JEGOMOŚĆ: je, jego, jem, jeść, go, gość, mość, oś, ość, ego, emo, me, mego, moje, mojego, Goś, GMO, MO, goj, goje, oj, gem, Ge, gej, ćmo, jog, jogo.
WINNICZEK
JEGOMOŚĆ: je, jego, jem, jeść, go, gość, mość, oś, ość, ego, emo, me, mego, moje, mojego, Goś, GMO, MO, goj, goje, oj, gem, Ge, gej, ćmo, jog, jogo.
WINNICZEK
POLITYKA: pola, Poli, tyk, tyka, tyki, lit, lity, lita, ptak, ptaki, patyk, patyki, potyka, Oli, ola, Olka, polka, polki, Polak, lak, laki, lok, loki, loka, lokat, lokaty, Toli, Tola, Tolka, Tolki, tapla, pyta, pyt, pytka, pytki, ipla, oka, Oki, Otylia, otyli, pat, paty, akt, akty, Ali, Al, alki, pak, paki, pakt, pakty, pyk, pyka, pyki, polik, polika, tli, tak, tako, Kopt, kat, katy, Kali, kop, kopy, kopia, Pia, PIT, pyli, pali, pal, okap, okapy, top, topy, tok, toki, talio, kalio, ty, ta, to, lip, lipa, lipy, lipka, lipko, koli, kolia, po, kpi, kolt, kolty, kolta, poi, tai, koi, topi, topik, plot, plota, ploty, plotka, plotki, kilo, kila, kit, kita, kity, tka, tao, optyk, optyka, optyki, Itako, kap, kapy, kopyta, kopyt, kot, kota, koty, pika, pik, piko, pokal, pokali, Paoli, Paolki.
PLACÓWKA
WĄTROBA: bat, wato, watą, trąb, trąba, trąbo, bar, baw, boa, ora, rab, traw, trawą, tą, ta, to, Rawo, Rawą, rwą, rwa, rwo, owa, ową, obawą, obaw, baw, war, rot, rotą, Obra, Obrą, wrąb, rąb.
RIKSZARZE
aż westchnęłam :( RIKSZARZE - Arki, Ars, Rika, kir, kira, rak, raki, kar, ar, za, raz, Szarik, sak, saki, kas, As, kisz, raszki, IRA, Irka, sik, sika, SKR, iks, Ika, Kasi, Asi, Aski, sra, ras, ZKS, KS, Kazi , Ares, serka, ser, serki, kres, res, Rek, kier, kiera, Erka, Erki, era, er, sake, kiesa, kies,Kasie,,Asie, siek,kase, Arek, eska, eski, IKEA, karze, rzek, rzeki, szare, Irek, rai, ZAiKS, rzesz, reza, zera, zer, zerka, Kai, - -GRZEBIEŃ
Jak na wzdychanie to bardzo dobrze Ci poszło! W wersji pierwotnej była liczba pojedyncza, ale się opamiętałam :D. Ty też nie znasz litości, niewiele z tego będzie ;(!
GRZEBIEŃ: grzeb, grzebie, bieg, bierze, bierz, Zień, grze, er, bez, zeń, ze, erg, ergi, zbieg, brzeg, brzegi, giń, zgiń.
KOŻUSZEK
KOŻUSZEK-uszko,kok,szok,kosz,sok,kos,ZUS,eko,keks,koks
PRZEGRZEBKI
MARTWICA: wic, martwa, martwi, Marta, mat, mata, Wit, wita, wart, warta, mit, Tim, mir, RAM, wam, Art, rac, raca, tam, aria, rwa, wiata, wiat, maci, Maria, IRA, RAI.
PODRÓŻNA
PRZEGRZEBKI: prze, przez, grzeb, grzebie, bierz, bierze, brzeg, brzegi, kpi, gir, girze, grze, gier, Gierek, giez, er, erze, kir, kirze, pik, kip, Eger, Iber, zer, izb, bek, beki, Zegrze, zebrze, zebr, perki, perek.
PODRÓŻNA