Co dzisiaj gotujesz na obiad ?

19 października 2014 08:01 / 3 osobom podoba się ten post
Nie gotuje bo niedziela
19 października 2014 08:15 / 1 osobie podoba się ten post
Rosol z Bofrostu pkus budyn bo niedziela_-)))
19 października 2014 09:22 / 1 osobie podoba się ten post
dorotee

Rosol z Bofrostu pkus budyn bo niedziela_-)))

U mnie też dzisiaj Bofrost na stole królóje :))))
19 października 2014 09:22 / 2 osobom podoba się ten post
Jeszcze po polskiej stronie....
 
Rosół ze swojskim makaronem. Kluseczki,roladki wieprzowe i buraczki.
 
Na deser ciasto cytrynowe.
 
A co? Jak szaleć,to szaleć ;)
19 października 2014 09:38
basiaim

Jeszcze po polskiej stronie....
 
Rosół ze swojskim makaronem. Kluseczki,roladki wieprzowe i buraczki.
 
Na deser ciasto cytrynowe.
 
A co? Jak szaleć,to szaleć ;)

Mniam slinka leci,pocieszam sie tym ze ja tez niedlugo bede tak szpanowac))))))
19 października 2014 10:36 / 2 osobom podoba się ten post
Właśnie mój POP zarezerwował stolik w restauracji. Zgłosił przy tym, żeby personel pomógł mu wejść, bo mnie samej będzie za ciężko:). Jest to nasze pierwsze wyjście w niedzielę, zazwyczaj przygotowywałam sznycle wiedeńskie lub inne mięsko z bofrostu.
19 października 2014 10:51
Rybka , ryż , sałata z olivą ibalsamico.
19 października 2014 11:41 / 1 osobie podoba się ten post
Pseudo rosołek,bo nigdy mi nie wychodzi jak w Polsce.
19 października 2014 12:07
białe kiełbaski grillowe ,szpecle .zielonka fasolka w lekkim bulionie. Na deser bita śmietana malinowa z własnych owoców.
19 października 2014 14:21 / 2 osobom podoba się ten post
Dziś zaszalałyśmy ;goloneczki a co tam raz się żyje.
19 października 2014 20:19
didusia

białe kiełbaski grillowe ,szpecle .zielonka fasolka w lekkim bulionie. Na deser bita śmietana malinowa z własnych owoców.

Ciekawi mnie ta fasolka. Gotowałaś ją w bulionie?
19 października 2014 20:36 / 3 osobom podoba się ten post
amelka

Ciekawi mnie ta fasolka. Gotowałaś ją w bulionie?

Amelka tak ,dodaję jeszcze zioła o zapachu fasolki szparagowej , boczek wędzony lekko  podsmażam na patelni i wkładam do garnka ,bardz niewielka zasmażka a na koniec w/g przepisu jet ocet ale ja mam niechęć dodaję trochę soku cytrynowego.Specjalnie dla mnie nie robię kwasidła ,oma przyzwyczaiła się do tego.
19 października 2014 20:38 / 1 osobie podoba się ten post
brydzia

Dziś zaszalałyśmy ;goloneczki a co tam raz się żyje.

Uwielbiam goloneczki ,czekają na mnie w zamrażniku (peklowane) aż będę miała 200% ochotę.
19 października 2014 20:53
didusia

Uwielbiam goloneczki ,czekają na mnie w zamrażniku (peklowane) aż będę miała 200% ochotę.

Dzięki za przepis z fasolką. Wypróbuję, bo ciekawy.
Też przywiozłam z Pl dwie peklowane golonki. Ale już zjadłam )
19 października 2014 20:55 / 2 osobom podoba się ten post
amelka

Dzięki za przepis z fasolką. Wypróbuję, bo ciekawy.
Też przywiozłam z Pl dwie peklowane golonki. Ale już zjadłam :-))

A ja nie dam bo to moje, wiem ,że nie prosiłaś ale tak coś wyczułam. /DDD