Tutaj pracowaliśmy i zwiedzaliśmy

14 marca 2018 18:13 / 2 osobom podoba się ten post
Ellax2

Pomnik Ehekarussell.
Nagrodę oddam na biedne dzieci. :tanczy:

14 marca 2018 18:20 / 5 osobom podoba się ten post
ORIM

Chcesz w dziób? 
:pomponiara:
14 marca 2018 20:07 / 4 osobom podoba się ten post
Ellax2

Chcesz w dziób? :wiking:
:pomponiara:

a moze wcześniej jakas gra wstepna  ja delikatny jestem 
14 marca 2018 20:59 / 5 osobom podoba się ten post
ORIM

a moze wcześniej jakas gra wstepna :smiech3: ja delikatny jestem :smiech2:

Zagraj sobie z "przyjacielem", tylko delikatnie.
16 marca 2018 15:47 / 4 osobom podoba się ten post
hawana

Zobaczymy czy tutaj tez bede podejrzana
Moze kaza mi przedstawic zgode autora?
19 marca 2018 21:18 / 1 osobie podoba się ten post
Tu byłam i będę jeszcze nie raz ......
20 marca 2018 10:52 / 2 osobom podoba się ten post
Mleczko

Tu byłam i będę jeszcze nie raz ......

Ładny widok.   Byle do lata!
20 marca 2018 11:18 / 1 osobie podoba się ten post
Mariakwiecien

Ładny widok.   Byle do lata! :placze1:

Tam zawsze pieknie, ale daleko. Nie mogę nadużywać gościnności mojej przyjaciólki . A tak chciałbym pojechać jeszcze raz i jeszcze raz i jeszcze raz 
20 marca 2018 19:55 / 9 osobom podoba się ten post
Ja teraz jestem w okolicach Drezna, Osterzgebirge. Moja miejscowość ma charakter kurortu z racji przelegania do wielkiego komplesu leśnego - lasy Tharandt. Z konieczności moje ścieżki spacerowe i rowerowe kieruję na leśne ostępy. Mimo małego napięcia związanego z ryzykiem samotnego przemierzania tych leśnych dróżek, często kieruję się do lasu na moje rekreacje turystyczne. Jest tu naprawdę pięknie, mimo zimowej pory. Domyślam się, że latem jest o niebo piękniej. Dzisiaj przemierzyłam też jakąś część tego komlepsu i obeszłam rundkę ponad 10km. A oto zdjęcia z dzisiejszej wyprawy.
Zdjęcie użytkownika Zofia Staluszka.Zdjęcie użytkownika Zofia Staluszka.Zdjęcie użytkownika Zofia Staluszka.Zdjęcie użytkownika Zofia Staluszka.Zdjęcie użytkownika Zofia Staluszka.
20 marca 2018 20:25 / 1 osobie podoba się ten post
Zofija

Ja teraz jestem w okolicach Drezna, Osterzgebirge. Moja miejscowość ma charakter kurortu z racji przelegania do wielkiego komplesu leśnego - lasy Tharandt. Z konieczności moje ścieżki spacerowe i rowerowe kieruję na leśne ostępy. Mimo małego napięcia związanego z ryzykiem samotnego przemierzania tych leśnych dróżek, często kieruję się do lasu na moje rekreacje turystyczne. Jest tu naprawdę pięknie, mimo zimowej pory. Domyślam się, że latem jest o niebo piękniej. Dzisiaj przemierzyłam też jakąś część tego komlepsu i obeszłam rundkę ponad 10km. A oto zdjęcia z dzisiejszej wyprawy.
Zdjęcie użytkownika Zofia Staluszka.Zdjęcie użytkownika Zofia Staluszka.Zdjęcie użytkownika Zofia Staluszka.Zdjęcie użytkownika Zofia Staluszka.Zdjęcie użytkownika Zofia Staluszka.

Pięknie Zosiu .
20 marca 2018 22:35 / 4 osobom podoba się ten post

To zdjęcia z pierwszych dni mojej pracy, czyli Pdp w szpitalu, a  ja z siostrzenicą zwiedzam- Schwabisch- Gmund,  Nordlingen i Neresheim.  Do tego pierwszego mam za daleko, żeby na przerwie się wybrać. Ale we czwartek Pdp bedzie tam u fryzjera, to sobie pospaceruję.
21 marca 2018 05:59 / 1 osobie podoba się ten post
Werska

To zdjęcia z pierwszych dni mojej pracy, czyli Pdp w szpitalu, a  ja z siostrzenicą zwiedzam- Schwabisch- Gmund,  Nordlingen i Neresheim.  Do tego pierwszego mam za daleko, żeby na przerwie się wybrać. Ale we czwartek Pdp bedzie tam u fryzjera, to sobie pospaceruję.

Znaczy, że dobrze trafiłas. Skoro córka zajęła sie Tobą, poświęciła swój czas już na początku twojej  pracy -  to fajnie .Dobra wrózba.
21 marca 2018 07:58 / 1 osobie podoba się ten post
Zofija

Zosiu, wszystko fajnie, ale nie przesadzaj ty juz z dietą, jedz wszystko w małych ilościach . Jestes wyraźnie zmęczona i jakby wycieńczona :(  Takie restrykcyjne diety na zasadzie warzywa owoce odbijają sie pozniej na organizmie . 

Dyskusja o dietach, https://www.opiekunki24.pl/forum/temat/2639/zdrowie/diety/page/17

21 marca 2018 09:32 / 2 osobom podoba się ten post
Mleczko

Znaczy, że dobrze trafiłas. Skoro córka zajęła sie Tobą, poświęciła swój czas już na początku twojej  pracy -  to fajnie .Dobra wrózba.

Też mi się tak wydaje. Było i zwiedzanie muzeum, i zabrali mnie na koncert w zamku, co góruje nad miasteczkiem (nie tym, gdizie Pdp. mieszka). A miasta po drodze od siostrzenicy (babcia dzieci nie ma) do jej miejscowości piekne i stare, choć często niewielkie. Ale usłyszałam od nich, że przez wojnę nie zniszczone... Nie to, co u nas. Jest co zwiedzać. Ale rzeczywiście, były to ich inicjatywy i tylko po to, zebym zobaczyła, przynajmniej część. Bo na koncert i tak by poszli. Wstęp wolny, orkiestra jakiegoś większego miasta grała naprawdę świetnie.
21 marca 2018 09:47 / 1 osobie podoba się ten post
Werska

Też mi się tak wydaje. Było i zwiedzanie muzeum, i zabrali mnie na koncert w zamku, co góruje nad miasteczkiem (nie tym, gdizie Pdp. mieszka). A miasta po drodze od siostrzenicy (babcia dzieci nie ma) do jej miejscowości piekne i stare, choć często niewielkie. Ale usłyszałam od nich, że przez wojnę nie zniszczone... Nie to, co u nas. Jest co zwiedzać. Ale rzeczywiście, były to ich inicjatywy i tylko po to, zebym zobaczyła, przynajmniej część. Bo na koncert i tak by poszli. Wstęp wolny, orkiestra jakiegoś większego miasta grała naprawdę świetnie.

U nas w kraju też jest co zwiedzać .