Wyczytałaś tutaj jakies ochy i achy? Bo ja nie. Normalne rzeczowe odpowiedzi na temat.
A skoro znasz lepszą to wystaw laurkę w odpowiednim miejscu. Przecież firmę zawsze można zmienić na lepszą.

Wyczytałaś tutaj jakies ochy i achy? Bo ja nie. Normalne rzeczowe odpowiedzi na temat.
A skoro znasz lepszą to wystaw laurkę w odpowiednim miejscu. Przecież firmę zawsze można zmienić na lepszą.
Jeszcze dopiszę. Uwierz mi, że różnica w pracy opiekunek i to bardzo duża. Nie tylko wladanie jezyka ich rózni. Tylko myślą , ze wykonują tę samą robotę. Widze to jak przyjeżdżam na sztelę co po niektórych :-(
Podpięłam sie tylko pod Ciebie , ale piszę ogólnie ....
Nie pamiętam , ile razy to pisałam , ale się powtórzę . Nie mam żadnych pretensji do PR , bo jak miałam jakiś żal to wszystko zostało gdzieś daleko za mną .
Pracowałam 2,5 roku , byłam elastyczna , zdyscyplinowana , rodzina u której tak długo byłam była z mojej pracy bardzo zadowolona . No i stało się ! Dali mi tam starego lapka , nauczyli jak mam co wyszukiwać i poszłoooo . Moj syn wszedł kiedyś na " Opiekunkowo " , bo wyszukiwał dla mnie jakieś fora , dał mi namiary , zaczęłam sie rozczytywać , żyć życiem forumowiczów , ba , nawet miałam swoje zdanie w jakichś tam wątkach , ale to tak całkiem po cichutku , zza krzaczka .....i wtedy dostałam obuchem w łeb , bo się dowiedziałam ( czytając ) , że 850 euro jakie zarabiam po ponad 2 latach pracy to smieszne pieniądze ....
Może ktoś mi powie , będzie starał się wmawiać , że przez ponad dwuletni okres nie " naumiałam " się lepiej niemieckiego ? Nie wmówi mi tego nikt , bo potrafiłam się porozumiewać bardzo dobrze , dawałam sobie radę ze wszystkimi problemami ....i co ? niby miałam być kiepskim pracownikiem , ledwo dukającym po niemiecku ? Nie ! skurkowańcy nie chcieli mi dać podwyżki , bo " klient za mało płacił " ! Gdyby nie to , gdyby nie ta nieszczęsna podwyżka , pewnie do dziś bym z nimi współpracowała . Szkoda im było 50 e na miesiąc więcej mi dać ? nie żal mi bylo ich opuścić ! ....Firma jako firma jak dla mnie rzetelna , wypłaty na czas , owszem koordynatorzy w moim przypadku zmieniali się jak w kalejdoskopie , ale nie narzekałam . Sztelę , po czasie zdałam sobie z tego sprawę , miałam ciężką .....ale kuźwa nie za takie pieniądze :-)
A to , że od PR odeszłam to wszystko przez Was chorery jedne , bo żeśta krzyczały " mniej jak 1000 e to ni ch...oinki ! " ....Odeszłam od nich , załapałam się do " ......... " - firmy w której popitala Magdalena K....ci potrafili mnie docenić i od razu z marszu dostałam za bardzo lekką sztelę 200 ojro więcej niż miałam w PR a już po tym lekkim zastępstwie ( u Pani -Frau ) pojechałam do Pusi i tam dostałam najpierw 300 a później dołożyli mi jeszcze 5 dych więcej niz w PR24 ...... No i dobra , nie ma co płakać , mimo zaawansowanego wieku ( żartuję , młódka jestem :-) ) rozwijam się dalej i sięgam po pieniądze z górnej półki :-)
Na zakończenie : firma w porządku , ale niech tym początkującym trochę lepiej płacą , bo moje zmienniczki w N. zarabiały nawet po 700 parę euro a jedna , która mnie zatapiła to podwyżkę dostała 40n centów / dzień , czyli jakby nie liczył to mniej więcej 12 ojro " pro monat " ....to ja i tak byłam lepsza , bo jak wcześniej otrzymywałam należne co pół roku podwyżki to miałam 50 ojrasów na miesiąc :-)
Barbara niepowtarzalna normalnie humor dnia jak przeczytałam ,ze 14 centów podwyżki na dzień.
Ma poczucie humoru firma Promedica24.Ja nigdy z nimi nie pracowałam i mam nadzieję ,że nie będę ,ale nie raz się dość nasłuchałam i naczytałam .
Ivettko , sprawdziłam , czy nie zrobiłam pomyłki .....nieee , nie zrobiłam , źle odczytałaś , napisałam " 40 centów / dzień " :-):-):-).... dziewczyna ta miała słabiutki niemiecki , ale przecież weryfikator mógłby powiedzieć , żeby podciągnęła język i znów przystąpiła do " egzaminu " . Ale po co ? dali 40 centów i następne 180 dni z głowy .....podwyzka była ? była :-) Z tego co wiem to ona po 2- 3 miesiącach zakończyła tamtent kontrakt i odeszła do innej firmy , gdzie z jej językiem dostała na dzień dobry więcej . Zamiast 720 , czy 730 dostała 1000 e :-) Wtedy , gdyby dostała to 45 -50 to też by się nie rozglądała za nową firmą .
Sluchajcie Promedica24 to chyba najgorsza agencja. Przed wyjazdem mowia ci same superlatywy o podopiecznym a jak przyjedziesz na miejsce to siadasz na d...e. Bo dopiero wtedy widzisz na jaka mine sie wpakowalas. Malo tego to placa ci 700-720 E na poczatku a potem daja podwyzke UWAGA 14 EURO tygodniowo. Smiechu warte no nie! A roboty masz po pachy.
A na dokladke jeszcze rodzina potrafi wyslac do firmy reklamacje,ze jest z ciebie niezadowolona. Trzeba z tad zwiewac i nie liczyc,ze cos sie poprawi. HEJKA
Sluchajcie Promedica24 to chyba najgorsza agencja. Przed wyjazdem mowia ci same superlatywy o podopiecznym a jak przyjedziesz na miejsce to siadasz na d...e. Bo dopiero wtedy widzisz na jaka mine sie wpakowalas. Malo tego to placa ci 700-720 E na poczatku a potem daja podwyzke UWAGA 14 EURO tygodniowo. Smiechu warte no nie! A roboty masz po pachy.
A na dokladke jeszcze rodzina potrafi wyslac do firmy reklamacje,ze jest z ciebie niezadowolona. Trzeba z tad zwiewac i nie liczyc,ze cos sie poprawi. HEJKA
A o co chodzi?
Ja też chciałbym mieć swój autobus.