Muzyka, która dodaje Ci sił

09 grudnia 2012 21:51
Do oiekuna Janusza,

Niestety, ten materiał muzyczny wytwórni EMI jest niedostępny w Niemczech, ponieważ organizacja GEMA nie przyznała YouTube odpowiednich praw do publikowania muzyki.

Przepraszamy za usterki

.............. jak w ..........?:)Ehhh,

11 grudnia 2012 15:42 / 1 osobie podoba się ten post
Indios Bravos
11 grudnia 2012 18:56
"Już kąpiesz się nie dla mnie"- Wiesław Michnikowski w piosence Kabaretu Starszych Panów

www.youtube.com/watch?v=NNyXKt61TNI
11 grudnia 2012 19:39

jak jestem bardzo zła,

to jak jestem bardzo złaaaaaaaa,

a przy tym płaczę
11 grudnia 2012 20:13
Dla Modema za piękne prowadzenie forum - niezwykła piosenka. I dla wszystkich wrażliwych dusz.

www.youtube.com/watch?v=vfnyJwi1AL4
11 grudnia 2012 20:19
dziękuję Andrea, ale są lepsze. To jest komercja. Dobre rzeczy śpiewają Romowie w domach. I nie-Romowie zapaleni do ich oryginalnej muzyki jak zespół Caci Vorba, który docenili Niemcy i nagrali im płytę. Znajdę Wam kiedyś prawdziwą, cygańską muzykę.
Janusz, a to dla Ciebie - nie wiem czy znasz. Świetna na senny poranek, jak wiele rzeczy Republiki
www.youtube.com/watch?v=tJwwRnQ1gQo
11 grudnia 2012 21:05
Prosze... prosze posluchajcie tego Swing de Lux...

11 grudnia 2012 21:58
To ja tak z nutką nostalgii

11 grudnia 2012 22:09
Niezle... Bietko...

posluchaj tego
11 grudnia 2012 22:26
Słuchajcie, dorzucę jeszcze jeden kawałek i robimy impre ok ?

11 grudnia 2012 22:54
Nie ma jak dobry swing! Też lubię!Co tam jeszcze masz w zanadrzu?Ja dziś słuchałam Janusza Radka, Grzesia Ciechowskiego, TSA, Kazika, "Violett"zespołu Closterkeller i propozycji z forum ostatnio dodanych.. "Szczególnie jak mnie co wzruszy, rzuca mi się na uszy" jak śpiewał Stuhr w 1997r. w piosence "Śpiewać każdy może"
11 grudnia 2012 23:20
Romano.... ten swing wykonuje para amatorow... mojej wirtualnej kolezanki... corka... ktora na codzien zajmuje sie dogladaniem dzieci i domu....
Dzisiaj koniec podrozy po muzycznym swiecie...

Co do Twoich dzisiejszych propozycji.. sa mile i refleksyjne....
i to ze z moje pokolenie uznalo je za klasyke satyry muzycznej... bardzo doceniam;)
Cos mi sie wydaje... ze na bezsennosci porozmawiamy....

12 grudnia 2012 00:03
Kika, Paryż-Moskwa Ciechowskiego dla Janusza to dynamit, a nie utwór miły, jak piszesz, chyba że mamy inną definicję środka wybuchowego. Natomiast "Kiedy umrę kochanie" jest rzeczywiście nieziemsko liryczne i Radek ukradł je grupie Czerwony Tulipan, która śpiewa to zdecydowanie bez serca. Mnie teraz zawiało do polskiego rocka gotyckiego, uzupełniam braki w tej dziedzinie. Riffowa basówka gitarowa i mocny rytm to jest to! Na poranne rozbudzenie www.youtube.com/watch?v=KdtOBrkOPYw
12 grudnia 2012 00:45
Mialam na mysli Romano... Ciechowskiego, pozostalych nie znam... bo niby skad.... jesli mieszkam tutaj od lat!
Oczywiscie Stuhr jest mi muzykalnie bliski..... bo ja tez spiewam /jesli domownikow nie ma/ jak tylko moge....
Radka dopiero tutj po raz pierwszy odsluchalam... jeszcze nie moge sie okreslic....
22 grudnia 2012 11:52