 1 osobie podoba się ten post
No cos tam doczytałam, nawet nie mało ale o tych jajkach za cholerę nie wiem co mają symbolizowac i co znaczyć a widzę je w każdym sklepie :) Czy to do ozdoby, do jedzenia czy jakieś inne cuda:)
25 lutego 2014 21:59 / 3 osobom podoba się ten post
ADRIANA_

Dziewczyny, muszę kupić torta i moje pytanie--- czy macie jakiś "sprawdzony" smak(firma) tu w DE?

Nazwy firmy Ci nie podam bo mam Al,ale sprawdzony i pyszny.Tylko jeden sort z Aldika tort Szwardzwaldzki...:) Sama kupiłam i jadłam,taki też kupiłam na swoje urodziny :)Piec nie pikę hahahahahaha:D;D;D;D;D A zajadali sie jak wariaty hahahahahaa:D;DD;D Tutaj w DE.:) Poważnie przepyszny,jest w mrożonkach,jak już odtaje ,gotowy do jedzenia i nawet zgagi nie miałam:D;D;DWcale nie taki sztuczny znaczy się;D;D;D;D;D   Ja uczulona na wszystkie EEEEEEEEEEEEE 156900000,wiesz o co chodzi?Ale zgagi nie miałam,więc DOBRY jest:D;D;D;D;D
25 lutego 2014 22:04 / 1 osobie podoba się ten post
hogata76

Nazwy firmy Ci nie podam bo mam Al,ale sprawdzony i pyszny.Tylko jeden sort z Aldika tort Szwardzwaldzki...:) Sama kupiłam i jadłam,taki też kupiłam na swoje urodziny :)Piec nie pikę hahahahahaha:D;D;D;D;D A zajadali sie jak wariaty hahahahahaa:D;DD;D Tutaj w DE.:) Poważnie przepyszny,jest w mrożonkach,jak już odtaje ,gotowy do jedzenia i nawet zgagi nie miałam:D;D;DWcale nie taki sztuczny znaczy się;D;D;D;D;D   Ja uczulona na wszystkie EEEEEEEEEEEEE 156900000,wiesz o co chodzi?Ale zgagi nie miałam,więc DOBRY jest:D;D;D;D;D

hogata, dziękuje za wyczerpującą odp ;))) jutro poszukam  ;) ja również nie piekę a potrzebuje na swoje Urodzinki ;) dzięki  ;P
25 lutego 2014 22:07
hogata76

ile kosztował:))?
25 lutego 2014 22:08
ADRIANA_

hogata, dziękuje za wyczerpującą odp ;))) jutro poszukam  ;) ja również nie piekę a potrzebuje na swoje Urodzinki ;) dzięki  ;P

I nie jest taki wcale drogi:) Jest cały,czyli taki okrągły ok.4 e,ładnie wygląda ,wisienki,bita śmietana,czekolada pychota,albo w kawałkach po 4 sztuki,ok2,5 e:)
25 lutego 2014 22:09
kacha25

ile kosztował:))?

Juz napisałam:)
25 lutego 2014 22:11 / 1 osobie podoba się ten post
hogata,już tak ten tort zareklamowałaś,że nie sposób go nie kupić ;) jutro lecę ;))
25 lutego 2014 22:18 / 5 osobom podoba się ten post
Tylko potem nie narzekac ze po zjedzeniu torta z wisienkami i bita smietana kalorie przybyły!!!!!