Co robimy z zarobioną gotówką po przyjeździe do domu?

29 marca 2014 20:05
MeryKy

No to niech firmy płacą ten podatek! Dlaczego pracownik? Skoro z założenia oszukują US właśnie agencje aby uniknąć kosztów. Czy to nasza wina, że  nam tak płacą wynagrodzenie za pracę?

Jak firmy by ten podatek płaciły, to my byśmy musiały dużą część naszego wynagrodzenia na to oddać.
Wszędzie tak jest, że pracownik oddaje ponad 30% swojego wynagrodzenia na te różne podatki, czy jak tam się to zwie. 

Jak Cię wezwą do US, to nikogo nie będzie obchodziło, że firmy takie praktyki stosują. 
29 marca 2014 20:07
wichurra

Ja tam się nie znam na przepisach, ale tak na chłopski rozum mi się wydaje, że skoro nie odprowadza się od tego podatku, a dieta przeznaczona jest na utrzymanie, to nie można się nią podpierać w wykazie dochodów. 

W Polsce nie isnieje pojęcie "chłopski rozum",bo jak można odprowadzać podatki od najniższej krajowej,a diety wynoszą dwa razy tyle i za free. To wszystko sie kupy nie trzyma dlatego nasz kraj jest ubogi.
29 marca 2014 20:09 / 1 osobie podoba się ten post
ivanilia40

W Polsce nie isnieje pojęcie "chłopski rozum",bo jak można odprowadzać podatki od najniższej krajowej,a diety wynoszą dwa razy tyle i za free. To wszystko sie kupy nie trzyma dlatego nasz kraj jest ubogi.

No ale ja się akurat cieszę, że tak jest, bo chociaż zarobić więcej możemy.
Oczywiście to rozwiązanie na krótko, bo zarabiasz niby dużo, ale kasy na emeryturę mało się odkłada.

29 marca 2014 20:16 / 1 osobie podoba się ten post
Wyglada na to, że najlepiej przejść do niemieckiej firmy bo w Niemczech do kwoty 8000 euro jest bez podatku i Urząd nie bedzie ścigał jak się z tego dorobimy?
29 marca 2014 20:26 / 3 osobom podoba się ten post
Ja rząd nie mam za debili... Uwazam, że każda luka prawna istnieje po coś i jest tworem przemyślanym. Tworzy świat korzyści obopólnych... Bogaci jakąś grupe społeczną, która staje się też siłą nabywczą i dzięki temu pozwala istnieć innym branżą. Państwo buduje prawo, w którym się poruszam to będę się tak poruszać żeby w tą lukę prawną nie wpaść i tyle...)))))
29 marca 2014 20:57 / 3 osobom podoba się ten post
A wracając do tematu... Machnęłam już sobie permanentny makijaż na brwi i górne powieki... Górne powieki mam jeszcze do poprawki bo z przyczyn obiektywnych nie udało mi się tego zrobić w normalnym terminie... W planie mam jeszcze powieki dolne... To były naprawdę dobrze wydane pieniądze przywiezione z Niemiec. Mam zamiar poczynić jeszcze kilka podobnych wydatków....))))
29 marca 2014 20:58
nowadanuta

A wracając do tematu... Machnęłam już sobie permanentny makijaż na brwi i górne powieki... Górne powieki mam jeszcze do poprawki bo z przyczyn obiektywnych nie udało mi się tego zrobić w normalnym terminie... W planie mam jeszcze powieki dolne... To były naprawdę dobrze wydane pieniądze przywiezione z Niemiec. Mam zamiar poczynić jeszcze kilka podobnych wydatków....))))

Danusia - bolesny to zabieg?
29 marca 2014 21:07 / 1 osobie podoba się ten post
mleczko47

Danusia - bolesny to zabieg?

Nie sadze żeby jakakolwiek prawdziwa opiekunka nie mogla tego znieść ze stoickim spokojem ... Nie jęknełam ani razu.. Robienie powiek jest bardzo nieprzyjemne... Tak się tego bałam, że straszyłam panią i swoim zapaleniem spojówek i innymi sprawami - żeby tylko sama odstąpiła od tego na co się zdecydowałam, ale pani była bardzo kompetentna... powiedziała, że jej to nie przeszkadza i zrobiła swoje...  Aha, wygląda na to, że moje hroniczne zapalenie spojówek się skończyło po tym zabiegu... niewątpliwie nie mam z tym już takiego problemu...))))
29 marca 2014 21:09 / 1 osobie podoba się ten post
Na takie wrażliwsze miejsca (napewno powieki) używają znieczulenia (czymś smarują)..))))) mogłam robić za 350 zł, ale wolałam zapłacić 600 - pani sprawdzona...))))
29 marca 2014 21:16 / 1 osobie podoba się ten post
ja placilam rok temu 800zł za brwi,górna kreske na powiece i dolna.pakiet (tez niezałuje ze sobie o zrobiłam)marzy mi sie powiekszenie biustu) bo natura mnie skapo obdarzyła:) ale to juz wieksza kasa w to w chodzi
moja siostra ma robione usta bardzo ladnie to wyglada
polecam taki makijarz wygoda
29 marca 2014 21:17
kacha25

ja placilam rok temu 800zł za brwi,górna kreske na powiece i dolna.pakiet (tez niezałuje ze sobie o zrobiłam)marzy mi sie powiekszenie biustu) bo natura mnie skapo obdarzyła:) ale to juz wieksza kasa w to w chodzi

jeszcze w cenie miałam 2 korekty,poprawki mnie nic niebolało jetem wytrzymala na ból
29 marca 2014 21:29 / 2 osobom podoba się ten post
kacha25

jeszcze w cenie miałam 2 korekty,poprawki mnie nic niebolało jetem wytrzymala na ból

moj Boze Pamele bede mial za kolezanke ha ha a biust zostaw w spokoju teraz jest jesdny w swoim rodzaju a po zabiegu bedzie tylko rozmiarem z polki chirurga plastycznego
29 marca 2014 21:36 / 2 osobom podoba się ten post
Ja za same brwi płaciłam w zeszłym roku 500zł - normalnie kosztowało 600zł, ale jak się polubiło stronę gabinetu na fb, to była stówka zniżki. Dokładnie w kwietniu robiłam, więc po roku mogę stwierdzić, że jakoś nie zauważyłam wyblaknięcia, są cały czas ładne. Trochę bolało, ale nic wielkiego.
Również radzę się dobrze rozeznać i wybrać dobry gabinet. Jak będzie za tanio, to podejrzana sprawa. Koleżanka robiła sobie w moim mieście za chyba 300zł, ale była mega niezadowolona - wyblakły jej brwi już po 2-3 miesiącach, a teraz to już w ogóle nie widać, że coś robiła, a mniej więcej w tym samym czasie robiłyśmy.
Ja poszukałam gabinetu w Poznaniu, pooglądałam strony różnych i wybrałam akurat ten, bo pani kosmetyczka miała skończone różne szkolenia z tego, w tym takie jakieś poważne, że już sama organizowała kursy dla innych kosmetyczek i im to przybliżała.
29 marca 2014 21:37 / 3 osobom podoba się ten post
kacha25

Też jestem zadowolona bo czy śpie, czy wstaję jestem podobna do ludzi... Brwi i rzęsy miałam bezbarwne jak albinosi i dlatego potrzebowałam dobrego fachowca... A z biustem też uważam, że powinnaś dać sobie spokój....)))
29 marca 2014 22:12 / 2 osobom podoba się ten post
ORIM

moj Boze Pamele bede mial za kolezanke ha ha a biust zostaw w spokoju teraz jest jesdny w swoim rodzaju a po zabiegu bedzie tylko rozmiarem z polki chirurga plastycznego

haha spoko Orim haha to tylko taakie moje przemyślenia.ale jednak zostawie go w spokoju,bo nie faajnie taki sztuczny wyglada)))))