16 października 2014 09:32
justakInwestujesz w fundusze inwestycyjne? Ja zastanawiałam się nad tym ostatnio jednak doszłam do wniosku,że jednak trzeba się tym interesować i po prostu się na tym znać. Jak obecnie wychodzisz na tych funduszach? Nie jestem w temacie - nawet tych nieszczęsnych lokat. Dlatego też raczej postawię na lokatę bo nie chcę ryzykować. Wydaje mi się to bezpieczniejszym rozwiązaniem.
Masz trzy rodzaje funduszy, nie pamiętam dokładnie trzeciego, a szukać mi się nie chce;p ja miałam na tzw. Gwarantowanym,bez ryzyka czyli wpłacasz pieniądze, a właściwie bank zakupuje jednostki-a teraz jeszcze wszystko jest relatywnie tanie-recesja; drugi jest mieszany, czyli połowa pieniędzy jest pakowana w papiery Skarbu Państwa-i to jest część gwarantowana, której nie stracisz , a druga połowa idzie na giełde i tu już nie masz pewności czy zyskasz czy stracisz, natomiast zawsze podają Ci prognozy "jak może być"z reguły bank wie co robi, ale znam osoby, które zarobiły sporo a inne straciły...no i trzeci Ryzykowny...czyli "hulaj duszo , piekła nie ma" tu już przydałoby się znać co nieco;) jak coś to pisz na maila, co prawda tylko pół roku pracowałam na ubezpieczeniach i w funduszach(widziałam to od drugiej strony), ale po szkoleniach trochę we łbie zostało;)