Danusiu! Bo my tu wszystkie mocarne, skoro tu pracujemy, jak Kaśka "Kariatyda" :-)
Danusiu! Bo my tu wszystkie mocarne, skoro tu pracujemy, jak Kaśka "Kariatyda" :-)
Kaśka Katriatyda to bardzo smutna i ponura powieść:(
Kaśka Katriatyda to bardzo smutna i ponura powieść:(
Mnie chodziło o samą Katriatydę ... w znaczeniu "podpora" architektoniczna w kształcie postaci kobiecej... bo samej powieści nie znam... :-(
Mnie chodziło o samą Katriatydę ... w znaczeniu "podpora" architektoniczna w kształcie postaci kobiecej... bo samej powieści nie znam... :-(
Zapolskiej,mimo upływu czasu przesłanie bardzo aktualne,opisy czasem z leksza ciągliwe ,ale ogólnie dość interesująca pozycja jeśli ktoś trawi Zapolską:)
Zapolskiej,mimo upływu czasu przesłanie bardzo aktualne,opisy czasem z leksza ciągliwe ,ale ogólnie dość interesująca pozycja jeśli ktoś trawi Zapolską:)
Zapolską trawię, trawię... I nie wiem jak mi to "umkło" przez tyle lat życia... :czerwieni sie:)))))
Nie czytałam "Pana Tadeusza" i żyję:):lol3:
Bo podobno,aby przeczytać "Pana Tadeusza",to trzeba do tego dorosnąć.No,cóż ja zejdę z tego świata jako dziecko,bo arcydzieła nie czytałam.A więc łonczę się w bulu,z tobą Katarzyno.:-)
Bul,bul,bul:):):):):kapiel:
No,ale co za życie. :smiech3: A tak poważnie, przeczytałam ze.....4 razy? Pierwszy raz jak miałam 10 lat, bajki nie były moją ulubioną lekturą. I możecie się śmiać Trylogię też kilkakrotnie.