To co dziadek wyszedł z założenia ,że ty także nie za bardzo gotujesz DDD stanie przy garnkach ci odpadło
To co dziadek wyszedł z założenia ,że ty także nie za bardzo gotujesz DDD stanie przy garnkach ci odpadło
Dwa lata temu, dziadek miał opiekunkę, która była beztalenciem kulinarnym. Od tamtej pory żadna z nas nie gotuje:)))))) I nie sprzątamy bo przychodzi pani do sprzątania. Czyli pełen luzik:))
Ja to bym jeszcze te mrożonki przełknęła,ale jak moja pdp zacznie śmietaną 30% doprawiać,dodawać jakiś ulepszaczy to tylko usiąść i płakać. Na nic zdały się moje protesty,udaje ,że nie słyszy i leje bez opamiętania.
Nie wiecie czasem co to jest "perl kartofel"? (tak to brzmi fonetycznie)
To chyba kartofle w mundurkach,nie wiem jak się pisze niestety.
Dzięki. Ja nie chce tego mówić tylko tego domaga się starsza pani na obiad jutro. A ja nie potrzfiłąm tego zidentyfikować ;). Ugotować potrafię. Tym bardziej, ze teraz wiem co mam zrobić. Dzięki :)
Pellkartoffeln - ziemniaki gotowane w mundurkach.
Niemcy dosyć często je jedzą - np. do śledzia w śmietanie, ale chyba najczęściej z twarożkiem z wkrojoną drobnno cebulką, czosnkiem, pietruszką i innymi ziołami.
Właśnie ze śledziami w śmietanie ma to być. Jutro to gotuję. Nie wiem jak to smakuje bo dopiero pierwszy raz to gotuję. Dzięki za wyjaśnienie ;)
Ale chyba sledzi nie gotujesz?