A Ivanilia jedzie na pół roku, więc ciekawe, jak firma to ograniczenie 90 dni obchodzi.
A Ivanilia jedzie na pół roku, więc ciekawe, jak firma to ograniczenie 90 dni obchodzi.
witam pracowalam w CH i prawda jest ze trzeba zjechac do kraju po 90 dniach nie slyszalam o zadnym oddawaniu list pasazerow na granicy ani niczym innym takim pojechalam przez polska agencje i bardzo chce znowu tam pojechac szwajcarzy to bogaci i spokojni ludzie przestrzegaja prawa musisz miec 2 godz w ciagu dnia wolne i jeden dzien w tygodniu do tego zadnej pracy w niedziele lubia chodzic do kawiarni i w tygodniu do restauracji na kolacje praca bezstresowa nikt nie patrzy czy wlasnie usiadlas na chwile a wrecz przeciwnie jak za duzo pracujesz to namawiaja na odpoczynek relaks spacer zupelnie inaczej niz w niemczech tu jakby mogli toby szczote do tylka wsadzili zebys zamiatala za soba
Z Twojego opisu wnioskuje, ze moj PDP jest Szwajcarem :-))
witam pracowalam w CH i prawda jest ze trzeba zjechac do kraju po 90 dniach nie slyszalam o zadnym oddawaniu list pasazerow na granicy ani niczym innym takim pojechalam przez polska agencje i bardzo chce znowu tam pojechac szwajcarzy to bogaci i spokojni ludzie przestrzegaja prawa musisz miec 2 godz w ciagu dnia wolne i jeden dzien w tygodniu do tego zadnej pracy w niedziele lubia chodzic do kawiarni i w tygodniu do restauracji na kolacje praca bezstresowa nikt nie patrzy czy wlasnie usiadlas na chwile a wrecz przeciwnie jak za duzo pracujesz to namawiaja na odpoczynek relaks spacer zupelnie inaczej niz w niemczech tu jakby mogli toby szczote do tylka wsadzili zebys zamiatala za soba
To może zacznę od mojej poprzedniej pracy .Przepracowałam w CH ok 9 m-cy . Byłam delegowana przez jedna z polskich firm.Forma pracy - umowa zlecenie. Zarobki - jak w DE , tyle ze wychodziłam na swoje bo miałam wysoka ,,prywatną premię '' od rodziny. Ubezpieczenie - poprzez firmę typu Allianz . Gdyby coś się przydarzyło - dostałam zestaw telefonów i z firmą miałam wszystko uzgadniać. Musi się przestrzegać czasu pracy w CH . Nie wolno przekroczyć 90 dni jednym ciągiem. Jeśli Zoll sie zorientuje - mogą deportować . A ponieważ pilot autobusu daje liste pasażerów na granicy , więc maja w systemie nasze dane i daty przyjazdów i wyjazdów. Napiszę - ale nie teraz o pozostałych sprawach . Nic natomiast nie wiem , jak jest na własnej działalności .
Jestem jak wiecie w domu i podzwoniłam do agencji tych, ktore deleguja opiekunki do pracy w CH zarobki na poziomie takim jak w D. Ale odkryłam inna możliwość.Musze dokladnie sie wywiedzieć i napiszę nie chcę wprowadzać w błąd.
Mozah, ja ostatnio myślałam o zmianie kraju i właśnie myslałam o Szwajcarii. Bardzo dobrze mówię po niemiecku, ale nie znam ang czy francuskiego. Czy to wystarczy?
Czy mogłabym prosić Cię o jakieś informacje nt firmy, która cie do pracy deleguje i czy wystarczy 2 miesięczny pobyt u pdp, bo ostatnio mam dosyć dłuższej pracy? W profilu jest mój meil..............Mogę Cię prosic o kontakt lub ja do Ciebie napiszę jeśli tak wolisz................
Ostatnie dwa czy trzy razy , gdy przekraczalam granicę zbierane były dokumenty wszystkich pasażerów . Wczesniej tak nie było - brali wyrywkowo od kilku osób a pilot szedł z jakimiś swoimi dokumentami do biura Zoll na granicy .Zapytam - z ciekawości nawet - pilota , gdy będę wracać do PL, jak to jest.