Na wyjeździe

14 grudnia 2011 08:55
Ja mam wgrany polski - i też mam komunikat - jak żeś nie w Polsce - to figa z makiem.
14 grudnia 2011 08:56
I witam bardzo serdecznie wszystkich. Miłego dnia.
14 grudnia 2011 12:44
Gotuję kurczaczka z ryżem na obiad
14 grudnia 2011 14:42
Mam niemiecki laptop.niemieckie programy ale Iple ogladam.Trzeba wpisac www.ipla.pl zainstalowac oprogramowanie i ogladac wszystko jest za darmo.SA filmy polskie ,seriale ,wiadomosci.
14 grudnia 2011 14:52
Moje gardło ma się lepiej,za to ja brdzo dobrze - dziękuję !
14 grudnia 2011 14:55
Moje gardło ma się lepiej,za to ja brdzo dobrze - dziękuję !

Znowu jesteś tajemniczy. Jak gotujesz - w wodzie a"la rosół, czy przekładany i w duchówce? Jaśniej proszę, panie, bo zrzynać nie ma z czego.
14 grudnia 2011 21:47
Gotuję tak, że mięso z kurczaka (w dzisiejszym wypadku były to filety z piersi) wrzucam do wody i gotuję. A ryż - tak samo, ale nie gotuję ryżu w woreczkach, tylko taki "luzem". Najpierw czekam aż woda w garnku się zagotuje, a w tym czasie ryż wsypuje do szklanki z wodą, żeby nasiąknął. Jak zaczyna się gotować woda, to go wsypuje i zostawiam na 16,5 min. Nie bawię się w jakieś skomplikowane pichcenie - nie lubię gotować ogólnie. Moja podopieczna jak ma dośc mojej kuchni, to sama sobie gotuje
15 grudnia 2011 06:52
Witam i ja! Dzisiaj babuszkę wiozę do lekarza na jakieś badania.
15 grudnia 2011 08:05
Witam serdecznie wszystkich!

Ja dziś zaczynam się pakować bo w niedziele wyjeżdżam do domu,z czego się bardzo cieszę.

Pozdrawiam!
15 grudnia 2011 09:02
Dziewdzyny, moja Helga ma ciśnienie 90/52 - czy powinnam się martwić? I co mam zrobić? HELP
15 grudnia 2011 09:31
Benita,na pewno jej lekarz rodzinny powinien jak najszybciej dowiedzieć się,jeśli takie ciśnienie będzie się powtarzało.Kontroluj 3 razy dziennie i zapisuj pomiary.Może to być jednorazowe,więc na razie nie alarmuj nikogo,ja też takie miewałam...niestety.Pozdrawiam serdecznie
15 grudnia 2011 09:48
witam wszystkich a co tak malo tu sie udziela czyzby juz piekli placki na swieta?
15 grudnia 2011 10:13
Benita - a jak jej samopoczucie? Jaki wiek? W jakim jest stanie? Coś jej się dzieje jeszcze? Daj więcej informacji.
15 grudnia 2011 12:05
Dzisiaj pieczone ziemniaki i pieczone filety z kurczaka w panierce! Zaszalałem!
15 grudnia 2011 12:46
Dzięki. Po godzinie ciśnienie "znormalniało". Mierzę 2 razy (dziś trzy) dziennie i zapisuję. Syn przyjął do widomości i rzekł "gut, normal". Dzięki za odzew. Panikara ze mnie czy co ???

Janusz, u mnie też ziemniaki - ale z wody i pierś kurczaka z patelni - soute - z warzywami. Było dobre. Moja Helga też zadowolona.

Wszystkim innym też smacnego życzę.