Jak długo firma może szukać opiekunki do zmiany?

10 października 2014 15:19 / 1 osobie podoba się ten post
marshall.area

wolałbym usłyszeć nie da się, niestety nie a nie obiecanki cacanki, bądzmy ludzmi poważnymi

wiesz co opisz w odpowiednim temacie jaka to firma,nie masz juz nie do stracenia.......
10 października 2014 15:31 / 10 osobom podoba się ten post
ryba

Arabrab, masz racje- nigdy nie wiemy do czego nas zmusi życie (ja teraz nie moge wyjechac- mam bardzo chora mame-( stało sie to z dnia na dzień), a miałam o tej porze byc w De- miałam naprawde ciekawe propozycje..... Ale prosze nie dołuj Marshala, młodośc ma to do tego ,że szuka, jest buntownicza i zadziorna i...chce dobrze zarabiac. Jeśli poprze to nauka niemieckiego, zdobywaniem kwalifikacji, doświadczenia...to mu sie uda:)

Wszyscy mamy rację , ale życie pisze inne scenariusze !.... Nawet jeśli komuś się coś nie powiedzie i będzie zmuszony wyjechać za 500 euro to ja tego kogoś nie mam prawa krytykować , bo co ? oddam mu własne pieniądze ? NIE ! I nie będę zarzucała , że ten ktoś psuje mi rynek pracy , bo mogę przysiąsć fałdów , wziąć się za naukę języka , żeby mnie nikt nie zagiął i przebierać w ofertach jak w ulęgałkach ! Tyle , że śmierdzący leń jestem i wystarcza mi to co mam teraz i nie narzekam , no , może czasami ......średni raz na dzień - :)))))).......A tak " apropopo " wcale mi nie chodzi o to , żeby kogokolwiek dołować !...... a jeszcze jedno , co to znaczy , ale nie jesteś w domu ?..... poniekąd w trudnej sytuacji to też ma plus , czyli : oszczędzamy na jedzeniu , prądzie , wodzie itd. itd ..... No ! żyć nie umierać -:))))))))))))))))))))
10 października 2014 15:41 / 1 osobie podoba się ten post
marshall.area

to nie tak jak myślisz. jeśli cię ktoś zwodzi 2 tygodnie i udaje że coś robi to masz prawo na poważnie się zdenerwować.

króraś z dziewczyn pisała już o tym , sprawdzałeś czy szukają opiekunki na twoje miejsce ? na pewno nie biorą jej z łapanki tylko muszą sie ogłaszać , sprawdź , spróbuj sie tez dyskretnie dowiedzieć , czy rodzina dostała od firmy jakąkolwiek aplikację innej osoby do zaakceptowania . Jak ani tu ani tu nic nie będzie to wtedy masz naprawdę powód do wk..... . Kontrakt kończy ci się 8 listopada i przedewszystkim powiedz rodzinie i pdp , że absolutnie nie przewidujesz jego przedłużenia bo masz swoje terminu w Polsce . Niech oni wiedza i jakby co tez naciskają .
10 października 2014 15:55
oj faktycznie nie doczytałam
10 października 2014 16:01
Tej firmy nie ma nawet zarejestrowanej w KRS - bo to jednoosobowa firma mająca siedzibę w prywatnym mieszkaniu w Krakowie . Jak niezarejestrowana w KRS czyli nie ma kapitału czyli ...... istnieje ryzyko , że jak będzie miałą jakiś poślizg finsnsowy to ... . Niekoniecznie tak bedzie ale ryzyko jest .
10 października 2014 16:40 / 1 osobie podoba się ten post
marshall.area

mnie jakby sytuacja zmusiła to te 680e jestem w stanie w polsce zarobić, i jestem wtedy na miejscu, nigdy bym nie wyjechał za tyle, nigdy

Jak ja bym miala mozliwosc zarobienia takiej kasy w Polsce to bym nigdy nie wyjechala zeby ,,tylki podcierac,,
10 października 2014 17:23
magdzie

Jak ja bym miala mozliwosc zarobienia takiej kasy w Polsce to bym nigdy nie wyjechala zeby ,,tylki podcierac,,

przecieram szlaki do tego gdzie zmierzam
10 października 2014 17:34 / 1 osobie podoba się ten post
mleczko47

To jest ok 2800 zł. jeszcze napisz gdzie to zarobisz?

W nowootwieranym magazynie Amazona pod Poznaniem tyle się zarobi.  Tak przynajmniej wynikało z ogłoszenia.
Podali stawki godzinowe i ile godzin się pracuje. Policzyłam sobie i 2800 właśnie wyszło. 
10 października 2014 18:19 / 1 osobie podoba się ten post
wichurra

W nowootwieranym magazynie Amazona pod Poznaniem tyle się zarobi.  Tak przynajmniej wynikało z ogłoszenia.
Podali stawki godzinowe i ile godzin się pracuje. Policzyłam sobie i 2800 właśnie wyszło. 

Przecież nie kazdy tam ma szanse na podjecie pracy.Tu ta przykladowa kwota jest netto ,bo utrzymanie jakie takie jest.Ja widzę roznicę - wiadomo,ze tesknota,rozłąka itp itd, ale jak nie ma ktos wyjścia,to co zrobi? pojdzie do MOPS-u i co dostanie.Kazda z nas chce cos osiagnąć w zyciu bez wzgledu na wiek,wykształcenie i status.Ja sobie wybrałam taki sposob nie jest to może najlepszy, ale wymierny.
10 października 2014 18:22 / 2 osobom podoba się ten post
Nic nie mówię.
Mówię tylko, gdzie można 2800 zarobić.
Facetowi chyba łatwiej jest w Polsce dobrze zarobić.
10 października 2014 18:55 / 3 osobom podoba się ten post
Alina

Jadąc na tę stellę spotkałam babeczkę, która pracowała 3 lata na czarno za 900 euro. Teraz zdecydowała się na wyjazd z firmą i też dostała 900 euro bo język mimo wszystko po tylu latach pracy słabiutki. Ma jedank ubezpieczenie i gwarancję punktualnej wypłaty kasy. Mówiła mi, że na jej poprzednie  miejsce przyjechała Polka na czarno za 800 euro, dramat. Będąc w Ludwigsburgu spotkałam babkę, która była bardzo z siebie dumna bo na czarno miała 350 euro tygodniowo. Masakra jakaś. Co prawda za płotem miałam sąsiadkę, która pracowała za 1850 euro ale ona już tę pracę od 10 lat wykonuje więc mądra z niej wrona.

Domyślam się czemu te 700 - 800 euro nie szokują niemieckich staruszków. Córka mojej PDP mnie oświeciła, że starsze osoby w Niemczech cały czas przeliczają euro na dawne DM. Wdług takiego przelicznika to w ich pojęciu 1400 - 1600 starych DM to jest przyzwoita kwota. Gdy do tego dodamy demencyjne zaburzenia, to nie ma się co dziwić, że uważają, że opiekunki kokosy zarabiają................... być może cyniczne firmy przyjmują też takie przeliczniki do oceny naszej pracy i tę ciemnotę wciskają zdesperowanym opiekunkom.
10 października 2014 19:14
Niemcy twierdzą, że podczas zmiany waluty 1 marka zamieniła się na 1 euro - jeżeli o ceny chodzi.
Wątpię jednak, czy tak rzeczywiście było.
10 października 2014 19:22
Oni przeliczają inaczej:  2 DM = 1 euro, dlatego euraski liczą razy 2
10 października 2014 19:24
Tak niby zostało zmienione - że 1 euro to 2 marki. Ale już iluś Niemców mi mówiło, że w sklepach nagle to, co kosztowało np. 1 markę, później kosztowało 1 euro.
10 października 2014 19:24 / 2 osobom podoba się ten post
wichurra

Chyba brutto. Poza tym czytałam ostatnio obszerny artykuł o warunkach pracy w Amazonie. Dziękuję. Wolę demencyjnych staruszków w de.