Pustkowie podobnie jak u mnie.....a ja sie pochwale jedna ulicą we wsi. Ale jak jedziemy z corka pdp na zakupy to widoki tych terenów są naprawdę piękne....
Pustkowie podobnie jak u mnie.....a ja sie pochwale jedna ulicą we wsi. Ale jak jedziemy z corka pdp na zakupy to widoki tych terenów są naprawdę piękne....
Szczerze - ja tam wolę pustkowie od metropolii. Wychowywałam się w małej miejscowości, a dorosłe życie spędziłam w mieście. Ale jak to mówią: ciągnie wilka do lasu.
Też nie lubię dużych metropolii choć pochodzę rzaczej z większego miasta. Poznań należy w Polsce do jednych z największych ale wolę małe miasteczka. W Coburgu mogłabym zamieszkać. Ma wszystko to co kocham. Piekną, starą architekturę. Ciekawą historię, piękne parki, lasy, jeziora, wspaniałą infrastrukturę i bardzo życzliwych mieszkańców.
Alina, to blisko Kiel( Kilonii) , sporo miejsc pracy, a turyści z całych Niemiec...
Szkoda, że u nas tak nie jest i małe miasteczka się wyludniają. Duże z resztą też.
Czy ja wiem...Zielona Góra się powieksza...sporo się buduje...widać na każdym kroku...:-)
Super zdjęcia , tylko dlaczego ułożyłeś je w kształcie litery "F" ?
Dyskusja, https://www.opiekunki24.pl/forum/temat/3014/wzajemna-pomoc-/na-wyjezdzie-39/page/91
Wyjeżdżamy do różnych miejscowości w Niemczech i nie tylko. Pracując zwiedzamy też różne regiony, w których mieszkają nasi PDP. Przebywając dłuższy lub krótszy czas w miejscach ich zamieszkania sami poznajemy okolice.
Może zaczniemy opisywać te miejsca od strony turystycznej oraz informacyjnej (co, gdzie, kiedy i jak). Po prostu to, co zdołaliśmy zobaczyć, zwiedzić czy poznać. Myślę, że stworzyłibyśmy bardzo praktyczny informator geograficzno - turystyczno - kulturowy o miejscowościach, gdzie czasowo mieszkaliśmy.
Jeśli pomysł tematu nie spodoba się Wam i nie będzie zainteresowania, to umrze śmiercią naturalną, bądź Moderator może go wykasaować. Niektóre dziewczyny pięknie opisują swoje wrażenia turystyczno-poznawcze, ale te posty są wplatane do różnych tematów.
Spróbujmy zabawić sie w Globtroterów