Na wyjeździe

16 czerwca 2013 23:27 / 1 osobie podoba się ten post
giunta

A takie coś krąży dziś po internecie :) http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=jdg8Sp1HUKM hehe

Dzięki, uśmiałam się do łez, wyslalam linka swojej rodzinie, też się ubawili po pachy.
16 czerwca 2013 23:31
Tak ale powiedz to tym starszym pewnym siebie Niemcom ich nie przekonasz. Powiem jeszcze lepiej spotkalam sie w Monachium z nazwiskami Polskimi i sobie wyobraz ze nie moglam przekonac moich szefow mlodych niemcow ze to Polacy bylo; nie jak przyjechali do Niemiec to Niemcy i koniec nawet bylo niegrzecznie zaprzeczac...
16 czerwca 2013 23:32
Kochani...dobranoc. Powiedzialam soebie ze dzis pójde o przyzwoitej porze spac. Nie wiem tak do konca czy dotrzymam slowa ale ...wyłaczam komputer. leci Aida...kurcze no czemu tak późno...posłucham tylko troszke...dobranoc wszystkim.
16 czerwca 2013 23:33
Właśnie dlatego tą mapkę poszukałam, żeby im trochę w głowach rozjaśnić:)
16 czerwca 2013 23:34
barbarella

Dzięki, uśmiałam się do łez, wyslalam linka swojej rodzinie, też się ubawili po pachy.

Cieszę się bardzo :)
17 czerwca 2013 00:24
Oj chyba czas do łozeczka kochani spokojnej nocy wszystkim zycze dobranoc karaluchy pod poduchy:)))))))))))))))) dzis juz nowy dzien ale jaki to okarze sie jak wstaniemy:))))))))))))
17 czerwca 2013 06:12
Witam w poniedziałkowy poranek,u mnie powoli budzi się słoneczko,coraz bliżej do domku z czego się cieszę,miłego dzionka.
17 czerwca 2013 06:52
witam Dzien dobry z rana zaczynamy nowy dzien ,nowy tydzien,wiec zycze wszystkim dobrych chumorkow ,bezstresowych dzionkow usmiechow na buzi wyjezdzajacycym szczescia w podrozy,zwiedzajacym wrazen ciekawych miejsc ,pieknej pogody tym co na urlopie w domku , dni powoli przechodzacych dla nas tutaj na wyjezdzie kazdy dzien niech minuta bedzie !bez stresowyego dnia  zycze :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
17 czerwca 2013 07:14 / 1 osobie podoba się ten post
  ja np.staram sie nie dyskutowac nt:wojny,czasow komunizmu,stanu materialnego Polakow,zachowan i wykroczen rodakow bo w moim odczuciu jest to bez sensu.Nie bede w nieskonczonosc powtarzac i zaprzeczac skoro ktos moich wyjasnien slucha ale zdania nie zmienia mimo silnych argumentow.Niech zyja w swoim urojoonym swiecie,ze tylko u nich jest "Ordnung".Ja sie uprze i chce mi dowalic to mowie,ze nie rozumiem i powtorze to kilkakrotnie i mam swiety spokoj.A wogole to od pierwszych dni pracy nie wchodze na tematy drazliwe dla obu stron, wole pograc w chinczyka i dac sie oszukac ,a niech ma satysfakcje bo to narod ktory zawsze wygrywa,no tylko z wojna im sie nie udala.Mieli pecha.
17 czerwca 2013 07:25
No ja nie mam tyle cierpliwości,żeby spokojnie słuchać jak mi brednie opowiadają:) Też sama z tymi tematami nie wyskakuję, ale jak już temat wypłynie, to jednak staram się tłumaczyć. Coś tam dziadkowi już uświadomiłam. Bo on w chyba w 1942 był w Rypinie i zapamiętał, że rodziny 14-osobowe mieszkały w jednej podupadającej chałupie i jakoś nie wpadł na to, że od tego czasu trochę się zmieniło. Teraz już nieco więcej wie i nawet innym Niemcom o tym opowiada:) Aczkolwiek pewne kwestie zostały jeszcze do trwałego przekazania.
17 czerwca 2013 07:28
Kurna dziewczyny na poprawienie humorku,ładnie mi się zaczoł nowy tydzień,od pewnego czasu dostaje sms z Plusa,z numerami naszej ambasady i czy chcę przestawić czas zimowy na letni więc przestawiła, dziś wstaje jak zawsze o w półó do siódmej,mam czas żeby się ogarnoć i jeszcze z wami się przywitać,idę do dziadków nastawiłam pranie,zrobiłam kawkę ,śniadanie,ósma babcia nie wstaje a zawsze wstaje przed dziadkiem,wchodzę do nich a babcia przecież jest dopiero 7,patrzę na zegarek faktycznie,hi,hi zdażyło mi się to już 2 raz tutaj,więc dziadkowie jeszcze godzinkę śpią a ja klikam z wami,miłego poniedziałku.
17 czerwca 2013 08:15 / 2 osobom podoba się ten post
Czytam,czytam i az zazdroszcze,ze niektore opiekunki trafiaja na reformowalnych podopiecznych.ja nie mam w swojej dluuuuuuuuuugoletniej praktyce takiego szczescia.A betonu kruszyc nie bede nie mam dynamitu.
17 czerwca 2013 08:25
Dzien dobry...Mleczko moja droga, mój podopieczny jest w połowie Polakiem :) Jego ojciec był Polakiem. Kiedy po I wojnie tereny kolo Poznania przeszły do Polski mam Skarba powiedziala ze nie bedzie mieszkać w Polsce a ojciec ze w Niemczech. No i rozeszły sie ich drogi. No wiec słowiańska krew płynie w Skarbie. Dlatego chyba to taki dobry człowiek :)
17 czerwca 2013 08:45 / 1 osobie podoba się ten post
Asik

Dzien dobry...Mleczko moja droga, mój podopieczny jest w połowie Polakiem :) Jego ojciec był Polakiem. Kiedy po I wojnie tereny kolo Poznania przeszły do Polski mam Skarba powiedziala ze nie bedzie mieszkać w Polsce a ojciec ze w Niemczech. No i rozeszły sie ich drogi. No wiec słowiańska krew płynie w Skarbie. Dlatego chyba to taki dobry człowiek :)

Milego dnia Asik ja nie pisze o nacji posiadajacej korzenie polskie.O pelnokrwistych Niemcach i Austryjakach(ci ostatni mniej dyskutuja o innych narodach)Masz racje,ze kropla krwi naszej potrafi nawet z  Niemca zrobic szlachetnego czlowieka.

A teraz mam" pomysla" jakim slowem mozna by nazwac,okreslic nas opiekunki ktore borykamy sie z uzaleznieniem od wyjazdow.Sa dzieci   "euro sieroty" a my jak?Piszcie propozycje,a nagroda wirtualna Was nie ominie.To do starszych stazem - mysle.Joanna kiedys pisalas cos w poscie na temat szykania miejsca dla siebie tu czy tam.Gdzie lepiej sie czujemy bo ja bedac na wyjezdzie chce byc w domu a jak jestem w domu po jakims czasie czuje fizyczna potrzebe jechac tam.

17 czerwca 2013 09:03
Dzień dobry drogie Panie :)

Kolejny tydzień pracy otwarty - życzę wszystkim był szybciutko minął w dobrych nastrojach, słońcem i " kochanymi" podopiecznyni.