Urlop - opiekunka odpoczywa

21 lipca 2014 10:58 / 3 osobom podoba się ten post
Kasia63 i mozah aM = polecialo po 100 plusikow....
21 lipca 2014 11:02 / 3 osobom podoba się ten post
mozah aM

Dałam Ci plusa , Margolciu - niestety tylko jednego mogłam ale podpisuję sie obiema rekami pod tym co piszesz.
Masz racje - i mnie też od tej katastrofy lotniczej nachodza myśli o kruchosci naszego życia . Szanujmy , co mamy , cieszmy sie co nam dane , walczmy by mieć więcej - jeśli chcemy mieć wiecej. Ale moze warto sie zastanowić czy zatruwać sobie niechęcia , zawiscią , zlosliwoscią te dni , które nam zostały - moze wiele lat , moze miesiecy a moze tylko tygodni.Bo nie wiemy , ile ich jeszcze bedzie.
Co do ataków ,,zespołowych '' o których chyba wczoraj pisałaś .Dla mnie takie postepowanie jest dziwne .I świadczy o słabosci , nie o sile .A nie mówię tu o dyskusji na argumenty - nawet ostrej , tylko o złosliwych przycinkach - nie błyskotliwych i zabawnych , lecz takich  bez polotu . Złosliwosć w taki sposób przejawiana nie jest dla mnie  przejawem inteligencji , tylko nieciekawego charakteru i ukrytych kompleksów.
Ja problemu nie widzę - ma ktos cos do mnie , nie podoba sie moja wypowiedź , uważa że go uraziłam  - niech spyta dlaczego , co mialam na myśli itd.I spór bedzie zażegnany zanim sie rozkręcił.
Ja piszę teraz  niewiele .Unikam pewnych tematów. Nie piszę i juz nie napiszę o tym co widziałam , zwiedziłam , nie wstawie zdjęć - bo wg wielu to chwalenie sie .Nie napiszę o rodzinie - bo będzie to samo . O domu i ogrodzie w który tyle pracy włozyłam - też chwalenie się .Nie napiszę o premiach czy otrzymanych gratyfikacjach , o szacunku rodziny - bo to chwalenie sie .Nie skarżę sie na pracę , bo jakos sobie radzę - może trafię kiedyś tam , gdzie będzie makabrycznie - wtedy zrobie to co zrobila np Kasia63 - po prostu zrezygnuję .Ale czy tak powinno forum wygladać ? Każdy ma prawo do otrzymania wyjasnień i do obrony.Korzystajmy z tego.A to , ze ktoś nie odpowiada na zaczepki często bardzo miernego lotu , nie oznacza że sie boi. Moze wytłumaczenie jest zupełnie inne ?

Mozah - pisz jakie prezenty dostajesz,bo jezeli masz wiecej niz ja to zmieniam Stelle:)poszukam zasobniejszej:)Ale zeby było w temacie to bym chciala dostać od pdp stroj kapielowy, albo opalacz( stara nazwa).Bo to kojarzy sie z urlopem a tu taki temat właśnie.

21 lipca 2014 11:27 / 7 osobom podoba się ten post
mleczko47

Margolcia jesteś bardzo otwartym człowiekiem z przyjemnoscia spotkam sie z Tobą w realu.Lubie ludzi tolerancyjnych ktorzy rozumieja co to słowo znaczy.Każdy z nas ma miejsce na ziemi a,ze chce poprawić sobie byt i jedzie za robotą to coż w tym dziwnego.Wczoraj moze gdybyś napisała,że jestem opalona jak kominiarz to moze dzisiaj kominiarze by dostali popalic od serdecznych opiekunek.Nieszczesliwie uzyłas slowa "jak murzynka".Bo tu juz zapach korespondencyjnie sie wyczuwa.Też nie mam  nic innym kolorom skory,religiom,upodobaniom.Nie mam tez nic  przeciw tranwestytom,ekshibicjonistom i innym orientacjom.Bo żyje miedzy ludzmi i jezeli moge to zawsze bronię ich.

No coz,zeby było w temacie to pogoda sie zmieniła radykalnie i nie bede utrwalała opalenizny,ale za to wziełam sie za prasowanie,bo lubie tez porzadek w szafie.
Tak też opiekunka odpoczywa:)

Mleczko, ja jestem calkiem zwyczajna, miewam swoje za skora. Moze w profilu nie mam jak niektorzy, ze kocham ludzi, albo ze jestem chrzescijanka i drepcze droga chrystusowa(byly tez takie), ja lubie ludzi, wierze w czlowieka i wiem ze w kazdym jest odrobina dobroci, nawet w tych, ktorych inni okreslaja mianem złych, zadufanych itp. Bo co warte byloby zycie bez tej wlasnie wiary? Chyba tylko solidny strop, gruba lina zakonczona pętlą. 

Myslami jestem juz na urlopie, wprawdzie to jeszcze troche ponad 3 tygodnie, ale ja juz zamykam oczy i pławie sie w Baltyku z calym jego bakteryjnym "dobrodziejstwem"
21 lipca 2014 11:29 / 3 osobom podoba się ten post
margolcia

Mleczko, ja jestem calkiem zwyczajna, miewam swoje za skora. Moze w profilu nie mam jak niektorzy, ze kocham ludzi, albo ze jestem chrzescijanka i drepcze droga chrystusowa(byly tez takie), ja lubie ludzi, wierze w czlowieka i wiem ze w kazdym jest odrobina dobroci, nawet w tych, ktorych inni okreslaja mianem złych, zadufanych itp. Bo co warte byloby zycie bez tej wlasnie wiary? Chyba tylko solidny strop, gruba lina zakonczona pętlą. 

Myslami jestem juz na urlopie, wprawdzie to jeszcze troche ponad 3 tygodnie, ale ja juz zamykam oczy i pławie sie w Baltyku z calym jego bakteryjnym "dobrodziejstwem"

i mazutem na stopach ha ha ale to nic tak po ok pol roku zaczyna schodzic hihi Nie ma jak urlop 
21 lipca 2014 11:36 / 4 osobom podoba się ten post
ORIM

i mazutem na stopach ha ha ale to nic tak po ok pol roku zaczyna schodzic hihi Nie ma jak urlop 

O widzisz ORIM nastepny plus urlopu nad Baltykiem, zaoszczedze na butach.
21 lipca 2014 11:36 / 4 osobom podoba się ten post
Nie przytrafiło mi się, żeby ktoś z moich czarnoskórych znajomych śmierdział, za to mają fajną w dotyku skórę. Taką jakby delikatniejszą niż nasza. A jeśli już o smrodzie mowa, wystarczy wsiąść np. do szczecińskiego 75 (szczególnie latem), żeby zostać zwalonym z nóg ;) Och, jak dobrze, że nie muszę już poruszać się komunikacją miejską... ;)
21 lipca 2014 11:38 / 7 osobom podoba się ten post
kasia63

Tylko Ty mi Mozah powiedz taką rzecz.Dlaczego Twoje opisy zwiedzanych miejsc ,Twoje zdjęcia,dom ,ogród ,wszystkie inne posty w których opowiadasz różne ciekawe historie nie są przez forum odbierane jako chwalenie się????No,dlaczego????Ja Ci powiem jak ja to widzę-bo Ty opisujesz to wszystko bez fałszywego zadęcia i grama próżnośći.Opisujesz szczerze i po prostu i nikt nawet nie pomyśli "ooooo,ta znów sie przechwala"......To dlatego kiedy zlikwidowalaś konto tak duzo osób chciało Twojego powrotu-bo jestes sobą i ważną na forum postacią.I powiem więcej-nawet gdybys napisała o gratyfikacjach finansowych  nie zostałoby to negatywnie odebrane. Poza tym ,w przeciwienstwie do niektórych osób co to tylko piszą pierdy aby pisać ,Ty jestes pomocna.......
Druga sprawa -zaczepki .Jedne są lepsze drugie gorsze ,ale te odpowiedzi......bardzo nieraz miernego lotu.
Tyle.Idę na zakupy.

Podoba mi sie Kasiu Twoja odpowiedz,sama lepiej bym tego nie ujela,jeden plus to malo;my zlosliwie zaczepiamy a druga strona bardzo inteligentnie odpowiada
21 lipca 2014 12:04 / 2 osobom podoba się ten post
margolcia

Ja tez jade nad Bałtyk, ale wode biorę ze sobą:):) a co!
21 lipca 2014 12:09 / 2 osobom podoba się ten post
giunta

Nie przytrafiło mi się, żeby ktoś z moich czarnoskórych znajomych śmierdział, za to mają fajną w dotyku skórę. Taką jakby delikatniejszą niż nasza. A jeśli już o smrodzie mowa, wystarczy wsiąść np. do szczecińskiego 75 (szczególnie latem), żeby zostać zwalonym z nóg ;) Och, jak dobrze, że nie muszę już poruszać się komunikacją miejską... ;)

Ale to swojski smrod:) tak jak pisałam.My nie wiemy dlaczego nam przeszkadza.Ale wiemy,że przeszkadza:):)
21 lipca 2014 12:11 / 3 osobom podoba się ten post
margolcia

Margolcia,ide teraz do miasta odpocząc,jak wrocę napisze Ci jak mozna odpocząć na łące naszej ojczystej ukwieconej,Bedzie ciekawie:) obiecuje.
21 lipca 2014 12:21 / 4 osobom podoba się ten post
mleczko47

Margolcia,ide teraz do miasta odpocząc,jak wrocę napisze Ci jak mozna odpocząć na łące naszej ojczystej ukwieconej,Bedzie ciekawie:) obiecuje.

wez juz troche przychamujjjjjjjjjj... bo niektorzy nie moga juz zniesc, ze mozna  ZYC...
  ze nie jeczysz i placzesz jako, to robota w DE.  do d....  i tylko 1000 e. dali...........
baw sie, odpoczywaj swietnie........a wszystkim zlosliwym zazdrosnica, niech wyrosna ....dlugie nosyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy..........
21 lipca 2014 13:21 / 6 osobom podoba się ten post
AMOREK

wez juz troche przychamujjjjjjjjjj... bo niektorzy nie moga juz zniesc, ze mozna  ZYC...
  ze nie jeczysz i placzesz jako, to robota w DE.  do d....  i tylko 1000 e. dali...........
baw sie, odpoczywaj swietnie........a wszystkim zlosliwym zazdrosnica, niech wyrosna ....dlugie nosyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy..........

Ha ha ha , masz racje Amorku, ja tam jeszcze mam nadzieje dorobic sie w DE, póki zdrowie. Co mnie tam, ze jedna ma pensjon nad morzem, druga rynty 2,5 tys i kilka aut. Ja mam dwie łapki i macham.  Swiat zawsze sie dzielił na tych co mieli, maja lub beda miec i na tych co jęczą !!! Jeszcze wszystko przedemna, jaka ja szczesliwa jestem !!!

Mleczko rob zapasy, pamietaj, ze ja wypic lubie za 500 zl a zakanszam za 1000 !!!
21 lipca 2014 13:30 / 3 osobom podoba się ten post
margolcia

Ha ha ha , masz racje Amorku, ja tam jeszcze mam nadzieje dorobic sie w DE, póki zdrowie. Co mnie tam, ze jedna ma pensjon nad morzem, druga rynty 2,5 tys i kilka aut. Ja mam dwie łapki i macham.  Swiat zawsze sie dzielił na tych co mieli, maja lub beda miec i na tych co jęczą !!! Jeszcze wszystko przedemna, jaka ja szczesliwa jestem !!!

Mleczko rob zapasy, pamietaj, ze ja wypic lubie za 500 zl a zakanszam za 1000 !!!

dolaczam sie do tej szczesliwosci.........
co do konsumpcji to sa ceny mysle.....caloroczne.....czy  dniowkowe..........hhahaaaaa
21 lipca 2014 13:35 / 4 osobom podoba się ten post
AMOREK

dolaczam sie do tej szczesliwosci.........
co do konsumpcji to sa ceny mysle.....caloroczne.....czy  dniowkowe..........hhahaaaaa

Za jedno posiedzenie tyle wychodzi.....co? Jak pic to pic, ja tam do jednej butelczynki nie siadam nawet, phi.
21 lipca 2014 13:39 / 2 osobom podoba się ten post
margolcia

Za jedno posiedzenie tyle wychodzi.....co? Jak pic to pic, ja tam do jednej butelczynki nie siadam nawet, phi.

cosik tak drogo..........margolciu a Ty nie pijesz przypadkiem  imbiruuuuuuuuuuu...........haaaaahahaaaaaaaaa