Poszukaj na necie poczty kwiatowej w Twoim mieście.
Poszukaj na necie poczty kwiatowej w Twoim mieście.
Ja już dwa razy korzystałem z takiej usługi w niemieckiej firmie Flora Prima. Raz zamawiałem w Niemczech, a raz w Polsce. Bardzo to proste. Wchodzisz na stronę, wybierasz bukiet, nastepnie prroponują Ci różne dodatki, ja m.in. ozdobne szarfy z napisem, kartka z życzeniami itp. Wybierasz, co chcesz i płacisz. Ja płaciłem kartą Visa zarówno w PLN jak i w EUR. Możesz sobie wybrać dzień dostawy, zaznaczyć, że jak nie będzie odbiorcy, to można zostawić u sąsiada itd. Opcji jest dużo i trzeba tylko uważnie czytać.
Polecam.
http://www.floraprima.de/
Muszę to napisać, bo nie wytrzymam!!! Niedawno przedstawiono mi ofertę, wczoraj dzwoni koordynatorka, że rodzina niemiecka chce ze mną rozmawiać. Myślałam, Boże,czemu to mnie musiało spotkać? Jak ja się stresowałam do dzisiejszego wieczora, myślałam, że nie mam szans, totalny stres. No i się udało!!! Dla mnie to jest wyczyn nie lada, 36 minut z Niemcem przez telefon gadać. Oni już tak mają, że jak się ich prosi o wolne gadanie, to zwalniają na minutę, a potem znów dostają wjazdu. I tak rozumiałam co któreś słowo, ale ogólnie się dogadałam, ustaliliśmy szczegóły, nawet miałam czelność o czas wolny zapytać, ratunku, za chwilę w samozachwyt wpadnę::)))Ale tak się cieszę, że się udało, że musiałam się z Wami podzielić.:)
Effka, brawo, brawo i jeszcze raz brawo!!!! Wiesiula, takie blogi tematyczne i o rzadkiej specjalności są super! Daj adres, może zrobimy fan club Orzełkowi? Tak sobie myślę, że może ja też zrobię blog trochę inny, np. opiekunka z... No właśnie, tylko z czym, by to przyciągało uwagę? Bo na pewno nie z pampersem! Chyba że to będzie - opiekunka z wesołym pampersem!!!
Jutro wypłata zakupowa- już idę do łóżeczka, by wcześnie rano warować u drzwi z wywalonym jęzorem. Kupię jarmuż i zrobię go według przepisu z Wielkopolski z buraczkami. Na złość Misiowi, który nie cierpi tego warzywa tak bogatego we wszelkie witaminy...
Jak jesteście ciekawe kto Was dziś wysiudał z grona przyjaciół zajrzyjcie na swoje profile...Tak mnie cuś tknęło i zerknęłam.....
Ty sobie domaluj gwiazdek :)
Pola 11 to dla Ciebie:)
Taka ładna nasza Pola:)
Ledwo co wyszła z przedszkola:)
Chociaż dobrze zna języki
Zmienia w Niemczech pampersiki...
Gdyby kraj nasz byl normalny
To dziewczyny młode,fajne
Miast ambicje w kieszeń włożyć
Mogłyby gdzieś "dyrektorzyć"
I zarabiać przyzwoicie
Na rozrywki i na życie.
A że jest jak jest
To wiecie -
Rozjeżdżają się po świecie !!!
Dyskusja była burzliwa
Jej skutki zaś opłakane
Wieczorem się okazało
Że mam u Mleczko przesrane:(
I jak tu wierzyć kobiecie
Kiedy dostaje focha
A jeszcze kilka dni temu
Pisała,ze mnie kocha...........
Więc żyć z tym jakoś będę
Nadzieji mając wiele
Że wszyscy na tym forum
To jednak przyjaciele:)
A ja dzisiaj dałam fajny popis. Dwa razy dziennie przychodzi do babci Pflege. Po południu podają tabletki, przebierają babcię. Na stoliku koło babci stoi orchidea, śliczna. Koleżanka wspomniała, że trzeba ją podlać takim specjalnym nawozem. Stanęłam koło stolika, patrzę jest w kubeczku woda, wygląda jak z nawozem, bo taka zielona. Podlałam kwiatka. Koleżanka pyta mnie gdzie jest woda na zęby babci w kubku.....