Na wyjeździe

23 kwietnia 2013 20:36 / 1 osobie podoba się ten post
Diakonka po zawsze lepiej poczytać o miłych rzeczach niż o negatywach.Pozytywy budują, a negatywy dołują. Na codzień mamy w naszej pracy wystarczająco negatywów i wiele razy nasze nerwy są w strzępach dlatego potrzebujemy więcej różowych obrazków.
23 kwietnia 2013 20:43
witam wszystkie opiekunki..szczególnie Andreę- pewnie i mnie sie zdarzą się błędy-ale,,,nikt nie jest doskonały.pozdrawiam
23 kwietnia 2013 20:47
Diakonka

Dziewczyny,chciałam Was zapytać,jak to u Was jest.Bo bywam ostatnio u babci,u której jest opiekunka z Polski.No i właściwie,wszystko jest super - opiekunka sprząta,gotuje,piecze ciasta ale....
Jak ja przyjedżdżam do babci(ok.godz.7.00),myję ją,ubieram i sadzam na fotelu,gdzie babiczka siedzi grzecznie i czeka aż się opiekunka obudzi i zrobi śniadanie.
Czy Wy też tak macie,że babcie czekają,aż się obudzicie i zrobicie im śniadanie?

Diakonko... jeszcze po Opiekunce-niby-alkoholiczce nie odetchnelam... a teraz nastepny kamyczek z Twojej laczki... Opiekunka-spioch!!! a moze ma ciezkie noce???  Irytuje Cie pozne wstawanie Opiekunki... pora na sniadanie jest miedzy 8.00 a 10.00.  Czy Ty aby za wczesnie tam nie jestes??? Sama musisz o 5.oo rano na nogach byc... czyzby lekka zazdrosc Cie drazyla:)))
Tez nie lubie porannych dyzurow... i wyrywania z lozek spiacych smacznie podopiecznych...

23 kwietnia 2013 20:49
Andrejko... andrejko.... ciesze sie ze jestes:))) ze jestes z nami:)))
23 kwietnia 2013 20:50
Szanowne Opiekunki zauwżyłyście jakiego mamy komendata.Z trzema gwiazdkami...brawo!!!!!
23 kwietnia 2013 20:53
Wlasnie,Ja tez to zauwarzylam.
Misiek nie pogadasz.A moze i jakis kubraczek BYs Sobie wynalazl:)
23 kwietnia 2013 20:53
annaM,
ja wole o negatywnych rzeczach czytac. wtedy mi jest lepiej.
23 kwietnia 2013 20:58
BEA

Wlasnie,Ja tez to zauwarzylam.
Misiek nie pogadasz.A moze i jakis kubraczek BYs Sobie wynalazl:)

Jak coś znajdę, to się ładnie umunduruję ;-).

Tylu gwiazdek to w życiu nie miałem..
23 kwietnia 2013 21:02
Sugerujac sie kolorem niebieskim lampasu.To to jest stopien policyjny.KOMISARZ. Czy sie  Myle.
23 kwietnia 2013 21:08
Kaya

annaM,
ja wole o negatywnych rzeczach czytac. wtedy mi jest lepiej.

Kika 1 , masz racje.  Diakonka wyraznie oburzona ze Opiekunka spi po 7.00.    to glupota wstawac tak wczesnie,
23 kwietnia 2013 21:08
Diakonko na mojej poprzedniej stelli też przychodziły Pflegedinst miały być o 8,30 bo babcia lubiła sobie pospać , ja wstawałam o 7,30 żeby mieć czas na kawe i dymka przed ich przyjściem , często jednak spóżniały się i to nawet o godź.,nigdy jednak nie robiłam im wymówek , bo rozumiałam , że mają dużo pacjentów. Na obecnej przychodzą rozkładać tabletki i mają załatwiać recepty , a robią to w ten sposób , że wysyłają meila do lekarza rodzinnego i koniec, a na następny tydzień przychodzi inna i okazuje się , że leków nie ma , a one nie mają czasu i załatwiam recepty sama , nigdy nawet nie doniosłam na nie rodzinie , bo rozumiem , że po prostu zawiodło coś w tej machinie .Może ty też powinnaś troche się zastanowić dlaczego , a nie od razu krytykować.Może pacjentka nie śpi w nocy , a może można przesunąć godzinę wyciągania babci z łóżka ,może trochę więcej zrozumienia , a nie od razu obuchem po głowie?
23 kwietnia 2013 21:13
Dorcia..miałam podobnie/i tez nie robilam problemu..
23 kwietnia 2013 21:16
Wczoraj byłam u pacjentki,gdzie przebywa miła,pracowita,uczynna,uśmiechnięta,niepijąca,dobrze mówiąca po niemiecku, opiekunka z Polski.Od rana ma dobry humor.Gotuje smaczne obiadki,po obiedzie gra z babcią w Chińczyka,albo czyta babci ciekawe fragmenty z biblii,bo jest do tego(opiekunka z Polski) osobą bogobojną i żarliwie wieżącą. Po wspólnej kolacji obie panie wesoło się przekomarzając, opowiadają sobie historyjki z dzieciństwa.A potem opiekunka z Polski kładzie babcię spać do łóżeczka i życzy jej pięknych snów.
23 kwietnia 2013 21:23 / 2 osobom podoba się ten post
Teraz to był niepotrzebny sarkazm , ale chyba nie masz dzisiaj dobrego humoru Diakonko.Może dzisiaj sobie odpuść pisanie i tylko czytaj.Jutro wstaniesz z lepszym humorem , zaświeci słoneczko , będzie piękny dzień i konstruktywne rady.
23 kwietnia 2013 21:27 / 1 osobie podoba się ten post
Diakonka

Wczoraj byłam u pacjentki,gdzie przebywa miła,pracowita,uczynna,uśmiechnięta,niepijąca,dobrze mówiąca po niemiecku, opiekunka z Polski.Od rana ma dobry humor.Gotuje smaczne obiadki,po obiedzie gra z babcią w Chińczyka,albo czyta babci ciekawe fragmenty z biblii,bo jest do tego(opiekunka z Polski) osobą bogobojną i żarliwie wieżącą. Po wspólnej kolacji obie panie wesoło się przekomarzając, opowiadają sobie historyjki z dzieciństwa.A potem opiekunka z Polski kładzie babcię spać do łóżeczka i życzy jej pięknych snów.

A  Ty, Diakonka, roboty swojej nie masz, że tak im cały dzień na karku siedzisz?