Sentencje na dzień dzisiejszy

24 sierpnia 2014 12:03 / 5 osobom podoba się ten post
Tak wiele można zdziałać każdego dnia. Możesz kogoś rozbawić, wywołać na jego twarzy uśmiech, dać mu nadzieję albo skłonić go do zastanowienia. Najważniejszym dniem w roku nie jest Boże Narodzenie ani Wielkanoc, Twoja rocznica ani urodziny, tylko ten dzień, który właśnie trwa, więc wykorzystaj każdą minutę. Żeby to zrobić, będziesz się musiał ubrudzić, bo tak działa świat. Owszem, życie to prezent, ale nie licz na pudełko z kokardką. Wiele lat temu pewien ksiądz jezuita zarzucił mi, że staram się żyć zbyt ostrożnie. Powiedział, że zachowuję się tak, jakbym dostała piękną sukienkę, włożyła ją na przyjęcie, a potem siedziała cały czas pod ścianą, żeby jej nie zniszczyć. Jakbym zrezygnowała z ciasta, ponczu i zabaw, żeby się nie ubrudzić. Miał rację. Tak bardzo bałam się cierpienia, porażki- tak bardzo bałam się życia- że obserwowałam je tylko stojąc z boku. Ale to już przeszłość. Już się nie martwię, czy się ubrudzę, tylko bawię się na całego... i bardzo możliwe, że wyjdę z tego przyjęcia jako ostatnia. ”

[ R. Brett ]
24 sierpnia 2014 12:56 / 6 osobom podoba się ten post
"Piękne słowa - nie zawsze są prawdziwe... A prawdziwe - nie zawsze są piękne..."
24 sierpnia 2014 13:48 / 5 osobom podoba się ten post
Nigdy nie pal za soba mostów. Zdziwisz sie ile razy bedziesz musiał wkraczac w ta sama rzeke....
24 sierpnia 2014 18:51 / 6 osobom podoba się ten post
Czasem jak wreszcie mamy to co pragnęliśmy i poznamy to dokładnie nie możemy się nadziwić, że kiedyś mogliśmy tego chcieć...))))
24 sierpnia 2014 19:17 / 10 osobom podoba się ten post
Dobry słuchacz ma więcej przyjaciół niż dobry mówca.
25 sierpnia 2014 07:12 / 12 osobom podoba się ten post
Człowiek ujawnia swoja osobowość w sposobie traktowania innych...
25 sierpnia 2014 07:27 / 5 osobom podoba się ten post
Nigdy nie pracuj za dwoch,bo jeden z was nie bedzie miał nic do roboty.
25 sierpnia 2014 07:54 / 1 osobie podoba się ten post
Ponieważ z rana (po moim kamiennym śnie) przychodzą mi cuda na kiju do głowy : - przyszła kryska na Matyska, ale musiało być - poszła kryska na Matyska, czyli jest stan - idzie kryska na Matyska. I tak wytyczam przestrzeń, w której kryska się porusza... , i to co było niewiadome staje się wiadome... hihihi)))
25 sierpnia 2014 15:51 / 6 osobom podoba się ten post
Kto pyta, jest głupcem pięć minut; kto nie pyta, pozostaje nim na całe życie
25 sierpnia 2014 15:57 / 3 osobom podoba się ten post
scarlet

Kto pyta, jest głupcem pięć minut; kto nie pyta, pozostaje nim na całe życie

E tam, Scarlet...  jeszcze trzeba zrozumieć odpowiedz... hihihi ))))
25 sierpnia 2014 21:52 / 3 osobom podoba się ten post
Ile dasz, tyle otrzymasz, czasem z najbardziej niespodziewanej strony.
25 sierpnia 2014 21:58 / 1 osobie podoba się ten post
nowadanuta

E tam, Scarlet...  jeszcze trzeba zrozumieć odpowiedz... hihihi ))))

po to pytamy
25 sierpnia 2014 22:05 / 3 osobom podoba się ten post
"Zrozumcie, że język może ukryć prawdę, ale oczy - nigdy!"
25 sierpnia 2014 22:27 / 7 osobom podoba się ten post
Cały kłopot polega na tym, że głupcy są pewni siebie, a mądrzy pełni wątpliwości -Helmut Schmidt
25 sierpnia 2014 23:47 / 4 osobom podoba się ten post
Można nimi gardzić, można na nich lżyć czy rzucać klątwy, ale prawda jest taka, że to inni ludzie dali im taką władzę