Sentencje na dzień dzisiejszy

10 października 2014 18:58 / 2 osobom podoba się ten post
użytkowniczka niegdyś znana jako debiutantka

Ten film pamiętam do dziś a te słowa ....czasem są  mi bliższe niż bym chciała .
11 października 2014 08:14 / 6 osobom podoba się ten post
''Zawsze trzeba wiedzieć,kiedy kończy się jakiś etap w życiu.Jeśli uparcie chcemy  w nim trwać dłużej niż to konieczne ,tracimy radość i sens tego,co przed nami''-----Paulo Coelho.
11 października 2014 09:20 / 6 osobom podoba się ten post
Gdyby mysli mogly zabijac,swiat bylby bezludny

Jerzy Bulatowicz
11 października 2014 11:12 / 3 osobom podoba się ten post
Powiedz

coś miłego, nie wtykaj szpilki krytyki i złośliwości, niepotrzebnej i bezcelowej. Pochwal, powiedz komplement… Niezależnie od tego, czy masz zły humor i chcesz się na kimś ‘wyładować’, pozbyć negatywnej energii. Nie zarzucaj kogoś całym złem tego świata. Nie wskazuj palcem: To źle , to niedobrze, to głupio, to nie po mojej myśli.

Powiedz coś miłego, to nie kosztuje zupełnie nic, a poprawia wzajemne relacje i ogólnie panującą atmosferę. Pochwała motywuje i wzmaga chęć pracy nad sobą. To chce usłyszeć każdy. Jest trudną sztuką-powiedzieć komuś komplement, jeszcze trudniej pewnie na to zareagować bez zbytniej skromności i udawania, że co dobrego to nie ja, bo: ” ta super kiecka to z zeszłego sezonu”, „nowa fryzura owszem niezła, ale kolor włosów nieodpowiedni”, „zasłużona premia w pracy przyda się, ale przecież tyle osób zasługuje na podobną nagrodę”… Trudno zareagować na komplement jako na oczywistość, ale przecież czasem on się po prostu komuś należy i to nie jest żaden cud. Najwidoczniej stosowany na tyle rzadko, że jako taki się objawia.

11 października 2014 18:28 / 3 osobom podoba się ten post
12 października 2014 08:02 / 6 osobom podoba się ten post
''Jeśli nie jesteśmy szczęśliwi dziś,jak potrafimy być nimi jutro''
12 października 2014 19:11 / 7 osobom podoba się ten post
Przecież nie musi cię kochać cały świat, czasem wystarczy tylko jedna osoba.
12 października 2014 19:31 / 3 osobom podoba się ten post
mleczko47

Przecież nie musi cię kochać cały świat, czasem wystarczy tylko jedna osoba.

A taka zawsze się znajdzie.
12 października 2014 19:37 / 5 osobom podoba się ten post
Kto mieczem wojuje od miecza ginie!
13 października 2014 07:31 / 9 osobom podoba się ten post
O ile świat byłby piękniejszy,gdyby ludzie zamiast oceniać powieszchownie smutek szarych deszczowych dni,wniknęli w piękno jego kropel.
13 października 2014 08:00 / 6 osobom podoba się ten post
''Otwieraj śmiało nowe rozdziały życia''
13 października 2014 13:49 / 8 osobom podoba się ten post
Odważnym szczęście sprzyja.
13 października 2014 16:30 / 4 osobom podoba się ten post
Jean La Fontaine

Pomóż so­bie sam, to i Bóg ci po­może!
13 października 2014 16:53 / 5 osobom podoba się ten post
Chciałbym wrócic na pewne rozstaje dróg mego życia,jeszcze raz uważnie przeczytac napisy na drogowskazach i pójść w innym kierunku.-J.L.Wiśniewski
14 października 2014 01:10 / 1 osobie podoba się ten post
"Traktat o łuskaniu fasoli" - świetna książka! W ogóle bardzo lubię Myśliwskiego :)