Andrea podpisłam 14-go umowe.Jadę w poniedziałek.Tylko te zielone koszulki hihihihihi
Andrea podpisłam 14-go umowe.Jadę w poniedziałek.Tylko te zielone koszulki hihihihihi
Masz w umowie ,czarno na bialaym .ze NIE WOLNO ci tego robic.Dobrze sobie przypominam (?), poprzednim razem cos pisalas .ze rezygnuja z Pflegedienstu i maja Ci doplacac?.Warto tak nadstawiac glowe?.Uwierz , lepszych referencji nie dostaniesz ,zacznij myslec i nie zwalaj wszystkiego na innych (brak odpowiedzialnosci) .Pasowaloby to w -Niesforna zmienniczka (chyba taki tytul ).
Słyszałam o tym od koleżanki, trzeba jak "żabka" do zdjecia pozować podobno?
sama nie wiem dlaczego zrezygnowala z pflegedienst . wiem tyle ,ze PDP była bardzo agresywna w stosunku do pflege i raz tak walnela PDP tą pflege ,że ta powiedziała , ze już więcej przychodziła nie będzie . wiem ,że córka nie musiała im płacić
No dobre sobie , niby ja jestem niesforna zmienniczka nosz q.....wcale nie robię tych zabronionych mi czynności po to by mieć lepsze referencje , bo i bez takich czynności mam dobre referencje .. Niesforne zmienniczki to te raczej ,które pracowały tu i robiły to wszystko , a nie próbowały zrobić nic w kierunku ,by zaprzestać tych czynności . Poprzedniczek miałam tu cała rzesze . I nie zwalam wszystkiego na innych tylko mam żal ,że każda siedziała tutaj i wszystko to robiły po cichutku nawet nie interweniowały do firmy w tej sprawie . Ja wywalcze tu pflegedienst dla swojego komfortu psychicznego i mojej zmienniczki . A jak mi sie nie uda to jest ostateczne wyjście , jakim jest zmiana firmy . Nie ma sytuacji bez wyjścia , przynajmniej dla mnie . I mam prośbę proszę mnie nie oceniac ,że jestem taka , czy taka , że za daleko w tym zabrnełam , bo napewno w naszym gronie jest więcej takich opiekunek , które wykonują też medyczne czynności tylko się do tego nie przyznają . Ja sie przyznałam i mam teraz .
Alinka ale one sie ucza jak sie przed agresja uchronic ,a my w praktyki nabieramy ,one bardziej sobie radza w takich sytuacjach, wiem jak jest u mnie jak czasami choroba bierze gore,A tam napewno nie jest ta jedna a corka miała jakas umowe znimi od tak sobie nie moga ze nie przyjdzie i juz szefowa druga przysyła ktora sobie swietnie z pdp poradzi naciskaj corke a i tobie bedzie łatwiej.Kazda z nas wie co pfegedins robia ,wiec tobie troche bedzie lepiej!!! Powodzenia
No dobre sobie , niby ja jestem niesforna zmienniczka nosz q.....wcale nie robię tych zabronionych mi czynności po to by mieć lepsze referencje , bo i bez takich czynności mam dobre referencje .. Niesforne zmienniczki to te raczej ,które pracowały tu i robiły to wszystko , a nie próbowały zrobić nic w kierunku ,by zaprzestać tych czynności . Poprzedniczek miałam tu cała rzesze . I nie zwalam wszystkiego na innych tylko mam żal ,że każda siedziała tutaj i wszystko to robiły po cichutku nawet nie interweniowały do firmy w tej sprawie . Ja wywalcze tu pflegedienst dla swojego komfortu psychicznego i mojej zmienniczki . A jak mi sie nie uda to jest ostateczne wyjście , jakim jest zmiana firmy . Nie ma sytuacji bez wyjścia , przynajmniej dla mnie . I mam prośbę proszę mnie nie oceniac ,że jestem taka , czy taka , że za daleko w tym zabrnełam , bo napewno w naszym gronie jest więcej takich opiekunek , które wykonują też medyczne czynności tylko się do tego nie przyznają . Ja sie przyznałam i mam teraz .
Nie rozumiem twojego "wzburzenia" zacytuje jeszcze raz "Ja podłanczam PDP sondę , pomiar cukru i insulina , zmiana opatrunków przy sondzie ".........odnioslam sie do tego.
Alinka jestem pewna że rady które otrzymałaś są z dobrego serca ( przynajmniej większosc). Dziewczyny martwia sie o Ciebie, bo jest powód.
Wziełaś je do serca i o to chodzi. Czasami tródno nam jest oceniec sytuacje z naszej perspektywy. Warto wysłuchać kogos z zewnatrz.
Są też wpisy które mogą Ci sie nie spodobać. To nie powód do zmartwień, nie wszystko w zyciu musi nam sie podobać. :)
Wybierz grono opiekunek które szanujesz z poprzednich wpisów i bazuj na tych radach.
Masz racje,ze wiele Opiekunek ryzykuje. Moze dzieki temu ze Ty odważyłas się podjac temat , częsć zrozumie ze nie warto.
Trzymam za Ciebie kciuki, dasz radę wepchnąc to na właściwy tor.
Zosia tak ja to robie i ja to napisałam , ale rozumiem to tak ,że ty uważasz mnie za niesforną opiekunke . Dlaczego ? Dlatego ,że walcze z firmą i córką PDP o przywrocenie tu pflegedienst ? Moje poprzedniczki miały to w d....robiły te medyczne czynności i problem zostawiały dla zmienniczki . A ja postanowiłam tu wrócić i walczyc o pflegedienst i to jest złe . Niesforna zmienniczka walczy o swój komfort psychiczny i zmienniczki.
Alinka wejdz na ."na wyjezdzie 4" 184 str.i 186 str, .Niesforna- to niepoprawne okreslenie do tego.Przeciez jak chcemy to robimy jak nie ,to ,nie.Nie osadzam nikogo za to co robi.dziwi mnie tylko ,ze dogadujemy sie z rodzina i mamy dodatkowa zaplate ...........a za chwile .......jaka ta rodzzina ....be.Wykorzystuja mnie a ja walcze o............uczciwosc.Tego, jakos pojac nie moge .