Na wyjeździe #8

01 maja 2014 08:51 / 2 osobom podoba się ten post
romana

Chyba chodzi o poruszanie się mentalne, czyli jedynie w umyśle, a to realne musi wykonywać za niego opiekunka pchając wózek. Taka dyplomacja firmy, prześmieszna zresztą ...

Pozostaje tylko mieć nadzieję,że mentalnie za daleko nie zawędruje;))
01 maja 2014 09:04 / 4 osobom podoba się ten post
kaska_45

Romanko, czy TY nosisz okulary, jak tak to za slabe a jak nie to zaloz chocyt babci, tam jest napisane MOMENTALNIE:):):)co z Tobą ostatnio?ja sie pytam  o mamusie, to mi wciskacz Manuele,pomalutki kochana, , wszystkim nie zdążysz pomóc:):):):)

Nie Kasiu, ja po prostu zakładam błąd w tej wypowiedzi, co się zdarza. Żartobliwie, oczywiście, gdyż lubię bawić się językiem, cokolwiek by to dla Was miało znaczyć. Poza tym jak możesz pisać, że nie zdążę wszystkim pomóc! Ja jestem jak ten chorąży, który zawsze zdąży!

Ale dziś święto ludzi pracy, więc bądźmy poważne. Młodzieży tu obecnej chcę przypomnieć jako wiekowa osoba, że w czasach socjalizmu obowiązkowe były pochody pierwszomajowe, a kto nie przyszedł, miał potem nieprzyjemności w szkole lub w pracy. Niosło się sztandary i transparenty z budującymi hasłami oraz wznosiło okrzyki typu "Młodzież z Partią, Partia z nami!".

Zatem proponuję, abyśmy sobie zrobili pochód wirtualny i też wymyślili jakieś hasła. Moje brzmi:  

Czy wiek średni, czy świeżynka,
opiekunka git- dziewczynka!
Gdy w Polsce euro wydaje,
ojczyzna lepszą się staje!  
01 maja 2014 09:10 / 8 osobom podoba się ten post
Dzisiaj pierwszy maja!
Klawo jak cholera!
Bo dziś podopieczna
ziemniaki obiera!
01 maja 2014 09:23 / 3 osobom podoba się ten post
scarlet

Pani Leissner ma 77 lat, waży 60 kg i jest po operacji pleców, porusza się momentalnie za pomocą wózka i potrzebuje przejściowej opieki (8-12 tygodni)w myciu, ubieraniu, wstawaniu i prowadzeniu domu.

CYTAT z dzisiejszego ogłoszenia na forum.
Co to znaczy : porusza się MOMENTALNIE?

Jak Struś Pędziwiatr???

» przysłówek momentalnie
synonimy: bezzwłoczniebiegiemco tchumigiemmomentalniew te pędy,natychmiastz miejscaniezwłocznieod razupędemw lotw migw okamgnieniu

Czyli jednym słowem: Babcia śmiga na wózku, a opiekunka biegnie za nią z ciuchami :)))))))))))))
01 maja 2014 09:25 / 2 osobom podoba się ten post
emi

» przysłówek momentalnie
synonimy: bezzwłoczniebiegiemco tchumigiemmomentalniew te pędy,natychmiastz miejscaniezwłocznieod razupędemw lotw migw okamgnieniu

Czyli jednym słowem: Babcia śmiga na wózku, a opiekunka biegnie za nią z ciuchami :)))))))))))))

Myślę,że autor tekstu powinien użyc słowa :" w te pędy" byloby dokładniej.:)."pni porusza się za pomocą wózka  w te pędy...." Czy nie ładniej brzmi?
01 maja 2014 09:29 / 16 osobom podoba się ten post
1 Maja dziś świętuje z pampersami paraduje.Sztandar taki to wyzwanie,jestem dumna niesłychanie.
01 maja 2014 09:48 / 13 osobom podoba się ten post
Pierwszy Maja - Święto pracy
świętują więc dziś rodacy.
A my pszczółki pracowite
podcieramy w DE kobite
i mężczynę kiedy trzeba,
by się dostać wprost do nieba.
01 maja 2014 09:51 / 1 osobie podoba się ten post
romana

Nie Kasiu, ja po prostu zakładam błąd w tej wypowiedzi, co się zdarza. Żartobliwie, oczywiście, gdyż lubię bawić się językiem, cokolwiek by to dla Was miało znaczyć. Poza tym jak możesz pisać, że nie zdążę wszystkim pomóc! Ja jestem jak ten chorąży, który zawsze zdąży!

Ale dziś święto ludzi pracy, więc bądźmy poważne. Młodzieży tu obecnej chcę przypomnieć jako wiekowa osoba, że w czasach socjalizmu obowiązkowe były pochody pierwszomajowe, a kto nie przyszedł, miał potem nieprzyjemności w szkole lub w pracy. Niosło się sztandary i transparenty z budującymi hasłami oraz wznosiło okrzyki typu "Młodzież z Partią, Partia z nami!".

Zatem proponuję, abyśmy sobie zrobili pochód wirtualny i też wymyślili jakieś hasła. Moje brzmi:  

Czy wiek średni, czy świeżynka,
opiekunka git- dziewczynka!
Gdy w Polsce euro wydaje,
ojczyzna lepszą się staje!  

A może miało być momentami ???
01 maja 2014 10:13 / 2 osobom podoba się ten post
ivanilia40

Myślę,że autor tekstu powinien użyc słowa :" w te pędy" byloby dokładniej.:)."pni porusza się za pomocą wózka  w te pędy...." Czy nie ładniej brzmi?

Albo "jest ruchliwa na wózku"
01 maja 2014 10:17
Na 1 maja zawsze słyszałam ,,Proletariusze wszystkich krajów łączcie się''
To było powtarzane w radiu, telewizji ,,,Trybunie Ludu''........
W szkole podstawowej sama chodziłam na pochody (obecność była sprawdzana),ale było fajnie ,bo póżniej szło się na lody z koleżankami i kolegami.Mam nawet zdjęcie z pochodu w którym maszeruję.Jakie to dzis sentymentalne, a nawet historyczne.
01 maja 2014 10:19 / 11 osobom podoba się ten post
ivetta

Na 1 maja zawsze słyszałam ,,Proletariusze wszystkich krajów łączcie się''
To było powtarzane w radiu, telewizji ,,,Trybunie Ludu''........
W szkole podstawowej sama chodziłam na pochody (obecność była sprawdzana),ale było fajnie ,bo póżniej szło się na lody z koleżankami i kolegami.Mam nawet zdjęcie z pochodu w którym maszeruję.Jakie to dzis sentymentalne, a nawet historyczne.

,,Proletariusze wszystkich krajów łączcie się'' po czesku to brzmi tak : "holo dupki hop do kupki" :)
01 maja 2014 10:19 / 8 osobom podoba się ten post
Wszyscy razem tu siedzimy,czym niemiaszków ucieszymy.   Ziemie Wasze ,ojro Nasze,polak jeszcze Wam pokaże.   Niech się święci 1 maja,bo radosna jest z Nas zgraja.
01 maja 2014 10:51 / 1 osobie podoba się ten post
Andrea pogriluj za tych co na obczyznie obchodza to patriotyczne swieto.Niech sie swieci 1 Maja...
01 maja 2014 10:52 / 7 osobom podoba się ten post
A teraz koło naszej pierwszomajowej trybuny przechodzi opiekunka Andrea - słynna pogromczyni złośliwych Niemców! Tak, jej biust jest prawdziwy, lecz prosimy nie dotykać! Wznosimy okrzyki - niech żyje Andrea!

Obok niej kroczy przewodnicząca Stowarzyszenia Opiekunek - Kasia63. To dzięki jej wytrwałej działalności opiekunki przeniosły się z Niemiec do Szwajcarii, gdzie nie tylko lepiej zarabiają, lecz też są sympatyczniej traktowane. Niech Was nie zmyli jej łagodny, foczy wygląd - to stalowy umysł i takaż sama wola! Niech żyje Kasia 63!

Ta opiekunka w białym fartuchu to pielęgniarka Tina. Dzięki jej medycznym poradom opiekunki, które nabyły fioletowego wyglądu skóry od zbyt bliskiego kontaktu z krowami Milka, wracają do zdrowia! Niech żyje Tina!
01 maja 2014 10:58
romana

A teraz koło naszej pierwszomajowej trybuny przechodzi opiekunka Andrea - słynna pogromczyni złośliwych Niemców! Tak, jej biust jest prawdziwy, lecz prosimy nie dotykać! Wznosimy okrzyki - niech żyje Andrea!

Obok niej kroczy przewodnicząca Stowarzyszenia Opiekunek - Kasia63. To dzięki jej wytrwałej działalności opiekunki przeniosły się z Niemiec do Szwajcarii, gdzie nie tylko lepiej zarabiają, lecz też są sympatyczniej traktowane. Niech Was nie zmyli jej łagodny, foczy wygląd - to stalowy umysł i takaż sama wola! Niech żyje Kasia 63!

Ta opiekunka w białym fartuchu to pielęgniarka Tina. Dzięki jej medycznym poradom opiekunki, które nabyły fioletowego wyglądu skóry od zbyt bliskiego kontaktu z krowami Milka, wracają do zdrowia! Niech żyje Tina!

No,nie jestem tego taka pewna czy te Milki aby na pewno mleko dają...;)))
Doić ostrożnie;)