Jakie wynagrodzenie jest dla Ciebie odpowiednie?

04 lutego 2014 18:27 / 9 osobom podoba się ten post
kasia63

Zapomniała chyba koleżanka kto do kogo pierwszy napisał,żaląc się ,że plusów ode mnie nie dostaje........Również staram się na prowokacyjne posty koleżanki nie odpowiadać ,tym razem jednak nie mogłam się powstrzymać -ja i 8 innych osób chyba też,choć nic nie napisały ,kiedy wyraźnie obraża koleżanka nowe,początkujące w zawodzie opiekunki.
Swojej inteligencji nie mam nic do zarzucenia.

ja meila pisala nie bede, zapytam tutaj, dlaczego od Ciebie malo plusow dostaje?!!!!!!!!!!Ty chyba zartujesz sobie, dziecinada, jak naprawde ktoś to poważnie zapytal Ciebie to zamiast jechać do opieki powinien do piaskownicy.Kaska  Ty  Osobo:)koniecznie daj mi plusa:)
04 lutego 2014 18:28 / 1 osobie podoba się ten post
ryba

Oj, "Stara wygo," pośmiałam się...Ale dzisiaj jest dość ostro. Może i dobrze, każdy wyrzuci z siebie co mu leży na wątrobie, przemyśli, przeanalizuje, bo nic nie jest tak do końca białe, ani czarne.  Życie, to w większości - szary kolor.....

Zgadzam sie z Toba tylko zapomnialas dodać .......... i nakłamie. Zycie jest piekne a opiekunki szczególnie.
04 lutego 2014 18:30 / 1 osobie podoba się ten post
a ten zwrot to z naciskiem na Stare czy na  Wygi-ja sie pisze na wyge, stara nie jestem:)
04 lutego 2014 18:30 / 1 osobie podoba się ten post
Barbara niepowtarzalna

Czytam i czytam,palce bola mnie od dawania plusow,ktore uwazam za moja,jakze cenna nagrode za wypowiedzi,ktore uwazam za bardzo madre :)Nie mylic z przemadrzalymi....Zaledwie kilku z Was nie dalam zadnego plusa,dlaczego?..bo sie wymadrzacie,uwazacie siebie za "kogos lepszego"....Nie,nie,nie !!!!!Dla mnie najlepszym czlowiekiem jest ten co zrozumie drugiego,biede i inne przeciwnosci losu...NIGDY nie mialam jakichs samobojczych mysli,bo uwazam to albo za tchorzostwo albo za chorobe .Kiedys myslalam sobie " a jak by tak sie nie obudzic,normalnie bez zadnych wspomagan,tylko umrzec"...i wiecie co pomyslalam,Boze tylko nie to :ja musze zyc ,bo chce ,bez niczyjej pomocy,sama wyjsc z klopotow,jak umre klopoty przejda na moich bliskich....i co panie "Madralinskie"-zlinczujecie mnie teraz ,ze psuje Wam rynek pracy?....co? mialam sie zastanawiac,czy kupic cos do jedzenia czy leki dla bliskiej osoby z ktora przezylam wiecej lat niz niektore zyja na tym pieknym swiecie!Glupia jestem,no nie powinnam dziada w d.....e kopnac.Nie,ja nie kopie lezacego,czytajac wszystkie wpisy od poczatku tego dzialu,ryczalam,raz ze wzruszenia raz z wscieklosci.Nie bojcie sie tak,ze ktos zepsuje czy odbierze Wam "rynek pracy".....a dla mnie Rumuni,Polacy i inni to tez LUDZIE.....Z powazaniem,jedna z tych naiwnych,psujacych rynek pracy i jeszcze bez prawa jazdy...Przykro mi Mleczko,ja tez pale ,Emilia chodz na fajke ,bo sie wnerwilam....Ostatnie zdanie to ZART,bez urazy Mleczko:):):)

Arabab domyślam się że Twój post dotyczy również mnie. Moim celem nie było wskazywanie nikogo palcem, posłużyłam się tylko Twoim przykładem że nieprawdą jest to co piszą niektóre opiekunki że wraz z nabyciem doświadczenia i nauką języka zaczną więcej zarabiać a teraz brać co dają, na co Ty jesteś żywym dowodem, bo rynek się zmienił przez tych kilka ostatnich lat, kiedy one zaczynały. Takie są fakty, a fakty jak to napisał Bułhakow to jedna z najbardziej upartych rzeczy na świecie. Przynajmniej ja nie mam zamiaru nikogo linczować, spokojnie analizuję sytuację, widzę jak jest, wyciągam wnioski i się z nimi dzielę, a właściwie chciałbym się podzielić, bo nikt nie chce sobie zadać nawet odrobinę trudu, żeby się choć chwilę nad tym co piszę zastanowić. Podsumowując, zamiast się uczyć języka straciłam tylko dzień na jałową dyskusję, szkoda.

A co do sformułowania stare wygi absolutnie nie chodziło o wiek, z całym szacunkiem, dla mnie to oczywiste, ale skoro pojawiły się takie wątpliwości czem prędzej prostuję:)
04 lutego 2014 18:32 / 4 osobom podoba się ten post
kaska_45

ja meila pisala nie bede, zapytam tutaj, dlaczego od Ciebie malo plusow dostaje?!!!!!!!!!!Ty chyba zartujesz sobie, dziecinada, jak naprawde ktoś to poważnie zapytal Ciebie to zamiast jechać do opieki powinien do piaskownicy.Kaska  Ty  Osobo:)koniecznie daj mi plusa:)

Osoba zapamięta tę prośbę bezczelną i po 3 plusa za każdego posta będzie dawała:):):)Czy będzie satysfakcjonujące rozwiązanie?:):):):)Naprawdę....ale ja niestety nie mam archiwum meilowego az tak rozbudowanego,przechowuje tam tylko naprawde ważne sprawy i nie moge czarno na białym udowodnic jak to było.Zresztą,nie uwaŻam za stosowne przenosić prywatnych korespondencji z kimkolwiek  na forum publiczne .I sądzę nawet ,że Moderator też tak chyba nie uważa:)
04 lutego 2014 18:35 / 2 osobom podoba się ten post
to juz na dwie, a to juz jak BANDA:)
04 lutego 2014 18:35 / 2 osobom podoba się ten post
Uffff !!! Ale gorąco dzisiaj ;-))  Na forum oczywiście. 
04 lutego 2014 18:36
arabrab przepraszam za przekręcenie nicku, źle przeczytałam, nie było to zamierzone z mojej strony
04 lutego 2014 18:36 / 2 osobom podoba się ten post
nie pomylić i z wiga......... ja też , jestem stara ale z "wygą" mam jakis kłopot...nie wiem jak ugryżć...
04 lutego 2014 18:37 / 6 osobom podoba się ten post
kasia63

Osoba zapamięta tę prośbę bezczelną i po 3 plusa za każdego posta będzie dawała:):):)Czy będzie satysfakcjonujące rozwiązanie?:):):):)Naprawdę....ale ja niestety nie mam archiwum meilowego az tak rozbudowanego,przechowuje tam tylko naprawde ważne sprawy i nie moge czarno na białym udowodnic jak to było.Zresztą,nie uwaŻam za stosowne przenosić prywatnych korespondencji z kimkolwiek  na forum publiczne .I sądzę nawet ,że Moderator też tak chyba nie uważa:)

hola Osobo, jak bezczelną prośbę?dla mnie taki plus znaczy wiecej jak cale to forum....no ale dalaś plusa, i to sie liczy:)
04 lutego 2014 18:42 / 2 osobom podoba się ten post
Ty to jesteś cięta na kasę:)
Czy to nie Ty z tą znalezioną puszką walczyłaś?:)
Taka to się dorobi... :):):)
04 lutego 2014 18:48 / 1 osobie podoba się ten post
bardzo dziekuje, nawet nie wiesz ile to dla mnie znaczy:)konczymy,bo niepotrzebna awantura wyjdzie jeszcze:
04 lutego 2014 18:50 / 2 osobom podoba się ten post
Wybacz starej kobiecie--no,popatrz ja juz myslalam o takiej nieprzyzwoitej sprzedazy ,madrego przyjemnie posluchac.:::)....no,no,no,to taka autoreklama,aaaaa!......a co to jest autoreklama? bom ciemna jak tabaka w rogu.....:)
04 lutego 2014 18:50 / 2 osobom podoba się ten post
Wybacz starej kobiecie--no,popatrz ja juz myslalam o takiej nieprzyzwoitej sprzedazy ,madrego przyjemnie posluchac.:::)....no,no,no,to taka autoreklama,aaaaa!......a co to jest autoreklama? bom ciemna jak tabaka w rogu.....:)
04 lutego 2014 18:51 / 1 osobie podoba się ten post
To ja mam 788 eu do zaplaty? No zlitujcie sie toż to sporo ponad polowe mojej wypłatyiSowa nie wyskakuj z takimi pomyslami