Najbezpieczniejsza Lokata, to skarpeta. bo różnie to bywa z tymi Bankami
Najbezpieczniejsza Lokata, to skarpeta. bo różnie to bywa z tymi Bankami
A tam:)Najlepiej to przepuścić na przyjemności i jechać po nową kasiorkę:)A co?!Raz się żyje:):):)
Sama poslusznie zanosisz kasiorke do banku, a nam sugerujesz przepuszczac.
A to Ty taka kolezanka jestes?
Na pewno tak jak Nianta radzi warto przyjrzeć się Funduszom Inwestycyjnym, które inwestują w papiery dłużne Skarbu Państwa. Jednostki uczestnictwa można kupić przez internet i nie ponosi się wówczas żadnych kosztów dodatkowych. Tak jak ostatnio je przeglądałam to spodobał mi się Aviva Investors Obligacji Dynamiczny, którego stopa zawrotu w ciągu roku wyniosła 11,12 % . Jak skończy mi się lokata to tam właśnie przeniosę środki.
Ja w dobie kryzysu nie wierzę żadnym funduszom. Jak jeszcze popracuje dłużej w DE, to zaczne o "skarpetce" myśleć - hahaha. Różnych odchyleń można sie tutaj nabawić.
Nie znalazłam topiku o bankach więc tu wrzucę ,może się komu przyda.
https://www.kancelariakufieta.pl/kancelaria-wroclaw/blog/dyspozycja-na-wypadek-smierci-oraz-zdarzen-losowych/
Nie znalazłam topiku o bankach więc tu wrzucę ,może się komu przyda.
https://www.kancelariakufieta.pl/kancelaria-wroclaw/blog/dyspozycja-na-wypadek-smierci-oraz-zdarzen-losowych/
A propos... :-) Jak już nie zostawia się takowej dyspozycji to chociaż poinformować osobę zaufaną o posiadaniu lokaty. Ja po dwóch latach od śmierci mojego ojca zainteresowałam się informacją o zmianach oprocentowania z banku, która przychodziła (raz w roku) na jego nazwisko. W pierwszym roku potraktowałam to jako reklamę, ale na następny rok zaczęło mnie to zastanawiać i poinformowałam się w banku i okazało się, że tatuś miał 500 euro zaskurnikaków u nich ulokowanych... :lol2: Teściowa mojej córki przepracowała całe życie w banku i okazuje się, że takich kont, o których nikt nie wie z członków rodziny zmarłego jest wiele... Banki nie są zainteresowane w odszukiwaniu spadkobierców. No i wybranie takich pieniążków też nie jest wcale łatwe.
Na pewno tak jak Nianta radzi warto przyjrzeć się Funduszom Inwestycyjnym, które inwestują w papiery dłużne Skarbu Państwa. Jednostki uczestnictwa można kupić przez internet i nie ponosi się wówczas żadnych kosztów dodatkowych. Tak jak ostatnio je przeglądałam to spodobał mi się Aviva Investors Obligacji Dynamiczny, którego stopa zawrotu w ciągu roku wyniosła 11,12 % . Jak skończy mi się lokata to tam właśnie przeniosę środki.
Nie jest.Trzeba najpierw złożyć do sądu wniosek o ustanowienie nabycia spadku i dopiero z wyrokiem sądowych można iść do banku.Przerabiam to właśnie w rodzinie.Sprawa się ciągnie bo jeden ze spadkobierców przebywa za granica i nie pali się do działania a kasa "gnije" na koncie i jest nie do ruszenia:(