To oglądam za granicą 1

27 stycznia 2014 16:15
Wczoraj oglądałam film dokumentalny o I wojnie światowej na 3sat chyba. I dowiedziałam się nowej rzeczy. Otóż w pierwszą wigilię wojny udokumentowano 30 przypadków, że żołnierze samowolnie wstrzymali działania wojenne, wyszli z okopów i zaczęli się bratać z wrogiem. Chodziło tutaj o żołnierzy niemieckich i angielskich. Niektórzy zrobili sobie przerwę aż do Nowego Roku i zacieśniali obustronne kontakty towarzyskie. W końcu jednak dowództwu udało się ich od nowa zmobilizować i wojna ruszyła dalej. W kolejnych latach nie odnotowano już takich zdarzeń.
27 stycznia 2014 16:18
wichurra

Wczoraj oglądałam film dokumentalny o I wojnie światowej na 3sat chyba. I dowiedziałam się nowej rzeczy. Otóż w pierwszą wigilię wojny udokumentowano 30 przypadków, że żołnierze samowolnie wstrzymali działania wojenne, wyszli z okopów i zaczęli się bratać z wrogiem. Chodziło tutaj o żołnierzy niemieckich i angielskich. Niektórzy zrobili sobie przerwę aż do Nowego Roku i zacieśniali obustronne kontakty towarzyskie. W końcu jednak dowództwu udało się ich od nowa zmobilizować i wojna ruszyła dalej. W kolejnych latach nie odnotowano już takich zdarzeń.

Też o tym czytałam, chyba w książce Kena Folleta "Upadek gigantów", (fabuła ale na tle wydarzeń historycznych)ciekawa historia.
28 stycznia 2014 19:02
Jakby ktoś się nudził, to polecam kanał tej dziewczyny. http://www.youtube.com/user/AzjatyckiCukier/videos

W skrócie - dziewczyna wyjechała z mężem w 2008 roku do Singapuru i kręci stamtąd filmiki. Mnie najbardziej interesują te o życiu w Singapurze, o tamtejszej kulturze, pracy itd.
28 stycznia 2014 19:03
doginam filmy- nadrabiam kinowe zaległości albo na zalukaj albo na alekino
29 stycznia 2014 08:12
efka66

a ja mam na środku reklamę, jak ją usunąć? Kliknełam w krzyżyk, ale cos mi się otworzyło i antywirus zareagował....

Miałam tak samo...
04 lutego 2014 17:37
A ja sobie właśnie fajny dokument na dvd zamówiłam :D :D :D
04 lutego 2014 20:08
Długo "polowałam" w interii na film : Wałęsa. Człowiek z nadziei, dzisiaj udało mi się :):):)

http://alekino.tv/film/walesa-czlowiek-z-nadziei
05 lutego 2014 23:22
Zaczęłam dzisiaj "The Walking Dead".
05 lutego 2014 23:50
giunta

Zaczęłam dzisiaj "The Walking Dead".

Chyba to oglądałam. 
Nie jest to serial o tym, że ludzie zostają chyba zabici przez takie monstra i później sami się nimi stają?
I jakiś tam oczywiście facet przed nimi ucieka, znajduje po drodze różnych żywych jeszcze ludzi i tak razem się ratują? 
06 lutego 2014 00:01
wichurra

Chyba to oglądałam. 
Nie jest to serial o tym, że ludzie zostają chyba zabici przez takie monstra i później sami się nimi stają?
I jakiś tam oczywiście facet przed nimi ucieka, znajduje po drodze różnych żywych jeszcze ludzi i tak razem się ratują? 

Tak, to to. Akcja toczy się w świecie opanowanym przez zombie.
06 lutego 2014 00:03
A to fajne było. Tylko już chyba ze dwa lata temu oglądałam i wtedy chyba na pierwszym sezonie się odcinki zakończyły. Jest teraz więcej sezonów?
06 lutego 2014 00:10
wichurra

A to fajne było. Tylko już chyba ze dwa lata temu oglądałam i wtedy chyba na pierwszym sezonie się odcinki zakończyły. Jest teraz więcej sezonów?

Z tego, co widzę, są cztery sezony a ponoć i piąty się zaczyna.
06 lutego 2014 00:14 / 1 osobie podoba się ten post
O kurczę - to chyba się skuszę. Jestem już na bieżąco z "Pamiętnikami wampirów" i teraz czekam na nowy sezon "Gry o tron". W międzyczasie jak znalazł taki serialik:)
06 lutego 2014 15:52
wichurra

O kurczę - to chyba się skuszę. Jestem już na bieżąco z "Pamiętnikami wampirów" i teraz czekam na nowy sezon "Gry o tron". W międzyczasie jak znalazł taki serialik:)

Podpowiedzcie, gdzie oglądacie seriale? Ja do tej pory jak już coś oglądałam, to na weeb.tv , nawet opłaciłam, a to się z tydzień temu zbiesiło i nie da rady Szukam czegoś innego.
06 lutego 2014 16:04
ja ogladam Bachelor