Jakie wynagrodzenie jest dla Ciebie odpowiednie?

04 lutego 2014 16:56 / 2 osobom podoba się ten post
Barbara niepowtarzalna

Czytam i czytam,palce bola mnie od dawania plusow,ktore uwazam za moja,jakze cenna nagrode za wypowiedzi,ktore uwazam za bardzo madre :)Nie mylic z przemadrzalymi....Zaledwie kilku z Was nie dalam zadnego plusa,dlaczego?..bo sie wymadrzacie,uwazacie siebie za "kogos lepszego"....Nie,nie,nie !!!!!Dla mnie najlepszym czlowiekiem jest ten co zrozumie drugiego,biede i inne przeciwnosci losu...NIGDY nie mialam jakichs samobojczych mysli,bo uwazam to albo za tchorzostwo albo za chorobe .Kiedys myslalam sobie " a jak by tak sie nie obudzic,normalnie bez zadnych wspomagan,tylko umrzec"...i wiecie co pomyslalam,Boze tylko nie to :ja musze zyc ,bo chce ,bez niczyjej pomocy,sama wyjsc z klopotow,jak umre klopoty przejda na moich bliskich....i co panie "Madralinskie"-zlinczujecie mnie teraz ,ze psuje Wam rynek pracy?....co? mialam sie zastanawiac,czy kupic cos do jedzenia czy leki dla bliskiej osoby z ktora przezylam wiecej lat niz niektore zyja na tym pieknym swiecie!Glupia jestem,no nie powinnam dziada w d.....e kopnac.Nie,ja nie kopie lezacego,czytajac wszystkie wpisy od poczatku tego dzialu,ryczalam,raz ze wzruszenia raz z wscieklosci.Nie bojcie sie tak,ze ktos zepsuje czy odbierze Wam "rynek pracy".....a dla mnie Rumuni,Polacy i inni to tez LUDZIE.....Z powazaniem,jedna z tych naiwnych,psujacych rynek pracy i jeszcze bez prawa jazdy...Przykro mi Mleczko,ja tez pale ,Emilia chodz na fajke ,bo sie wnerwilam....Ostatnie zdanie to ZART,bez urazy Mleczko:):):)

bo popadniesz w kompleksy, a po co. Gwarantuje, ze takich jak TY tutaj tyle zarabiających jest pelno, Ty mialas odwage to napisac, wiecej razy tego nie rob:( bo zawsze znajdą sie osoby ktore zarabiaja tyle samo albo tylko ciut wiecej no ale,klawiatura wszystko przyjmie, pisac mozna duzo.
04 lutego 2014 16:56 / 1 osobie podoba się ten post
wichurra

Ja już jej zazdroszczę tej Szwajcarii:):)

O jeny ! To mi tez ??? Wlasciwie, a zazdrosc sobie, moze sie zmotywujesz do zmiany kraju ???
04 lutego 2014 16:57
andreo ....spokojnie ,przecież wiesz ,ze agresja rodzi agresje...
04 lutego 2014 16:58
wiga37

o ile dobrze doczytałam są to oferty na m-c luty .

Tak, biezace, wstawiane dzisiaj i w ostatnich dniach stycznia, dalej (wczesniejszych) nie patrzylam.
04 lutego 2014 16:58 / 1 osobie podoba się ten post
Marta

Kaasia...nie klóc siee z mleczko ,ze mna sie poklóc bo tak mnie dzis glowa napier...ze juz nie wiem co robic,i trzy kawy byly i tabletki z guarana...moze jakas kłotnia by mi w konncu podniosła ciśnienie...:(

Nie kłóce się -wyraziłam swoje zdanie.
A Ty zmierz ciśnienie-już masz pewno za wyskoie i dlatego głowa Cię boli.Za dużo kawy za dużo guarany...chcesz wylewu dostać???
04 lutego 2014 17:00 / 1 osobie podoba się ten post
emilia

Tak, biezace, wstawiane dzisiaj i w ostatnich dniach stycznia, dalej (wczesniejszych) nie patrzylam.

to pieknie, może nasze zestresowane kolezanki szybko znajda cos odpowiedniego
04 lutego 2014 17:04
emilia

O jeny ! To mi tez ??? Wlasciwie, a zazdrosc sobie, moze sie zmotywujesz do zmiany kraju ???

Tobie też, a jak Mozah zazdroszczę tych wycieczek:)
Ale mi u dziadka dobrze, chociaż nie wiem jak to dalej będzie, bo takie zmiany co 2 miesiące nie podobają mi się i jak wrócę do domu na koniec kwietnia, to od połowy maja będę szkała innego miejsca. Może i Szwajcarię wezmę wtedy pod uwagę, chociaż to dla mnie daleko bardzo. 
No a do mojego dziadka od połowy września bym chciała wrócić, ale też nie wiem, jak to się ułoży - czy nie będzie miał wtedy akurat innej opiekunki.
Podoba mi się u niego, ale nie na tyle, żeby w domu tak długo bezczynnie czekać na swoją kolej u niego. 
04 lutego 2014 17:09
wichurra

Tobie też, a jak Mozah zazdroszczę tych wycieczek:)
Ale mi u dziadka dobrze, chociaż nie wiem jak to dalej będzie, bo takie zmiany co 2 miesiące nie podobają mi się i jak wrócę do domu na koniec kwietnia, to od połowy maja będę szkała innego miejsca. Może i Szwajcarię wezmę wtedy pod uwagę, chociaż to dla mnie daleko bardzo. 
No a do mojego dziadka od połowy września bym chciała wrócić, ale też nie wiem, jak to się ułoży - czy nie będzie miał wtedy akurat innej opiekunki.
Podoba mi się u niego, ale nie na tyle, żeby w domu tak długo bezczynnie czekać na swoją kolej u niego. 

Taa, ja tez dlugich przerw nie trawie ... Jestem tu trzeci raz, po pierwszych 3 m-cach bylam 10 dni w PL, po nastepnych - "az" miesiac (bylo zastepstwo), w kietniu pojade na jakies 10 dni i wracam, o ile moja PDP calkiem sie nie zmieni, zobacze.
Ja tez mam bardzo daleko, jade z Olsztyna (do Olsztyna mam 80 km), do Zurichu, ale teraz Sinbad troche inaczej jedzie, wiec jak wyjazd jest o 14, to nastepnego dnia o 12:30 jestem na miejscu. Mniej wiecej tyle samo czasu kiedys jezdzilam do Stuttgartu.
04 lutego 2014 17:12
emilia

Taa, ja tez dlugich przerw nie trawie ... Jestem tu trzeci raz, po pierwszych 3 m-cach bylam 10 dni w PL, po nastepnych - "az" miesiac (bylo zastepstwo), w kietniu pojade na jakies 10 dni i wracam, o ile moja PDP calkiem sie nie zmieni, zobacze.
Ja tez mam bardzo daleko, jade z Olsztyna (do Olsztyna mam 80 km), do Zurichu, ale teraz Sinbad troche inaczej jedzie, wiec jak wyjazd jest o 14, to nastepnego dnia o 12:30 jestem na miejscu. Mniej wiecej tyle samo czasu kiedys jezdzilam do Stuttgartu.

Też by mi pasowało, żeby moja firma dawała możliwość, że ktoś przyjedzie na zastępstwo np. na miesiąc. 
Pisałam im o tym, ale mi powiedzieli, że każda firma ma inne zasady i oni takich zastępstw nie robią. 
Niech więc się wypchają.
A może i robią, ale ja mam z panią z biura bardzo na pieńku i pewnie pod górkę mi robi.  

Swoją drogą nowa ofera na naszym portalu  http://www.opiekunki24.pl/oferty-pracy/3736/3244/opiekun-ka-osob-starszych
Można u nich zarobić NAWET 1000 euro na rękę. 
04 lutego 2014 17:12 / 4 osobom podoba się ten post
wichurra

Ja już jej zazdroszczę tej Szwajcarii:):)

Eeeee! bo mloda jestes,chce Ci sie jeszcze jezdzic,ale wiem,ze forsy nie bedziesz zazdroscic,bo to nie w Twoim stylu.Mnie juz sie tak bardzo podrozowac nie chce--jak bylam w Twoim wieku ,pewnie ,ze tak .Troche popodrozowalam,zobaczylam malenki kawalek Europy,teraz wystarczy tv,poczytam forum,wpisy Mozah---jak zamkne oczy to tak jak bym tam byla.Dla mnie genug jak mojej rodzinie bedzie sie lepiej zylo,wtedy jak bede miala jako takie zdrowie-bede najszczesliwsza.Ja tak jak Ty -nie zazdroszcze nikomu,bo to ,ze chcesz cos zobaczyc ,dla mnie to nie zazdrosc---to zwykla ciekawosc :):):)......
04 lutego 2014 17:13 / 3 osobom podoba się ten post
moja kolezanka, gdy obserwuje jakieś nieciekawe spory pąń ,to zawsze mowi ,ze TA KOBIETA jest najwyrażniej 3 dni przed miesiączka ....i dlatego......no przyznawac sie teraz.,komu hormony szaleją..
04 lutego 2014 17:15 / 4 osobom podoba się ten post
Barbara niepowtarzalna

Eeeee! bo mloda jestes,chce Ci sie jeszcze jezdzic,ale wiem,ze forsy nie bedziesz zazdroscic,bo to nie w Twoim stylu.Mnie juz sie tak bardzo podrozowac nie chce--jak bylam w Twoim wieku ,pewnie ,ze tak .Troche popodrozowalam,zobaczylam malenki kawalek Europy,teraz wystarczy tv,poczytam forum,wpisy Mozah---jak zamkne oczy to tak jak bym tam byla.Dla mnie genug jak mojej rodzinie bedzie sie lepiej zylo,wtedy jak bede miala jako takie zdrowie-bede najszczesliwsza.Ja tak jak Ty -nie zazdroszcze nikomu,bo to ,ze chcesz cos zobaczyc ,dla mnie to nie zazdrosc---to zwykla ciekawosc :):):)......

No nie jest to zazdrość zawistna na pewno:)
Cieszę się z Ivanilią, że będzie miała okazję nowego kraju doświadczyć.
A i na pewno będzie nam obrazowo opisywała swoje przygody:) 
04 lutego 2014 17:26 / 1 osobie podoba się ten post
Dzisiaj na Poloniuszu widzialam ogloszenie za 1400€ / mies. legalnie do 1osoby. Skopiowalabym ale Moderator mnie znow opieprzy.
No ale zadko takie stawki widuje .

A nie orientujecie sie jakie stawki w UK ?

Wiga37 - gratuluje podpisania umowy !
04 lutego 2014 17:31 / 3 osobom podoba się ten post
wichurra

Też by mi pasowało, żeby moja firma dawała możliwość, że ktoś przyjedzie na zastępstwo np. na miesiąc. 
Pisałam im o tym, ale mi powiedzieli, że każda firma ma inne zasady i oni takich zastępstw nie robią. 
Niech więc się wypchają.
A może i robią, ale ja mam z panią z biura bardzo na pieńku i pewnie pod górkę mi robi.  

Swoją drogą nowa ofera na naszym portalu  http://www.opiekunki24.pl/oferty-pracy/3736/3244/opiekun-ka-osob-starszych
Można u nich zarobić NAWET 1000 euro na rękę. 

Mnie zastepowala pani, ktora tez ma dzialalnosc, tylko ze polska. Ja jeszcze mam za duze potrzeby finansowe, zeby siedziec w domu, jeszcze mnie na to nie stac. Jest coraz lepiej, ale znowu cos niecos w domu trzeba zrobic. Tym bardziej, ze musi on byc "cacy" do sprzedazy ...
04 lutego 2014 17:41 / 1 osobie podoba się ten post
Athenka

Dzisiaj na Poloniuszu widzialam ogloszenie za 1400€ / mies. legalnie do 1osoby. Skopiowalabym ale Moderator mnie znow opieprzy.
No ale zadko takie stawki widuje .

A nie orientujecie sie jakie stawki w UK ?

Wiga37 - gratuluje podpisania umowy !

Ja widzialam ogloszenie za 1500 i to niejedno,tyle ze pó telefonie okazywalo sie ze...1050 melduje ze glowa juz mnie prżestala bolec wiec nie bede sie z nikim kłocic...czasem spacer działa cuda//i wrogow sobie nie robie hihi/