Na wyjeździe #13

12 września 2014 13:27
Ona podjęła kroki w tym kierunku,tylko,że u nas z tymi terminami,no trzeba czekać.
Gabrysia ma meila w profilu,może napisz do niej.
12 września 2014 13:35
agama

Próbowałam przekonac kolezanke(zmienniczkę)zeby zmieniła firme,ze mogę juz natychmiast wysłac jej namiary do innych firm.Nie.Ktos jej nakładł do głowy, ze 830€ to maksymalne wynagrodzenie.Po przepracowanym roku moze sie starac o podwyzke-''koleżanka dostała 50€!''
Dzisiaj mówi ze musi dac radę bo nie stać jej na płacenie kar:(

A może babcia jej daje wysokie Trinkgeld i dlatego tak się trzyma tego miejsca? Mialam znajoma opiekunke,doswiadczona,a pracowala na sztelli za 35€ dniówki,do tego na czarno,się dziwilam,a się okazalo,ze za podlanie kwiatków 15€ napiwku,poodkurzanie 20€,zrobienie zakupow i przytagranie ich do domu 10€, i tak codziennie jej cosik wpadalo;))
12 września 2014 14:21
Mam tak straszną ochotę na placuszki z jabłuszkiem,że choćby nie wiem co dzisiaj robię.No i po moich postanowieniach,że słodycze(czyt.ciasta,ciasteczka)będę jadła tylko w niedziele do popołudniowej kawki.To jest gorszy nałóg niż papierochy(rzuciłam bez problemu 13 lat temu).
12 września 2014 14:28 / 5 osobom podoba się ten post
Jejuńciu chyba mi język do d.py ucieknie.Nie masz litości.Ale jeszcze parę minutek i będę miała swoje.A ślina już do pasa!!!!!
12 września 2014 15:53 / 2 osobom podoba się ten post
Wow, ciesze sie, ze wrocilas,  brakuje mi Myszki, Justy, Romany i innego mlodego narybku. Mysle, ze nasze Forum zachowuje poziom, i bedzie sie dalej dobrze dzialo, dzisiaj jade Sinbadem o 20,15 z Frankfurtu na Poznan, spotkam ktoras z Was?. Bede z duza brazowo-srebrna torba Pegouta. Zapraszam do rozmow na zywo, dzisiaj kika:)))
12 września 2014 15:57
kika1

Wow, ciesze sie, ze wrocilas,  brakuje mi Myszki, Justy, Romany i innego mlodego narybku. Mysle, ze nasze Forum zachowuje poziom, i bedzie sie dalej dobrze dzialo, dzisiaj jade Sinbadem o 20,15 z Frankfurtu na Poznan, spotkam ktoras z Was?. Bede z duza brazowo-srebrna torba Pegouta. Zapraszam do rozmow na zywo, dzisiaj kika:)))

Cześć Kika, oj mam dla Ciebie książki na domowym komputerze, no zapomniałam wysłać, przepraszam.
12 września 2014 16:13 / 1 osobie podoba się ten post
barbarella

Cześć Kika, oj mam dla Ciebie książki na domowym komputerze, no zapomniałam wysłać, przepraszam.

Mam tez sporo nowych pozycji w MOBI, wiec po powrocie chetnie wymienie sie tytulami:)
12 września 2014 16:34 / 4 osobom podoba się ten post
Andrea, lasencjo moja!!!!!! Wróciłaś na łono stęsknionych za Tobą (niektórych to nawet zagubionych bez Ciebie ;) ) Jak dobrze Cię widzieć!!!!!!!!!!
12 września 2014 16:35 / 1 osobie podoba się ten post
kika1

Mam tez sporo nowych pozycji w MOBI, wiec po powrocie chetnie wymienie sie tytulami:)

Kikunia, ja też poproszę! :))))))))))))) Jak zawsze zresztą :)
12 września 2014 18:31
Dzięki za pamięć :)

Andrea, byłam bezpośrednio po przyjeżdzie w szpitalu (diagnoza), miała być pilna operacja ....i nic przez ponad 2 mce.

Właśnie wrociłam z kliniki - jestem zakwalifikowana do operacji na koniec 2014/pocz. 2015 (tylko 2 ośrodki w Wwie je robią: Klinika Transplantologii na Banacha i Centrum Onkologii na Wawelsskiej). Sprawę pokpiła moja cudowna pani doktor ze szpitala, bo już byłabym po operacji!

W pon. 22.09. mam się stawić w szpitalu pumonologicznym - czeka mnie bronchoskopia i inne podobne przyjemności :(((
Jeszcze przed szpitalem wizyta u urologa, bo jakieś zmiany w obu nerkach.

Mam umowę na wyjazd od 1.10. - jak wyjdę ze szpitala w stanie używalności :) to pojadę, bo finanse już na minusie.

12 września 2014 19:28 / 2 osobom podoba się ten post
Czesc Andrea fajnie ze wróciłas
12 września 2014 19:41 / 5 osobom podoba się ten post
Ja już na posteruku pracy,myślę,że będzie znośnie i wytrzymam te 6 tygodni.Pozdrawiam opiekuneczki.
12 września 2014 19:46 / 1 osobie podoba się ten post
Cześć Andrea,fajnie że jesteś, poczytalam,ale nie mam czasu popisać,lecęęę do dyni,pogoda do bani,sernik z dynią pięknie wyrósł i nie opadł.Jak smakuje napiszę jutro.Pozdrowionka dla Wszystkich:))
12 września 2014 19:54
Dzięki za przepięknego maila w kolorach nadziei :))
(właśnie odpisałam).
Będę w miare miarę możliwości czytała/pisała ze szpitala - zabieram tablet.
Niestety proza życia (brak kasy) zmusza mnie do wyjazdu, moze wytrzymam. Jak wiesz leczenie jest strasznie kasochłonne .....
12 września 2014 19:58 / 1 osobie podoba się ten post
Evvex

Cześć Andrea,fajnie że jesteś, poczytalam,ale nie mam czasu popisać,lecęęę do dyni,pogoda do bani,sernik z dynią pięknie wyrósł i nie opadł.Jak smakuje napiszę jutro.Pozdrowionka dla Wszystkich:))

dawaj przepis na ten sernik z dynią. A to ciekawe być musi.
Nie zwlekaj tylko proszę )