Na wyjeździe #13

22 sierpnia 2014 15:04 / 1 osobie podoba się ten post
Haha Andrea u mnie z imbirkiem tak samo jak u Ciebie .....Kupiłam w De i zawiozłam do domu , ugotowałam tylko raz i na tym koniec . Mój też wypuścił jakieś pnącze i tak leży . Ale w de uż pierwszego dnia zakupiłam świeżutki i popijam sobie znów .
22 sierpnia 2014 16:46 / 1 osobie podoba się ten post
agama

Jeszcze się nie wypowiadam ale to chyba nie tylko demencja.Za moich czasów zauważyłam  3 epizody,bardzo krótkotrwałe napadu padaczkowego.Na szczęście córka od razu zaczęła działać-sama również była świadkiem jednego zaraz po powrocie mamy ze szpitala.
Ponieważ rodzina usilnie stara się przywrócić babcię,mamę,tesciowa do formy w jakiej była 2 m-ce temu,uswiadomiłam im,że to moze być bardzo niebezpieczne.Tym bardziej,że osteoporoza tak zaawansowana,że kości trzaskaja przy mocniejszym przekreceniu.Wg mnie dopóki nie zapanuje sie nad tymi napadami nie ma mowy o samodzielnym chodzeniu,nawet przy pomocy chodzika.

Agama,moja ma taką samą osteoporoze ale lata biegiem,tak samo robi bajzel,ma demencje taką że już przestała mówić tylko coś bełkocze,zaczął jej się włączać agresor,ale drgawek nie ma tylko mimowolne skurcze mięśni.W tej chorobie jest niedobór wapnia ale też magnezu i potasu,często chorzy mają uszkodzonia wywołane mikrowylewami i to może być przyczyna drgawek,ale czy Twoja Pdp ma epi sama wiesz, to doktor się musi wypowiedzieć. Robili jej eeg,czy jakieś inne badanie w tym kierunku? Rodzinie się w sumie  nie dziwię, każdy by chciał nie mieć kłopotu, ale Tobie współczuje chory z drgawkami to spore wyzwanie.Naciskaj familie na wizytę lekarza,muszą jej coś podać,bo się zatyrasz dziewczyno.
22 sierpnia 2014 17:06 / 2 osobom podoba się ten post
Evvex

Agama,moja ma taką samą osteoporoze ale lata biegiem,tak samo robi bajzel,ma demencje taką że już przestała mówić tylko coś bełkocze,zaczął jej się włączać agresor,ale drgawek nie ma tylko mimowolne skurcze mięśni.W tej chorobie jest niedobór wapnia ale też magnezu i potasu,często chorzy mają uszkodzonia wywołane mikrowylewami i to może być przyczyna drgawek,ale czy Twoja Pdp ma epi sama wiesz, to doktor się musi wypowiedzieć. Robili jej eeg,czy jakieś inne badanie w tym kierunku? Rodzinie się w sumie  nie dziwię, każdy by chciał nie mieć kłopotu, ale Tobie współczuje chory z drgawkami to spore wyzwanie.Naciskaj familie na wizytę lekarza,muszą jej coś podać,bo się zatyrasz dziewczyno.

Córka juz rozmawiała z lekarzem,który potwirdził,że bez EEG nie jest w stanie nic konkretnego powiedzieć.Ma być wykonane w najblizszym czasie-kiedy dokładnie nie mam pojecia.Rodzina,co dla mnie jest zaskakujące,jestnaprawde super.Każdemu zyczę takiej współpracy.Troske widać na kazdym kroku.
Zbyt krótko tutaj jestem żeby miec orientację czym jest powodowana.Dla mnie najważniejsze jest to,że moje spostrzeżenia nie są ignorowane.
Gdyby nie przysłowiowy''koniec świata'',ale jednak z dostepem do cywilizacji,niewielka kasa(nowa firma;pierwsza opiekunka)to pomyslałabym nad opuszczeniem moich dziadeczków.
22 sierpnia 2014 17:41 / 1 osobie podoba się ten post
Benita

Nic z tego. Nie można tam nawet posta napisać. Modi się boi, że wiele Osób napisze, że tym razem dla Modiego należy się ban? Banuję Modiego. Proszę przywrócić Romanę !

Nic z tego! Moderator

Pytania do mnie zadaje się porzez maila. Moderator

22 sierpnia 2014 17:49 / 3 osobom podoba się ten post
Mycha

Pytania do mnie zadaje się porzez maila. Moderator

A w życiu !!!!  Ja się boję !!!

Nie masz czego. Moderator

22 sierpnia 2014 17:55 / 3 osobom podoba się ten post
Robimy przedszkole ?????????????
22 sierpnia 2014 17:55 / 2 osobom podoba się ten post
Mycha

A w życiu !!!!  Ja się boję !!!

Nie masz czego. Moderator

Się nie bój!Napisałam i jeszcze żyję:)
22 sierpnia 2014 17:58 / 6 osobom podoba się ten post
agama

Się nie bój!Napisałam i jeszcze żyję:)

No bo może masz szczęście. Ja pewnikiem w nocy trupem padnę, tak na mnie działa "hasło Moduś" ;-))
22 sierpnia 2014 18:00 / 4 osobom podoba się ten post
AMOREK

Robimy przedszkole ?????????????

A co masz jakąś piaskownicę na podorędziu ??  Boję się, że łopatki pójdą w ruch i niekoniecznie do kopania tegoż piasku ;-))
22 sierpnia 2014 18:02
Mycha

No bo może masz szczęście. Ja pewnikiem w nocy trupem padnę, tak na mnie działa "hasło Moduś" ;-))

Dziwne, na swojej skrzynce odbiorczej mam historię korespondencji z Tobą. Stała się krzywda kiedykolwiek?

22 sierpnia 2014 18:04
Mycha

A co masz jakąś piaskownicę na podorędziu ??  Boję się, że łopatki pójdą w ruch i niekoniecznie do kopania tegoż piasku ;-))

... to taczkami bedziemy wywozic ten g......?????
22 sierpnia 2014 18:05 / 5 osobom podoba się ten post
Pomoc forum1

Dziwne, na swojej skrzynce odbiorczej mam historię korespondencji z Tobą. Stała się krzywda kiedykolwiek?

Oooo nie !!  Co to to nie !!  Nigdy nie doznałam krzywdy od Szanownego Pana Moderatora, NIGDY !!!
Ja chyba coś chcę powiedzieć i nie wiem jak. 
22 sierpnia 2014 18:13 / 1 osobie podoba się ten post
a ty gwiazdo juz wróciłas?do pracy poszerzyc grono pracujacych?:))))))))
22 sierpnia 2014 18:14 / 3 osobom podoba się ten post
Dobry pomysł, nie bolałyby tak oczy ;-))
22 sierpnia 2014 18:18 / 13 osobom podoba się ten post
Mycha

Oooo nie !!  Co to to nie !!  Nigdy nie doznałam krzywdy od Szanownego Pana Moderatora, NIGDY !!!
Ja chyba coś chcę powiedzieć i nie wiem jak. 

Możesz tak : W pierwszych słowach mojego maila piszę Ci , ze jestem zdrowa , czego i Tobie zyczę z całego serca ........... a dalej to już z "grubej rury ".... nie wstydaj się tak mocno , maleńka :))))))