Zabawa w słówka #2

27 listopada 2014 00:20
salazar

KSIĘŻYCOWA: księżyc, księżyca, owa, owi, oka, Oki, życia, żak, żaki, żako, co, wy, się, żywa, żyw, żywo, żywca, waży, waż, wożę, ważę, kica, kic, kiwa, Wacki, sowa, sowę, sok, kos, kosę, kosa, kosy, osa, osę, os, osy, syk, syki, Iwo, Iwa, Iwę, cię, ci, si, owca, owcy, owcę, kęs, kęsy, kęsa, Kasi, Kasię, sika, sik, sakwo, ksi, Ika, Ice, Ikę, kawo, kawę, kawy, wyka, wyki, wykę, wyk, kwas, kwasi, kwasicy, kwasicę, Asi, Asię, siwa, Siwę, siwo, wyż, koc, koca, kocy, cyka, cyk, koci, kocę, kocia, Ważyk, ważki, ważkę, was, wasi, wic, wica, wosk, swa, wężyk, wężyki, wężyka, Wika, Wiko, koi, ożywa, ożywi, ożywię, więc, wsi, wsio, osika, cios, ciosy, iska, iksa, Icka, kaci, WOS, kwa, wok, woka, woki.
GŁOWONÓG

GŁOWONÓG  -  głowo , nóg , nowo , nów , głóg , goło , wół , łów , gówno , no , on , łono , , ono , ów ,  ROZTROPNOŚĆ
27 listopada 2014 18:47
michasia

GŁOWONÓG - Głogów, głóg, głów, głowo, gówno, nóg, łów, goło, ogół, owo, wół, łono, łon, won, nowo, nów, ów, ono, nogo, ogon, Wołgo, włóg, on, nóg, - CELIBAT

CELIBAT: celi, cela, lica, lic, lice, Ela, Eli, Elce, talib, bila, bil, bile, bilet, leci, lat, lab, labie, biel, tli, lit, lita, lite, tac, tace, tai, bal, bali, bale, Bea, Beat, Beaci, Teb, cali, cal, cale, ta, te, ci, bat, bacie, Lea, bela, beli, bel, beta, bet, bit, bita, bite, la, tal.
PODPITY
27 listopada 2014 20:10
PODPITY - poty, ty, od, PIT, typ, top, dip, pot, poty, doi, pod,

KOSZYKI
27 listopada 2014 20:57
Mycha

PODPITY - poty, ty, od, PIT, typ, top, dip, pot, poty, doi, pod,

KOSZYKI

KOSZYKI: kosz, szyk, szyki, kok, koki, Izo, Izy, kozy, kos, kosy, syk, syki, kisz, zysk, zyski, Kiko, Zosi, kosi, sik, koks, koksy, sok, soki, Oki, iks, iksy, kysz, skok, skoki, sio, si, KSZO.
GRUCZOŁ
27 listopada 2014 21:11
salazar

KOSZYKI: kosz, szyk, szyki, kok, koki, Izo, Izy, kozy, kos, kosy, syk, syki, kisz, zysk, zyski, Kiko, Zosi, kosi, sik, koks, koksy, sok, soki, Oki, iks, iksy, kysz, skok, skoki, sio, si, KSZO.
GRUCZOŁ

GRUCZOŁ -   gruz , zło , co , gro , go , oczu ,  guz , ucz , cło , ROZKWITAJĄ
27 listopada 2014 21:45
ROZKWITAJĄ - Rota, rają, rataj, rak, raz, Rawa, raj, rok, jaja, jak, jar, jota, tata, ta, to,towot, tok, witają, wita, kwita, zwijają, wata, wota, rozkaz, kwik, koza, kotwa, warkot, rozkwita,

PLUSKWA
27 listopada 2014 22:00
Mycha

ROZKWITAJĄ - Rota, rają, rataj, rak, raz, Rawa, raj, rok, jaja, jak, jar, jota, tata, ta, to,towot, tok, witają, wita, kwita, zwijają, wata, wota, rozkaz, kwik, koza, kotwa, warkot, rozkwita,

PLUSKWA

PLUSKWA  -- plusk , luk , luka , lupa , puk , kupa , swa , pula , ul , Ula , puls , kula , kawa , was , kusa , plus , suka , psu , psa , as , las , lasu
spaw , paw , paka , lawa , Sawa , Ulka , AK , POBUDKA
27 listopada 2014 22:15
alinka1339

PLUSKWA  -- plusk , luk , luka , lupa , puk , kupa , swa , pula , ul , Ula , puls , kula , kawa , was , kusa , plus , suka , psu , psa , as , las , lasu
spaw , paw , paka , lawa , Sawa , Ulka , AK , POBUDKA

POBUDKA: po, pod, do, bo, buda, budka, bud, duka, dupa, dup, dupka, dupko, kop, kap, uda, ud, udka, udko, kapo, ukap, kapo, opad, pub, buk, buka, okup, UPA, UP, pad, pako, pak, doba, Kuba, Kubo, bok, boku, ukop, bak, baku, Ado, duo.
ROŚLINA
27 listopada 2014 23:31
salazar

POBUDKA: po, pod, do, bo, buda, budka, bud, duka, dupa, dup, dupka, dupko, kop, kap, uda, ud, udka, udko, kapo, ukap, kapo, opad, pub, buk, buka, okup, UPA, UP, pad, pako, pak, doba, Kuba, Kubo, bok, boku, ukop, bak, baku, Ado, duo.
ROŚLINA

ROŚLINA -   rośli , roślin , ślina , lina , lin , Nil , rano , ran , roni , rani , ona , on , no , na , Ilona , rola , Ola , la , Lonia , oni , Rino , oś ,
ośli , noś , Alior , lir , PÓŁNOCNY
27 listopada 2014 23:44
alinka1339

ROŚLINA -   rośli , roślin , ślina , lina , lin , Nil , rano , ran , roni , rani , ona , on , no , na , Ilona , rola , Ola , la , Lonia , oni , Rino , oś ,
ośli , noś , Alior , lir , PÓŁNOCNY

PÓŁNOCNY: pół, noc, nocny, płony, płony, łon, cny, cyno, cyn, płonny, płyn, on, no, co, COP, nony, non, pył, łyp.
GAŁĄZKA

27 listopada 2014 23:50
salazar

PÓŁNOCNY: pół, noc, nocny, płony, płony, łon, cny, cyno, cyn, płonny, płyn, on, no, co, COP, nony, non, pył, łyp.
GAŁĄZKA

GAŁĄZKA --  łąka , łąk , gaz , głaz , łaz , kał , kazał , AK , łka , za , ał , ała , Aga , MIKOŁAJKOWY
28 listopada 2014 02:08
alinka1339

GAŁĄZKA --  łąka , łąk , gaz , głaz , łaz , kał , kazał , AK , łka , za , ał , ała , Aga , MIKOŁAJKOWY

MIKOŁAJKOWY - Mikołaj,Mika, Miko, ,miła, miły, miło, maj, majowy, Majko, mało, mały, mai, łowy, łoi, łom, łomy, łam, łamy, kima, koko, kwoka, kwok, kłam, moja, my, wy, woła, woły, łyk, łyka, kiła, kił, kiły, IŁ.jak, jaki, jałowy, ja, koła, Oławo, ław, ławy, Łajko, koja, wył, wyła,  Maik, oko, okowy, okowa, moja, myj, mak, makowy, kaw, kawy, KW,MO, MOK, Oka, wiła, wił, wiły, Iławo, Iwi, włam, łyk, łyka, kał, kały, koi, Amik, kima, Mławo, mowa, mowy, owa, owy, omyk, omyka, jawy, jawo, kiwa, Iwa, Kajko, - PSYCHOLOG
28 listopada 2014 08:40
michasia

MIKOŁAJKOWY - Mikołaj,Mika, Miko, ,miła, miły, miło, maj, majowy, Majko, mało, mały, mai, łowy, łoi, łom, łomy, łam, łamy, kima, koko, kwoka, kwok, kłam, moja, my, wy, woła, woły, łyk, łyka, kiła, kił, kiły, IŁ.jak, jaki, jałowy, ja, koła, Oławo, ław, ławy, Łajko, koja, wył, wyła,  Maik, oko, okowy, okowa, moja, myj, mak, makowy, kaw, kawy, KW,MO, MOK, Oka, wiła, wił, wiły, Iławo, Iwi, włam, łyk, łyka, kał, kały, koi, Amik, kima, Mławo, mowa, mowy, owa, owy, omyk, omyka, jawy, jawo, kiwa, Iwa, Kajko, - PSYCHOLOG

PSYCHOLOG  --  psychol , psy , hol , logo , gol , loch , olchy , lochy , co , go , polo , los , losy , os , osy , OC , och , spych , pych ,
solo , syp , ULUBIONE
28 listopada 2014 18:54
alinka1339

PSYCHOLOG  --  psychol , psy , hol , logo , gol , loch , olchy , lochy , co , go , polo , los , losy , os , osy , OC , och , spych , pych ,
solo , syp , ULUBIONE

ULUBIONE: lub, lubi, one, oni, on, uno, Neo, Noe, ul, ule, uli, ulu, lin, lino, Ubu, boi, Ilon, ile, ilu, blin, len, lnu, lnie, nie, Ob, biel, obiel, bio, niebo, niebu, Benio, nul, obi, lunie, Luno, lun, Nil, Nilu, Niob, Olu, Oli, Ole, Elu, Eli, ino.
ŚCIERNISKO
28 listopada 2014 19:13
ŚCIERNISKO - ścierki, ciernie, nisko, ognisko, skok, sen, ser, siki, sens, nie, oko, kornie, kino, konno, nos, noce, nerki, nic, ściek, iście, Ren,

PATELNIA