Wypieki

10 września 2015 10:21 / 1 osobie podoba się ten post
michasia

Cieszę się,że smakuje, pierwsze koty za płoty' nastepny będzie wysoki. Polecam Ci czekoladowe ciasto, które zapodała Monerchie, jest też smaczne.pozdrawiam:przytula:

Michasiu serniczek byl tak dobry ze ,,poszedl'' w dwa dni-a dzis upieklam wlasnie to czekoladowe-probowac bedziemy po poludniu
10 września 2015 12:37 / 1 osobie podoba się ten post
Barbara48

Michasiu serniczek byl tak dobry ze ,,poszedl'' w dwa dni-a dzis upieklam wlasnie to czekoladowe-probowac bedziemy po poludniu

Mniam, mniam a jakie następne pieczemy
10 września 2015 13:56 / 2 osobom podoba się ten post
michasia

Mniam, mniam a jakie następne pieczemy:gotowanie:

Michasiu ją się przymierzam do ciasta z niemieckiej książki z wypiekami (dostałam w prezencie od córki PDP ) tylko muszę doczytać sposób wykonania. Skład już odszyfrowalam, a że z niemieckim u mnie kiepsko długo mi to idzie. Nie chcę korzystać z tłumacza (postawiłam  sobie za punkt honoru przeczytać to alleine). Jest to ciasto brzoskwiniowo -jogurtowe z domieszką serka.
19 września 2015 22:53 / 4 osobom podoba się ten post
Moje wczorajsze i dzisiejsze wypieki, - tort z bitą śmietaną i czekoladami / jedna masa z białymi jedna z gorzkimi/, sernik i królewiec
19 września 2015 22:55
Michasiu, jestem pełna podziwu, a sernik bardzo chętnie bym przygarnęła :).
19 września 2015 23:00 / 1 osobie podoba się ten post
Ja biorę Królewca.
19 września 2015 23:02 / 1 osobie podoba się ten post
salazar

Michasiu, jestem pełna podziwu, a sernik bardzo chętnie bym przygarnęła :).

Miło mi jutro będą testowane przez "rodzinę" PDP, mnie najbardziej smakuje królewiec jest na bazie placków miodowych, biszkpotu, przekładany dzemem i masa budyniową. Tort to bomba karoliczna ale masy są tak smaczne..............upiekę Ci tylko jak przesłać, szalik się da wysłać jeszcze trochę. Chandrę wyładowuje w kuchniii a druty mnie wyciszają - nie wiem co lepsze
19 września 2015 23:04 / 1 osobie podoba się ten post
Gosiap

Ja biorę Królewca.

ja też go lubię baaaaardzo jeść.
19 września 2015 23:11 / 1 osobie podoba się ten post
michasia

Miło mi jutro będą testowane przez "rodzinę" PDP, mnie najbardziej smakuje królewiec jest na bazie placków miodowych, biszkpotu, przekładany dzemem i masa budyniową. Tort to bomba karoliczna ale masy są tak smaczne..............upiekę Ci tylko jak przesłać, szalik się da wysłać jeszcze trochę. Chandrę wyładowuje w kuchniii a druty mnie wyciszają - nie wiem co lepsze:brak wiary::zaklopotanie:

Michasiu, znam królewca, kilkanaście lat temu produkowałam go prawie w ilościach hurtowych.. Lubię, ale od kilku lat jem bardzo mało słodyczy, ciast i tym podobnych i jedynie sernik powoduje szybsze bicie mojego serca ;).
Nie dołuj, bedzie lepiej, a na pewno inaczej ;) :*!
20 września 2015 10:09 / 1 osobie podoba się ten post
Moja koleżanka piekła w piątek ,, oczy carycy ,, , a ja byłam podkuchenną .... wspaniałe ciasto . Zobaczcie na google. Polecam
20 września 2015 12:42
Barbara48

Ja mam sprawdzony przepis na drozdzowke z rodzynkami, na proszku do pieczenia nie robilam z rodzynkami

Basiu podaj mi ten przepis na babke drozdzowa z rodzynkami. Lubie piec, a takiego przepisu nie mam. Sorki, ze dopiero teraz odpowiadam, ale rzadko zaglądam tu ostatnio.
20 września 2015 19:09 / 1 osobie podoba się ten post
Damessa

Moja koleżanka piekła w piątek ,, oczy carycy ,, , a ja byłam podkuchenną .... wspaniałe ciasto . Zobaczcie na google. Polecam

Czytałam przepis na to ciasto i widziałam zdjęcie.
Smakowicie wygląda i podobno tak samo smakuje, możliwe, że zrobię  ''oczy'' carycy hiii
20 września 2015 19:41
Przepis na sernik.No za ch...rę nie mogę go znależc.Taki co mi się uda ,może z mlekiem i budynkiem.Taki fajny przepis miałam i nul.Mam na początku pażdziernika mus ,żeby coś upiec i o serniku pomyślałam.pliss.
20 września 2015 19:57
wisienka

Basiu podaj mi ten przepis na babke drozdzowa z rodzynkami. Lubie piec, a takiego przepisu nie mam. Sorki, ze dopiero teraz odpowiadam, ale rzadko zaglądam tu ostatnio.

Wisienko,mam przepis na ciasto drożdżowe,które ZAWSZE sie udaje,jak chcesz to Ci kopsnę na forum...
20 września 2015 20:09
miriam

Wisienko,mam przepis na ciasto drożdżowe,które ZAWSZE sie udaje,jak chcesz to Ci kopsnę na forum...

ja nie wisienka ale tez poprosze na to drożdzowe:)