Sentencje na dzień dzisiejszy

07 października 2014 16:00 / 4 osobom podoba się ten post
Niech radość i uśmiech....zawsze rozjaśnia wam życie.
07 października 2014 16:19 / 6 osobom podoba się ten post
Cierpliwosc to drzewo,ktorego korzenie są gorzkie,ale owoce bardzo słodkie.
07 października 2014 17:57 / 9 osobom podoba się ten post
07 października 2014 21:34 / 4 osobom podoba się ten post
Powiadaja,że z czasem sie wyjaśni, a co jeżeli nam tego czasu zabraknie............
08 października 2014 07:01 / 2 osobom podoba się ten post
08 października 2014 07:56 / 7 osobom podoba się ten post
Trzeba przeżyć wszystko,co jest nam dane. Całą radość cały smutek. Nie wolno nam się od tego uchylić.Nie przeżyty smutek,przed którym uciekliśmy i tak kiedyś nas dopadnie.-------Hanna Krall.
08 października 2014 08:01 / 6 osobom podoba się ten post
Pieniądze nie dają radości ale zakupy to co innego :)
08 października 2014 11:29 / 2 osobom podoba się ten post
08 października 2014 12:27 / 2 osobom podoba się ten post
Nalezy byc optymista na poczatku pracy,a krytycznym na koncu.
08 października 2014 17:06 / 6 osobom podoba się ten post
''Wszystkie bitwy naszego życia  czegoś nas uczą,nawet te,które przegraliśmy"---Paulo Coelho.

08 października 2014 17:29 / 4 osobom podoba się ten post
Luda

''Wszystkie bitwy naszego życia  czegoś nas uczą,nawet te,które przegraliśmy"---Paulo Coelho.

Bo przegrywac także trzeba umieć.
08 października 2014 19:27 / 4 osobom podoba się ten post
amelka

Bo przegrywac także trzeba umieć.

To jest bardzo cenna umiejętność:)Powiem więcej.Jeżeli ktoś wie, kiedy wycofać się, odpuścić, to nie nazwałabym tego przegraną bitwą, ale strategią:)
08 października 2014 20:11 / 2 osobom podoba się ten post
tina 100%

To jest bardzo cenna umiejętność:)Powiem więcej.Jeżeli ktoś wie, kiedy wycofać się, odpuścić, to nie nazwałabym tego przegraną bitwą, ale strategią:)

Tak, to prawda ale w sporcie gra trwa do końca. 
Cały urok sportu polega na tym, że do końca nie wiadomo jaki wynik będzie. I nie ma mowy o żadnym odpuszczaniu.
Mam tu na myśli sporty wymierne oczywiście.
Co zas dotyczy wycofania się np. z uprawiania sportu wyczynowego czy innego zawodu albo funkcji publicznej, to tak jak w piosence "trzeba wiedzieć, kiedy ze sceny zejść".
Umieć przegrywać, to wg mnie pogodzić się z przegraną i pogratulować zwyciężcy i niekoniecznie sportowemu.
To pogodzić się z losem, z trwałym lub tymczasowym niedomaganiem, to także pogodzić się z................upływającym czasem.
08 października 2014 20:29 / 7 osobom podoba się ten post
Taka mysl J.Pilusudskiego- kto nie byl buntownikiem za mlodu, ten bedzie swinia na starosc)
08 października 2014 21:23 / 1 osobie podoba się ten post
amelka

Tak, to prawda ale w sporcie gra trwa do końca. 
Cały urok sportu polega na tym, że do końca nie wiadomo jaki wynik będzie. I nie ma mowy o żadnym odpuszczaniu.
Mam tu na myśli sporty wymierne oczywiście.
Co zas dotyczy wycofania się np. z uprawiania sportu wyczynowego czy innego zawodu albo funkcji publicznej, to tak jak w piosence "trzeba wiedzieć, kiedy ze sceny zejść".
Umieć przegrywać, to wg mnie pogodzić się z przegraną i pogratulować zwyciężcy i niekoniecznie sportowemu.
To pogodzić się z losem, z trwałym lub tymczasowym niedomaganiem, to także pogodzić się z................upływającym czasem.

Ja tam o unikach myślałam,w szerokim znaczeniu tego słowa;) W sporcie też stosowane:)