Na wyjeździe #8

07 maja 2014 20:34 / 2 osobom podoba się ten post
Cały dzien spiewam sobie piosenke Alicji Majewskiej pt."Jeszcze sie tam zagiel bieli" i doszłam do wniosku ze cos tu nie tak,zacytuję część refrenu:
...... bo męska rzecz być daleko,a kobieca wiernie czekać,
       az zrodzi sie pod powieką inna łza radości łza.

Role sie odwrociły w naszm przypadku.To my jesteśmy daleko i często rodzi sie ta łza, ale czy to radości łza.
07 maja 2014 21:26 / 5 osobom podoba się ten post
No co Ty Mleczko, który Man się nie cieszy, jak mu żona kasę do domu przywozi? Nawet płacze ze szczęścia, zwłaszcza gdy sam zarabia mniej...

W poniedziałek rano będę już w domku! Kalendarzyk spotkań zapełnia się żwawo. Hurrrrrrrraaaaaa, ale poszaleję!
07 maja 2014 21:28 / 4 osobom podoba się ten post
mleczko47

Cały dzien spiewam sobie piosenke Alicji Majewskiej pt."Jeszcze sie tam zagiel bieli" i doszłam do wniosku ze cos tu nie tak,zacytuję część refrenu:
...... bo męska rzecz być daleko,a kobieca wiernie czekać,
       az zrodzi sie pod powieką inna łza radości łza.

Role sie odwrociły w naszm przypadku.To my jesteśmy daleko i często rodzi sie ta łza, ale czy to radości łza.

"bo babska rzecz być daleko
a mężowska wiernie czekać":):):):))
07 maja 2014 21:33 / 6 osobom podoba się ten post
kasia63

"bo babska rzecz być daleko
a mężowska wiernie czekać":):):):))

...i broń Boże nie narzekać!
07 maja 2014 22:37 / 12 osobom podoba się ten post
romana

...i broń Boże nie narzekać!

A czyj chłop był
Wiarołomny
Niechaj padnie 
Nieprzytomny!!!
Bo oto
Na przywitanie
Tylko
Z piąchy
W dziób
Dostanie !!!
Zero sexu!!!
Zero kasy!!!
Wiarołomne
Precz
K........y:):):):)
08 maja 2014 09:18 / 1 osobie podoba się ten post
kasia63

A czyj chłop był
Wiarołomny
Niechaj padnie 
Nieprzytomny!!!
Bo oto
Na przywitanie
Tylko
Z piąchy
W dziób
Dostanie !!!
Zero sexu!!!
Zero kasy!!!
Wiarołomne
Precz
K........y:):):):)

Kasia63 Ty to mnie umiesz rozbawic :)
08 maja 2014 09:45 / 3 osobom podoba się ten post
Dzień doberek!

Siedzę w chałupie w czasie wolnym i obserwuję dyskretnie, jak Niemka przebywa teraz przez 2 godziny w moja demenycjną babcią, bym ja mogła sobie wyjść, he, he. Jestem pod wrażeniem. Babcia jest w tej chwili w dobrym stanie, więc praca z nią jest łatwiejsza, lecz i tak trzeba się wysilić. Przede wszystkim babka siedzi blisko babci, mówi powoli, głośno i wyraźnie. Trochę jej poczytała gazetę, komentując i pytając babcię o jej zdanie. Pooglądały fotografie z gazet, też z komentarzem. Wzięła ją do ogrodu, pokazując na rośliny i dodając zawsze jakies zdanie, często w formie pytającej, by zaangażować babcię do mówienia. Poszły dalej na ulicę, na spacer po okolicy, żadnego wózka, trzymając się pod rękę.

Jestem wobec tej Niemki totalnym nieukiem, więc teraz lecę szkolić się dalej, bo właśnie wróciły ze spaceru!
08 maja 2014 09:51 / 1 osobie podoba się ten post
romana

Dzień doberek!

Siedzę w chałupie w czasie wolnym i obserwuję dyskretnie, jak Niemka przebywa teraz przez 2 godziny w moja demenycjną babcią, bym ja mogła sobie wyjść, he, he. Jestem pod wrażeniem. Babcia jest w tej chwili w dobrym stanie, więc praca z nią jest łatwiejsza, lecz i tak trzeba się wysilić. Przede wszystkim babka siedzi blisko babci, mówi powoli, głośno i wyraźnie. Trochę jej poczytała gazetę, komentując i pytając babcię o jej zdanie. Pooglądały fotografie z gazet, też z komentarzem. Wzięła ją do ogrodu, pokazując na rośliny i dodając zawsze jakies zdanie, często w formie pytającej, by zaangażować babcię do mówienia. Poszły dalej na ulicę, na spacer po okolicy, żadnego wózka, trzymając się pod rękę.

Jestem wobec tej Niemki totalnym nieukiem, więc teraz lecę szkolić się dalej, bo właśnie wróciły ze spaceru!

Tak spędzałaś swój wolny czas??? 
Podziwiam chęci nauki, ale ja wolałabym pobujać z głową w chmurach w tym czasie.

Zaspałam dziś, po prostu zaspałam... Obudziłam się jak codzień 7:40 i jak co dzień zafundowałam sobie jeszcze 10 minut drzemki.
Dr obudził mnie 8:30 słowami: Ja tu na Ciebie czekam.... No to do łazienki podróżowałam dzisiaj w koszuli nocnej, zamiast w dresie.
Pełna nocna elegancja :)))))
08 maja 2014 10:01
emi

Tak spędzałaś swój wolny czas??? 
Podziwiam chęci nauki, ale ja wolałabym pobujać z głową w chmurach w tym czasie.

Zaspałam dziś, po prostu zaspałam... Obudziłam się jak codzień 7:40 i jak co dzień zafundowałam sobie jeszcze 10 minut drzemki.
Dr obudził mnie 8:30 słowami: Ja tu na Ciebie czekam.... No to do łazienki podróżowałam dzisiaj w koszuli nocnej, zamiast w dresie.
Pełna nocna elegancja :)))))

Ja też dziś wyłączyłam budzik i sobie przysnęłam. Ale na szczęście moja PDP teżwoli poleżeć dłużej w łóżku, więc poruty nie było
08 maja 2014 10:05 / 3 osobom podoba się ten post
Nasi pdp z demencją są bardzo samotni. A ja lubie dobrze wykonywac swoją pracę, więc nauczenie się jak wejść w lepszy kontakt z pdp, kiedy nie ma zwidów i da się z nim pogadać, jest dla mnie ważne. Postawowy błąd jaki robiłam wobec babci, to mówienie ze zbyt dużej odległości. Prosta sprawa, trzeba być bardzo blisko, prawie twarzą w twarz. Teraz dziewczyny oglądają jakiś program o ogrodzie, bo moja babcia jako osoba zdrowa była tym zainteresowana. Nie wykluczam, że drzemie przed tv, lecz dostała wcześniej fajną porcję dobrego kontaktu. Mam jeszcze godzinkę wolną, idę pobrykać! Bardzo się cieszę, że mogłam czegoś się nauczyć!
08 maja 2014 10:08
Malgi

Ja też dziś wyłączyłam budzik i sobie przysnęłam. Ale na szczęście moja PDP teżwoli poleżeć dłużej w łóżku, więc poruty nie było :-)

U mnie też było ok. Tylko ja się źle czułam przyłapana na miłości do długiego spania. Poza ty zakręcona jak loki barbi,
bo działałam bez kawy. Normalnie o 8:00 budzę Dr, on wtedy ucina jeszcze 10-30 minut drzemki, a ja piję kawę i czytam forum.
Wczoraj on zaspał, bo do 9 mu się pospało, a dzisiaj ja :))

08 maja 2014 10:33 / 4 osobom podoba się ten post
Jadę szukać apteki sama,tak wole - jestem dla siebie wtedy nawigacja,radiem i udoskonalam język, bo pytam przechodniów jak mam wrocić do domu.Jak sie zaloguje po obiedzie tzn.,że dopytałam.
08 maja 2014 11:15 / 8 osobom podoba się ten post
Witam WAs:)
Dawno mnie tutaj nie było.NIe mam czasu,a jak już mam ta chwilkę,to nie mam głowy do niczego:(
Dzieci? OK. Maz? OK.

MOja mama...........bardzo złe:(:(:(:(:(:(:(NIe będę opisywała o co chodzi itd....ale nie jest dobrze:(:(:(:
Już nawet myśle o pozostaniu w kraju,narazie jeszcze nic nie wiem.W głowie mam wielki mętlik,boje się:(:(:(:(:(:(
No nic zobaczymy co się okaże po wizycie u lekarza ,jaka będzie diagnoza?

BArdzo przepraszam Zjazdowiczow We WRocku:( NIe mogę pojechać ,BArdzo żałuje,ale nie mam głowy do zabawy,nie teraz:(:(:(:

Sorry ,ze taki smutasny wpis,ale musiałam się odezwać,ja tez zawsze się zastanawiam jak ktoś z NAs zaginie i nic nie napisze,dlatego napisałam kilka słów.TEraz muszę lecieć,ale potem się odezwę. PA kochani:)
08 maja 2014 11:21 / 1 osobie podoba się ten post
hogata76

Witam WAs:)
Dawno mnie tutaj nie było.NIe mam czasu,a jak już mam ta chwilkę,to nie mam głowy do niczego:(
Dzieci? OK. Maz? OK.

MOja mama...........bardzo złe:(:(:(:(:(:(:(NIe będę opisywała o co chodzi itd....ale nie jest dobrze:(:(:(:
Już nawet myśle o pozostaniu w kraju,narazie jeszcze nic nie wiem.W głowie mam wielki mętlik,boje się:(:(:(:(:(:(
No nic zobaczymy co się okaże po wizycie u lekarza ,jaka będzie diagnoza?

BArdzo przepraszam Zjazdowiczow We WRocku:( NIe mogę pojechać ,BArdzo żałuje,ale nie mam głowy do zabawy,nie teraz:(:(:(:

Sorry ,ze taki smutasny wpis,ale musiałam się odezwać,ja tez zawsze się zastanawiam jak ktoś z NAs zaginie i nic nie napisze,dlatego napisałam kilka słów.TEraz muszę lecieć,ale potem się odezwę. PA kochani:)

Hogata, miotła do góry!!!! wszystko bedzie dobrze trzeba wierzyć! wysyłam pozytywne fluidy  ;))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
08 maja 2014 12:40 / 2 osobom podoba się ten post
Heja  hogata-najwazniejsze ze Ty jestes cala i zdrowa..z kolejnym problemem tez dasz rade,trzymam kciuki,pa..